Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak se bránit brutální kampani pro očkování?

"Zneužít strach ze smrti v reklamě na léky je nejhlubší dno!". Těmito slovy komentoval pirátský expert na zdravotnictví Ondřej Dostál novou "brutální kampaň" za očkování, za kterou stojí ministerstvo zdravotnictví.  

Já osobně bych autorům této reklamní kampaně vzkázal následující: Mohl bych reagovat obdobným způsobem. Natočil bych průběh epileptického záchvatu mladé členky mé rodiny, u které nemoc poprvé propukla krátce po aplikaci vakcíny od firmy Pfizer,  do titulku bych uvedl: "Uvěřila v bezpečnost očkování", a pak bych video umístil na sociálních sítích. Že by to bylo zavádějící a nechutné? Jistě ano, bylo by to stejně nechutné, jako kampaň ministerstva zdravotnictví!

Žijeme v době, kdy se společnost rozděluje na dvě kategorie lidí. Kategorie očkovaných  se těší poměrné svobodě. Mohou volně chodit do restaurací, za kulturou a přitom se nemusí ani testovat, neboť z hlediska systému jsou vedeni jako bezinfekční. Zatím neočkovaní i když mnohdy zcela zdraví lidé, již nyní v některých zemích nemohou dělat takřka nic. Je jím upřena kultura, restaurace a do práce mohou chodit jen tehdy, když si každý druhý den zaplatí anticovidový test (Itálie). A to v situaci, kdy se covid rychle šíří i v zemi s tak vysokou proočkovaností, jakou je Dánsko ( 85% proočkovanost obyvatel). 

Mnozí lidé i u nás tomuto represivnímu postupu některých evropských vlád tleskají. Aniž si to uvědomují, v podstatě žádají nastolení fašistické diktatury. Není to nic nového. V třicátých letech minulého století se také těšily mezi evropským lidem ideály  fašismu značné podpory. Nejvíc v Německu, kde fašismus podporovala drtivá většina obyvatel.

V atmosféře honu na neočkované, je pochopitelné, že již mnozí, kteří považují vakcínu za větší riziko pro své zdraví, než prodělání nemoci, tomuto tlaku podléhají. Stojí někdy i několikahodinový fronty na vakcínu s nadějí, že budou mít štěstí, vyhnou se vedlejším účinkům vakcíny a zařadí se opět k privilegovanější části populace se všemi výhodami, které z toho plynou. 

Obávám se, že za čas mohou přijít k poznání, že podlehnutí nátlaku nebyl ten nejlepší způsob řešení. Je pravděpodobné, že díky postupnému poklesu protilátek po očkování a mutacím viru, budou v budoucnu tlačeni k dalšímu přeočkováni. Je pak otázkou, jak bude fungovat jejich zdraví a přirozená imunita po pátém, či desátém přeočkování.

Stále je tu však ještě jedna možnost řešení. Bez agrese, nenávisti k propagátorům očkování říci slušně, ale zároveň rozhodně NE s klidným přijetím všech materiálních omezení, které toto rozhodnutí pro následný život obnáší. Mnozí lidé z tahového rozhodnutí mají strach, jsou zde silné existenční obavy. Myslím si, že všechny tyto strachy jsou v jádru zbytečné. Nejsme pomíjivým zranitelným tělem, ale nesmrtelným duchem. Tělo nám mohou zničit, ducha nám poškodit nikdo nemůže, pokud to sami nedovolíme. Vzpomeňme jen na "Tuláka ve hvězdách" od Jacka Londona. Ani sebevětší nátlak nedokázaly zlomit ducha a vůli vězně odsouzeného k smrti. I ve svěrací kazajce uvnitř cely si dokázal udržet vnitřní svobodu a lidskou důstojnost. 

Je zde moudrost osudu, Bůh a milostiví andělé, kteří nás na naší cestě životem neustále chrání a pomáhají. Vzpomeňme na židy, kteří byli zachráněni v beznadějné situaci v Egyptě, když se před nimi rozevřelo Rudé moře a pak na poušti, kde nic neroste se jím dostalo potravy v podobě nebeské manny. 

 Na závěr si milí čtenáři zkuste zodpovědět dvě otázky:

1. Mezi nově nakaženými je podle statistik 71% nenaočkovaných. Myslíte si, že by byl stejný poměr, kdyby naočkovaní se museli testovat ve stejné míře jako nenaočkovaní? 

2. Podle nedávno zveřejněných výzkumů jsou proti těžké formě covidu chráněni nejlépe ti, kteří onemocnění prodělali ať již jsou, či nejsou naočkováni. Prakticky nekončí na JIP. Proč tedy je všude v Evropě tak velký odpor uznávat protilátky? 

Autor: Petr Bajnar | středa 10.11.2021 18:14 | karma článku: 34,35 | přečteno: 1034x
  • Další články autora

Petr Bajnar

Co měsíc duben 2024 dal?

Duben roku 2024 se pomalu blíží ke svému konci a mně napadlo zamyslet se nad tím, co se v tomto období ve světě a v našich luhách a hájích stalo.

28.4.2024 v 12:10 | Karma: 0 | Přečteno: 8x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Reportáž z času velikonočního

Je boží hod velikonoční, den kterým vrcholí oslava velikonoc, svátků které již tradičně připadají vždy na první víkend po prvním jarním úplňku.

31.3.2024 v 9:48 | Karma: 0 | Přečteno: 34x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

Minulý týden uplynuly dva roky od zahájení ruské invaze na Ukrajině. Z projevů které k výročí zazněly, nejvíce vzbudil pozornost projev slovenského premiéra Roberta Fica.

3.3.2024 v 11:20 | Karma: 8,08 | Přečteno: 79x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Rok 2024: rok zásadních změn

Rok 2024 začal. Někteří lidé jej přivítali s nadějí, že půjde o lepší rok než 2023, jiní se do budoucna dívají s obavami.

1.1.2024 v 10:18 | Karma: 0 | Přečteno: 83x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Zřiďme pro politiky speciální ZOO!

Po krátké přestávce jsem se letos vrátil k učitelskému povolání. A to víte, není to vždy snadné. Jsou žáci klidní a hodní, někteří však zlobí. Občas se stávají v hodinách i nejrůznějšími zvířátky.

31.12.2023 v 9:06 | Karma: 5,63 | Přečteno: 107x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

V noci na pondělí lze pozorovat meteorický roj eta Akvaridy. Budou ideální podmínky

5. května 2024  7:17

Lidé budou moci na obloze pozorovat meteorický roj eta Akvaridy, který svého maxima dosáhne v noci...

Australská policie zastřelila mladíka, který pobodal muže. Zřejmě se radikalizoval

5. května 2024  7:10

Australská policie v zastřelila 16letého chlapce, který pobodal muže v Perthu, hlavním městě...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.