Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J26a14r81a 37R61a96n54k

2. 3. 2015 2:48

Zajimave, ze jindy Vam vadi cokoli o homosexualech a tady vyzvedavate osobu, kterou na Zapade nikdo necte, chytil/a se v CR a proto mele to, co meleRv

Většinu svého života prožila v roli muže, přestože se cítila být ženou. Její lékařská diagnóza zní – transsexualismus. Tereza Spencerová má za sebou operativní změnu pohlaví. "Transsexuálové jsou stejní jako ostatní - dobří, špatní, chytří, hloupí," zdůrazňuje.

Zdroj: http://ona.idnes.cz/transsexualove-jsou-stejni-jako-ostatni-rika-tereza-spencerova-px2-/vztahy-sex.aspx?c=A000412120547osobnost_mhk

0 0
možnosti
Foto

Zvláštní hájení západních hodnot, pane kolego Rothe, alespoň podle vaší: argumentace, když si odečtu jemnější výrazy vůči oponentovi, tak se to silnými odsuzujícími slovy jen hemží, jako vždy. To na velké demokratické cítění příliš neukazuje.

Ta poznámka o "pomotaném" transsexuálovi, by zvlášť padla na úrodnou půdu v USA. Osobně si myslím, že se mu to pomotat v hlavě může, ale podle západních hodnot v režii USA, byste narazil. Tak jaké hodnoty, tedy?

4 1
možnosti
Foto

Myslím si, že tento svět hájený Kalouskem brzy skončí a nastane opět komunismus po kterém se některým tak stýská.;-D

4 1
možnosti

P71e91t48r 21B17a33j29n90a57r

28. 2. 2015 10:26

Nastane opak komunismu. Reálný komunismus byl založen na striktním materialismu filozofickém a konzumním. Společnost která přijde v budoucnu bude mít duchovní základ.

3 3
možnosti

J88a49n 21R42á56ž

28. 2. 2015 10:18

Kupodivu s tím, co pronesl Kalousek naprosto souhlasím.

A k Vašemu článku: Myslet si, že víme, co jsou to universální lidské hodnoty je stejná fikce, jako tvrzení, že naše pojetí je etalonem universálních lidských práv. U těch práv by se možná dvě tři lidská práva z naší "Listiny" našly co mají universální platnost, ale lidské hodnoty?

Kazda civilizace si vytváří v průběhu svého vývoje žebříček hodnot, kterých si cení. Když tak uvažují o tom žebříčku, tak asi loajalita ke kmeni jehož je příslušníkem a schopnost podílet se efektivně na společenské dělbě práce je asi hodně vysoko v žebříčku hodnot u všech civilizací.

Příklad: V naší civilizaci je nejvyšší lidskou hodnotou život, kdežto u muslimů má život hodnotu blížící se nule.

5 1
možnosti
Foto

Pane Ráži s většinou co jste napsal se dá souhlasit ale zcela zýsadně lžete pokud tvrdíte, že u muslimů má život hodnotu blížící se nule.

0 0
možnosti

Ve stručnosti. Západní hodnoty jsou.....Bible, modlitba, revolver

2 2
možnosti

Většinou s Váma nesohlasím. Ale nyní jste to řekl krásně.R^

1 2
možnosti
Foto

Křesťanskými hodnotami myslí Kalousek patrně žití na dluh za naše peníze.

3 2
možnosti
Foto

J68a17k28u78b 61R58o93t63h

28. 2. 2015 9:31

Hezky to transsexuál Spencer napsala. Zcela to odpovídá jejímu vidění světa. Bludnému. A nemá smysl vám to vyvracet. Nenávist některých obyvatel Západu k jeho hodnotám, jejich relativizace a zesměšňování je jen a jen známkou vaší malosti.:-/

4 2
možnosti

P80e93t90r 28B70a91j34n33a63r

28. 2. 2015 10:06

Není to o nenávisti k hodnotám. Je to odmítnutí se ztotožnit s určitými hodnotami.

Vy se nazýváte křesťanem. Fakticky se však hlásíte způsobem vyjadřování ve svých příspěvcích k hodnotám opačným: urážíte a zesměšňujete své názorové oponenty, vystupujete agresivně.

A úplně stejně je to se západní civilizací a jejími hodnotami. Hovoří o hodnotách křesťanských, aby v reálu vyznávala hodnoty protikladné k hodnotám Ježíšovým.

4 2
možnosti
Foto

To jsou hodnoty, které asi nikdy nepochopíte. Je to systém, který staví na přirozených vlastnostech člověka (i když po pravdě, žádná velká sláva). Protože s nimi těžko něco uděláte. Stalin zkoušel vytvořit nového člověka, který by fungoval v komunismu, ale nějak se mu to nedařilo, ty nepřetvořitelné posílal na onen svět.

Amíci mají pořekadlo, že každý člověk je užitečný,  když se dá na to správné místo. Na rozdíl od socialistického či komunistického zglajchšaltování, kde se bere kus jako kus.

Kupodivu pro lidstvo udělali nejvíce ti individualisté, kterým společnost, vyznávající západní hodnoty, umožnila vyniknout.

Těch utopistů jsme si už užili dost. Vesměs po nich zůstala spálená země a hromady mrtvol.

5 1
možnosti

Skutečné pravé hodnoty jsou univerzální. Nejsou ani západní ani východní. Hlásali ji velké osobnosti Východu i Západu. Buddha a Lao C na Východě, stejně jako Platon, Pythagoras, Komenský  Západě. 

Jsou to hodnoty soucitu, vzájemnosti, kritického myšlení...

Pro lidstvo nejvíce udělali ti, co jím lidská společnost stále házela klacky pod nohy, neboť nezapadali. Viz Ježíš, kterého ukřižovali.

2 2
možnosti
Foto

Moc pěkné. Dýchlo na mne Rudé právo.

1 1
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 4,02
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.