Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

"Z pozice ciste geopolitiky jde ocin logicky a pochopitelny" pise autor. Zrovna tak mohl napsat, ze pozice ciste geopolitiky cin soudruha Hitlera z 15.3.1939 byl logicky a pochopitelny. Nemohl prece ponechat Ceskoslovensko umely vytvor vitezu z roku 1918 vklinen do germanskeho tela. Receno Frantiskem Smolikem: "Z hlediska vyzsiho principu mravniho" nevidim rozdilu: Hitler=Breznev a nyni Putler.

Jen spravne pripomunul Rumunsko, Breznevovi nevadil kruty diktator Caocesku, ale vadil mu liberalnejsi Dubcek.

2 2
možnosti
Foto

Autor popisuje toliko realitu dané doby!

0 0
možnosti
IB

I95v46o 43B54o48u35š56e

21. 8. 2016 16:43

Též jste opomněl zmínit ty zbité černochy v USA........;-D

1 2
možnosti
Foto

Ano, dá se to vysvětlit i takhle. Ony ani ty západní státy nemohly nic dělat, v tehdejší situaci by jakýkoliv zásah vedl rovnou ke světové válce. Ale co naši občané, kteří najednou stáli před faktem, že je "přítel nejvěrnější" najednou v noci přepadl? Lze se jim divit, že na nedokážou zapomenout? Je zajímavé, že nejvíce se podobnými argumenty o nevyhnutelnosti vývoje zašťiťují ti, kteří dokázali rychle obrátit kabát a z nové situace těžit, ba dokonce i své spoluobčany a nové moci práskat. Geopolitika a vnitřní pocity jednotlivých lidí jsou opravdu rozdílné věci.

1 0
možnosti
Foto

Přítel nejvěrnější? Když už nám v r. 1948 měli berijovské gorily přijít shodit z okna ministra zahraničí?

1 0
možnosti
Foto

Z mé strany velká karma, pane Bajnare.

1 0
možnosti
Foto

R^ Ač asi se to nebude mnohým ze ,,současných pravověrných" líbit.;-) Dle reakcí pod mnohými články i některých článků samotných jde o ,,dost dobrý" vzorek nejen různých názorů, ale, a to bohužel i dosti úspěšně zpracovaného myšlení mnohých:-(

Ps. Párkrát jsem ,,obdobné shrnutí" nejednou publikoval, naposledy, po svém, i dnes. O mých příspěvcích do mnoha diskuzí ani nemluvě. Navíc jsem pamětníkem, a nejen těchto událostí ;-)

0 0
možnosti
LJ

Jen bych dodal. Západ byl o záměrech Sovětu informován před 21. srpnem 1968. Západním rozvědkám nemohlo uniknout, že se na československých hranicích soustřeďuje cca půl milionů vojáků, a kdyby to Moskva Západu nevysvětlila, uvedl by do bojové pohotovosti své vojáky. Jelikož západní politici byli informování, že vojenská akce dne 21. 8. se bude týkat pouze Československa, nedělali nic. Například velitel amerických sil v Evropě dostal rozkaz, že přesunu vojsk, ke kterému dojde na východ od Německa si nemá všímat. On však přesto vyhlásil dne 21. srpna nejnižší stupeň pohotovosti amerických jednotek v Německu. Vzápětí byl pokárán a bylo mu nařízeno, aby pohotovost odvolal.

Američtí politici si mohli mnout ruce. Do té doby si nevěděli rady s rostoucími prokomunistickými sympatiemi po celém světě. Věděli, že tato studená sprcha růst sympatií zastaví. A nemýlili se.

4 0
možnosti
JL

Rekapitulace nic moc. "Ruská věrolomnost" - SSSR nebyl jen ruská záležitost, byla to záležitost marxistů-leninistů žijících na území Ruska a zemí, které byly připojeny. Jasným důkazem je to, že původní "Sojuz" spoluvytvářeli horlivě Židé, později se zmocnil vlády Gruzínec Stalin a po něm Ukrajinec Chruščov. komunistické Rusko a spol byla jakási nadnárodní ideologická záležitost, sami komunisti neustále zdůrazňovali, že je národy moc nezajímají, šlo jim o marxistickou "globalizaci".

0 0
možnosti
Foto

Máte poněkud ,,příliš" jasný náhled;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 3,68
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.