Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J40a97n 17R71á10ž

7. 5. 2016 18:52

To jste trochu přepískl s tím, že se kolem Řípu objevilo první osídlení před miliony let. Jinak dobrý článek.

Podle mých informací první archeologicky prokázané osídlení Homo Heidebelgersis pochází z období před cca 500 000 lety. Slyšel jsem názor, ze už pred 750.000 lety, ale archeologicky to prokázano nebylo. Nejstarší půkazné stopy osidlerni Homo sapiens u nás se datuji do období před 40-50 tisíci lety. Máte li průkazné informace s těmi mými se rozcházející, prosím o uvedení pramene.

1 0
možnosti
PB

Díky. Co se týče časových údajů osídlení člověka je to velmi problematické uvádět jakékoliv časy. Již proto, že se na světě stále víc objevují nálezy, které jaksi převracejí naší koncepci historie. Jsou to např. obrazy lidí jezdících na dinosaurech, rozšlápnutí trilobiti, plastové láhve uprostřed černouhelných slojí či kostry lidí malé nebo naopak velké velikosti.

Někteří badatelé považují objevy za důkaz kreacionismu a neexistenci evoluce. Já bych evoluci nezavrhoval. Spíše bych viděl jiná vysvětlení. Např. stopy návštěv mimozemšťanů, či cestovatelé časem. Podle moderní fyziky je to možné a tak nemůžeme vyloučit jejich stopy v minulosti. Jistě můžeme vše označit za podvod, ale to je velmi jednoduché řešení situace, kdy si s nějakými objevy prostě nevíme rady.

0 0
možnosti
LS

Dobré si připomenou naše dějiny. Dál to asi pokračovat - někdy kolem roku 2015 začínají území obsazovat arabské kmeny islámské víry za pomoci místních elit.

0 0
možnosti
Foto

Takovej krásnej den je venku, zrovna jsem se vrátil, jděte se taky projít, třeba přijdete na veselejší myšlenky :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 4,02
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.