Odchod královny Alžběty jako symbol konce jedné epochy

V čase, kdy byla ve čtvrtek 8.9. oznámena smrt královny Alžběty II, objevila se na nebi nad Buckinghenským palácem v Londýně dvojitá duha. 

Nešlo o jediný zajímavý atmosférický útvar, který byl v tomto čase spatřen. Pozornost vzbudil i  mrak, připomínající siluetu královny, který byl spatřen v jednom z anglických měst.

Nic na světě se neděje náhodou, vše je propojeno. Neplatí to absolutně, nicméně velmi často můžeme pozorovat, jak dění na obloze zrcadlí pozemské dění. Den před smrtí královny postihly Británii silné přívalové deště. Několik hodin mimo provoz bylo i Londýnské letiště.

Britská královna panovala 70 let. Byla symbolem jistého řádu, stability a to nejen Británie. Jako nejvýznamnější představitelka aristokracie v rámci které byly rodinnými vazbami propojeny všechny vládnoucí dynastie v evropských státech, byla ctěna po celé Evropě a ve většině zemí světa.

Byla ctěna nejen Brity a západními státníky, ale dokonce i ruským prezidentem Putinem, který označil smrt královny nenahraditelnou ztrátou a zaslal do Británie kondolenční telegram, ač vztahy Ruska a Británie jsou ještě horší, než vztahy mezi Ruskem a USA.

Odchod královny, která byla známá například i tím, že využívala hojně homeopatické léky, přichází v čase velké nestability. Energetická a klimatická krize již brzy hrozí přerůst v obří politickou, ekonomickou a sociální nestabilitu, která otřese samými základy společenského uspořádání Británie, Evropy a celého světa. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Bajnar | neděle 11.9.2022 13:12 | karma článku: 10,97 | přečteno: 235x
  • Další články autora

Petr Bajnar

Co měsíc duben 2024 dal?

28.4.2024 v 12:10 | Karma: 0

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

3.3.2024 v 11:20 | Karma: 8,08