Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ukrajinská krize a poselství z Fatimy

"Pokud se svět nezmění k lepšímu, Rusko bude Bohem vyvoleným nástrojem trestu světa", několikrát prohlásila sestra Lucie, známá vizionářka z portugalské Fatimy na základě přijatých duchovních poselství.  

Vše začalo 13.května roku 1917. V ten den tři malé děti Lucie, Francisko a Jacinta poblíž do té doby bezvýznamného portugalského města pásly dobytek. Tu náhle spatřily obraz krásné ženy zalité Sluncem. Zjevení pokračovala dál, každý 13tý den v měsíci a vyvrcholila 13.října téhož roku. 

To co se daný den stalo je asi nejznámějším zdokumentovaným zázrakem moderní doby. 70 tisíc shromážděných lidí bylo svědky události, která mnohým z nich doslova změnila život. Po vytrvalém hustém dešti náhle z mraků vysvitlo Slunce a začalo se v záplavě pestrých barev  prudce pohybovat po obloze. Půda a promočení lidé byli okamžitě suší, mnozí svědci ateisté prosili za odpuštění svých hříchů a obraceli se k Bohu. Neobvyklý nebeský jev byl pozorován až 40 km daleko od místa zjevení a stal se předmětem řady velkých diskuzí mezi lidem i v tisku.

Zatímco davy byly fascinovány neobvyklým úkazem, vizionářům bylo předáváno duchovní poselství, které, které do historie vstoupilo jako "Třetí proroctví z Fatimy". 

Lucie se stala jedinou ze tří vizionářů, která se dožila dospělosti a zemřela až v roce 2005 ve svých 98 letech. Od p.Marie dostala úkol poselství písemně sepsat a poslat jej do Vatikánu, který měl text zveřejnit v roce 1960. Tehdejší papež Jan XXIII však poselství nezveřejnil a údajně jen zaslal jeho části americkému prezidentu Kennedymu a sovětskému vůdci Chruščovovi, s cílem předejít jaderné katastrofě po vypuknutí Karibské krize. 

Když byl v roce 1980 v německé Fuldě na obsah proroctví tázán Jan Pavel II, odpověděl:

Každému křesťanovi by mělo stačit, ví-li následující: Je-li psáno, že oceány zaplaví celé kontinenty, že lidé z minuty na minutu skonají po milionech, pak by se už opravdu neměli starat o zveřejnění tohoto tajemství.

V roce 2000 nakonec byl text třetího fatimského proroctví oficiálně zveřejněn. Avšak vzhledem k banálnímu obsahu pojednávajícímu o atentátu na papeže, je vážné podezření, že text nebyl zveřejněn celý. Pozdější vyjádření papeže Benedikta XVI tomuto podezření dává za pravdu (1).  

Mariánská zjevení provázejí lidstvo již řadu století. Božstvo se k člověku nemůže obracet přímo, vždy jsou tu  prostředníci mezi Bohem a člověkem. Navíc podoba každého zjevení je vždy ovlivněno vírou a způsobem myšlení daného vizionáře. Křesťanům se tak zjevuje p. Marie či Ježíš, Indům bohyně Parvati či Šiva, starým Egypťanům zase Osiris či bohyně Isis. Zjevení má více funkcí. Přináší duchovní posilu a někdy i fyzická uzdravení, vyzývá k modlitbám a duchovnímu obrácení, či varuje před nebezpečími, které lidstvu hrozí pokud se nepolepší. 

Žijeme v čase války na Ukrajině. Všechna mainstreamová média vykreslují Rusko jako viníka a Ukrajinu jako oběť agrese. Tak jednoduché to však není. Pokud máme objektivně hodnotit krok Ruska, nemůžeme se vyhnout tomu, že se začneme důkladně zabývat tím, co tomuto kroku předcházelo.

Když je nějaká země vojensky zdecimována nepřítelem, řekne se, že je to způsobeno slabostí její vojenské obrany. A jistě to pravda je, není to však pravda celá. Z hodin fyziky si jistě někteří pamatují na zákon akce a reakce. Ten však má svůj protipól i v duchovním světě. Je to zákon odrazu, který Indové nazvali zákonem karmy. Pokud je daná země či národ duchovně silný a čistý, není síly, která by jej dokázala porazit. Pokud však je morálně slabý a nepevný, ani sebemodernější zbraně a účelová spojenectví jej před nepřítelem nedokáží ochránit. Vzpomeňme jen na osud slavných indiánských říší Aztéků a Inků, které smetly pár desítek španělských dobrodruhů v důsledku těžké karmy indiánů způsobené kultem krvavých lidských obětí. I tragédii Tibetu při čínské invazi předcházel úpadek tamní duchovní kultury včetně provozování černé magie některými lámy. 

Proto je mimo jiné tak důležitá naše sebereflexe toho, jak jsme se jako Západ v minulých letech chovali. Proto je tak důležité, aby se například členské země NATO omluvilo za svou akci roku 1999 Srbsku. Proto je také tak důležité ve vztahu k Rusku nepodlehnout nenávistným emocím a pomstychtivosti.

Krize na Ukrajině je krize vážná. Může na to poukazovat i zajímavá číselná hříčka, která zaujme každého zájemce o numerologii.

28.7.1914    28+7+19+14=68                       den vypuknutí první světové války

1.9.1939       1+9+19+39=68                        den vypuknutí druhé světové války

24.2.2022      24+2+20+22=68                     den vypuknutí invaze Ruska na Ukrajinu

Žádná válka není nutností, ani ta třetí světová. Domnívám se, že to zda vypukne a případně jak strašný a ničivý její průběh bude, závisí na každém z nás, na váze světla a temnoty, kterou v sobě neseme. 

Maria ve svých zjeveních nás vyzývá k modlitbám. Podstatou modlitby není odříkáni nějaké fráze, je to upření mysli k Bohu, k dobru, ke světlu spojeném s prosbou o to, aby nám všem bylo na světě lépe. 

Na závěr ještě malá historická exkurze. To, že Sovětský Svaz zvítězil ve válce s Německem dáváme na vrub počtu sovětských vojáků, zásobám nerostných zdrojů, bojovnosti a odvaze vojáků či pomoci západních spojenců. Je zde však ještě jedna věc, která je málo známa. V létě 1941, když podnikl Hitler invazi na Východ, měl syrský metropolita Eliáš zjevení p. Marie. Bylo mu řečeno, že invaze a s ní spojené utrpení obyvatel jsou následkem těžkých hříchů které byly v Rusku páchány. Zároveň dala rady, co musí být učiněno, aby Německo nezvítězilo: otevření klášterů a kostelů, zastavení pronásledování kněží, pravidelné modlitby a procesí panny Marie. Metropolita zaslal dopis Stalinovi a ten kupodivu toto vše splnil. Z Kazaňského chrámu v Leningradě byla vyzvednuta posvátná ikona se zobrazením p. Marie. S ní bylo nejdříve vykonáno procesí v Leningradě, pak v letadle několikrát obletěla Moskvu a nakonec v čase bojů o Stalingrad se kolem ní konaly nepřetržité modlitby na pravém břehu řeky Volhy, kam Hitlerovci nemohli. Kdyby tehdy Stalin řekl ne, možná by v této válce byl Hitler vítězem? 

(1) http://www.myty.cz/view.php?nazevclanku=proroctvi-z-fatimy-chronologie-od-r-1963&cisloclanku=2013030005

Autor: Petr Bajnar | úterý 15.3.2022 16:34 | karma článku: 25,97 | přečteno: 999x
  • Další články autora

Petr Bajnar

Reportáž z času velikonočního

Je boží hod velikonoční, den kterým vrcholí oslava velikonoc, svátků které již tradičně připadají vždy na první víkend po prvním jarním úplňku.

31.3.2024 v 9:48 | Karma: 0 | Přečteno: 33x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

Minulý týden uplynuly dva roky od zahájení ruské invaze na Ukrajině. Z projevů které k výročí zazněly, nejvíce vzbudil pozornost projev slovenského premiéra Roberta Fica.

3.3.2024 v 11:20 | Karma: 8,04 | Přečteno: 77x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Rok 2024: rok zásadních změn

Rok 2024 začal. Někteří lidé jej přivítali s nadějí, že půjde o lepší rok než 2023, jiní se do budoucna dívají s obavami.

1.1.2024 v 10:18 | Karma: 0 | Přečteno: 81x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Zřiďme pro politiky speciální ZOO!

Po krátké přestávce jsem se letos vrátil k učitelskému povolání. A to víte, není to vždy snadné. Jsou žáci klidní a hodní, někteří však zlobí. Občas se stávají v hodinách i nejrůznějšími zvířátky.

31.12.2023 v 9:06 | Karma: 5,63 | Přečteno: 107x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Narodil se Kristus Pán!

Rok 2023 se blíží ke svému konci a jsou tu opět vánoce. Svátky, které si křesťanský svět spojuje s oslavou narození Ježíše Krista v židovském městě Betlémě.

24.12.2023 v 8:22 | Karma: 0 | Přečteno: 36x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 606
  • Celková karma 4,02
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.