Tečka, která není tečkou

23. 10. 2021 10:45:08
Dne 15.10. byla v italském Římě, v bývalém sídle papežů a římských králů, s velkou pompou zahájena výstava nazvaná INFERNO (pekelný svět).

Největší pozornost výstavy zaměřené na zobrazení pekelných motivů v umění vzbuzuje socha Augusta Rodena nazvaná "Brána pekel".

V stejný den došlo v Itálii ještě k jedné zásadní události. V platnost vstoupilo nařízení italské vlády, které podmiňuje vstup do zaměstnání covidovým pasem. Od tohoto dne ten, kdo je neočkovaný, musí si každý druhý den zajít na zpoplatněný covidový test, aby mu byl umožněn vstup do zaměstnání.

Odpůrci očkování v Itálii vidí v obou událostech souvislost a nepovažují jejich načasování za náhodné. Okultismus, bohužel někdy v podobě černé magie provází svět politiky i v moderní době, i když oficiálně nese punc iracionality a nevědeckosti. Nejen Hitler, ale i Stalin a mnozí čelní představitelé komunistického Československa se v soukromí intenzivně věnovali esoterice a magii, ač to veřejně popírali.

V ČR nástup covidového apartheidu zpomalily volby a strach parlamentních stran z toho, že kdyby příliš tlačily na pilu, mohly by přijít, o část hlasů. Nyní máme po volbách a tlak tlak na neočkované logicky sílí.

Důsledky již vidíme. Počet zájemců o očkování opět prudce narůstá, na pražském nádraží se na Tečku opět stojí fronta. Ne proto, že by se cítili zdravotně ohroženi další vlnou epidemie, ne proto že by tak chtěli více chránit své blízké. Ale proto, že podlehli nátlaku, který je na ně vyvíjen.

Mnohý epidemiolog či politik prohlásí, že je to tak správně. Že větší proočkovanost populace nás spasí a vyvede z krize. Osobně tyto názory nesdílím a to ze dvou důvodů.

První je proměnlivost vlastního viru a klesající účinek očkovacích látek v čase. Ta vede již nyní k nutnosti aplikace třetí a v dalších měsících čtvrté, páté...a bůh ví kolikáté ještě dávky. Lze očekávat, že s každou další dávkou bude více a více narušena celková imunita člověka a tím i vzrostou rizika těžkých průběhů nejrůznějších infekcí, vedlejší účinky očkování nepočítaje.

Druhý důvod je duchovní. Očkování proti covidu bylo od počátku deklarováno jako dobrovolné a tak to bylo správné. Nátlak a vynucování se tak stává zlem, které dříve či později podle zákona, který nazvali Indové karmou se vrátí každému, kdo za nátlakem stojí, či ho vědomě podporuje.

Myslím si, že je tak jen otázkou času, kdy se v plné nahotě ukáže, že stále se opakující anticovidové očkování je slepou cestou z epidemie a celkovou situaci dokonce zhoršuje.

Myslím si tedy, že dříve či později se budeme muset přijat covid jako jenu z mnoha respiračních onemocnění, které si za rok vyžádá určitý počet obětí. Nošení roušek a dodržování hygienických opatření nechat na dobrovolnosti, zrušit veškerou diskriminaci neočkovaných a zaměřit se plně na posilování lidské imunity.

Zde hraje klíčovou roli strava. Například vegetariánství velmi snižuje riziko těžkého průběhu onemocnění. Významnou roli hraje také odolnost proti všudypřítomnému stresu, dostatek pohybu na čerstvém vzduchu a pobyt v přírodě a mnoho dalších faktorů včetně koncentrace elektromagnetického smogu.

Neočkovaní jsou dnes často nalépkování jako nezodpovědní sobci. Ve většině případů je to však naopak. Mezi nenaočkovanými je jistě výrazně větší procento těch, kteří mají velmi blízko k zdravému životnímu stylu než mezi naočkovanými. Vakcínu odmítají z pocitu odpovědnosti vůči svému tělu a zdraví. Zkrátka ve vakcíně vidí větší rizika pro své zdraví, než v infekci covidu. Jiní s tímto názorem souhlasit nemusí, ve slušné a demokratické společnosti by však měli tento názor respektovat a tolerovat. Zvlášť proto, že covid šíří i plně naočkovaní, ač jsou považování stále za bezinfekční.

Bohužel nás nyní čeká další obtížné období. Ale i toto jednou skončí. Stejně, jako se otevírají pekelné brány obrazné i skutečné, jsou tu i brány nebeské. Díky ním nakonec vždy Pravda zvítězí a vše se zase v dobré obrátí.

Autor: Petr Bajnar | sobota 23.10.2021 10:45 | karma článku: 29.56 | přečteno: 714x

Další články blogera

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

Minulý týden uplynuly dva roky od zahájení ruské invaze na Ukrajině. Z projevů které k výročí zazněly, nejvíce vzbudil pozornost projev slovenského premiéra Roberta Fica.

3.3.2024 v 11:20 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 38 | Diskuse

Petr Bajnar

Rok 2024: rok zásadních změn

Rok 2024 začal. Někteří lidé jej přivítali s nadějí, že půjde o lepší rok než 2023, jiní se do budoucna dívají s obavami.

1.1.2024 v 10:18 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 75 | Diskuse

Petr Bajnar

Zřiďme pro politiky speciální ZOO!

Po krátké přestávce jsem se letos vrátil k učitelskému povolání. A to víte, není to vždy snadné. Jsou žáci klidní a hodní, někteří však zlobí. Občas se stávají v hodinách i nejrůznějšími zvířátky.

31.12.2023 v 9:06 | Karma článku: 5.63 | Přečteno: 101 | Diskuse

Petr Bajnar

Narodil se Kristus Pán!

Rok 2023 se blíží ke svému konci a jsou tu opět vánoce. Svátky, které si křesťanský svět spojuje s oslavou narození Ježíše Krista v židovském městě Betlémě.

24.12.2023 v 8:22 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 36 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.84 | Přečteno: 574 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 1987 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.77 | Přečteno: 285 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.31 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.46 | Přečteno: 273 | Diskuse
Počet článků 604 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1410

Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...