Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

Bohužel téměř nikdo se na uprchlickou krizi nedokáže dívat střízlivě a z šiřšího pohledu. Média straší, politici si přihřívaj populisticko-xenofóbní polívčičku, lidem, kteří bojují proti zbytečnýmu strachu se posměšně říká sluníčkáři atd....

Přitom migrace obyvatelstva je úplně běžná věc. Momentálně je kapičku více zvýrazněná válkou, ale počty migrantů není nic co by EU a západní civilizace obecně neměla zvládnout. I kdyby sem přišlo každý rok milion imigrantů pořád jsou to v pohodě zvládnutelné počty. Notabene ty země odkud sem ti imigranti putují nemají nevyčerpatelný lidský potenciál. I kdyby se teď sebralo 100% obyvatel ze Sýrie, Afghanistánu a Iráku pořád by to EU v poho zvládla (dohromady nemaj ani 100 mega a během světových válek utíkalo daleko více lidí a svět to ustál). Skutečnost je taková, že prchá pouze zanedbatelnej počet lidí z těchto zemí + skupinky z Afriky. Další věc je slabounká porodnost v EU (1,5) a v ČR ještě menší (1,38). Jednoduchou matematikou lze dopočítat, kolik tady bude za sto let původních obyvatel. Též se jednoduchou matematikou lze dopočítat, že ani momentální "ohromné" množství uprchlíků nevyrovná naší titěrnou porodnost a prostě a jednoduše vymíráme. Problém není v uprchlících. Problém je především v nás.

0 0
možnosti
PB

Souhlasím, že uprchlíku je zatím relativně málo. Nicméně myslím, že je to jen začátek procesu.

Co se týče "vymírání Evropanů" stala se z toho skoro mantra. Já to i přes jisté negativní ekonomické dopady vidím pozitivně. I v Evropě nás lidí je prostě mnoho a pro přírodu bude jen dobře, kdyby nás zde ubylo.

0 0
možnosti
JK

Dobře jste vše pojmenoval R^.To, že není vůle (ze strany NATO) zasáhnout proti organizované převaďěčské mafii je do očí bijící a jen těžko obhajitelné.

0 0
možnosti
Foto

Bóože to je ptákovina.:-)RvRv

0 3
možnosti
OP

R^, jen to srovnání s Amerikou pokulhává. Evropané obsazovali poloprázdnou rozlehlou zemi, a nikdo je tam nevítal. kdežto Afričané se derou do hustě obydlených oblastí do vyhřátých postýlek

6 0
možnosti
PB

byli tam indiánské říše Aztéků a Inků, kteří utlačovali podrobené národy. Přitom prováděli krvavé obětní rituály. Tím i přes svou vyspělost v některých oblastech civilizačně degenerovali a stačilo jen pár Španělů, aby jejich civilizace skončila.

3 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.