Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

Tak že neříkáte ani tak, ani tak, ale na Vaše prorocká slova dojde. Fenomenální.

0 0
možnosti
AH

A46l41e97s 93H18r94y26c

12. 9. 2016 10:55

Já se přikláním k teorii, že šlo o obří pojistný podvod.

2 0
možnosti
OK

Konspirační teorie je jako když slepý odpálí míček na jamku. Může se trefit? Samozřejmě že může. Anebo může být alespoň blízko. Ale není důvod na to spoléhat.

Důležité je rozlišovat mezi pochybnostmi a konspirací. Vyslovit pochybnosti nad něčím, co se z nějakého důvodu příčí mému uvažování, je veskrze prospěšné. Mnoho lidí však slepě převezme, nebo si sami stvoří alternativní výklad nějaké události, jehož jediným racionálním pilířem je pochybnost, ostatní pilíře jsou v lepším případě nepodložené domněnky, v horším případě nesmysly.

Příkladem budiž hromada konspiračních teorií o 11. září.

Oficiální zprávy tvrdí, že došlo k útoku 2 dopravních letadel na 2 výškové budovy a 1 dopravního letadla na budovu Pentagonu. Následkem útoků došlo k velkému poničení Pentagonu a ke zřícení výškových budov a posléze i budovy další.

Protože se jedná o jev historicky ojedinělý, objevují se pochybnosti. To je logické a zdravé. Tou největší pochybností je fakt, že došlo ke zřícení budov, které byly projektovány tak, aby vydržely náraz letadla.

Potíž nastává až ve chvíli, kdy se objeví konspirační teorie, stavějící na nesmyslech. A těch nesmyslů je opravdu hodně, uvedu jich jen pár:

*Jak je možné, že letadlo narážející do budovy Pentagonu není pořádně vidět na žádné kameře? Letadlo se pohybovalo rychlostí hodně přes sto metrů za sekundu a bezpečnostní kamery obvykle dělají snímky s frekvencí výrazně menší než 25 - 30 fps u std kamer. * Jak je možné, že z letadel nic nezbylo? Při kolmém nárazu tak velkou rychlostí kolem 500 km/h se extrémně lehká konstrukce letadla potažená ani ne milimetrovým duralem dokonale zbortí a dílo zkázy dokončí mohutný výbuch desítek tun paliva. Zde existuje mnoho analogií při nárazech letadel do země pod velmi strmým úhlem. * Proč budovy spadly, když neměly? K první experimentálnímu ověření velice složitého problému došlo až 11. září. Dle Occamovy břitvy je pád následkem nárazu letadel nejjednodušším možným vysvětlením, což však neznamená 100% jistotu.

3 1
možnosti
Foto

Rozumné skepse je vždy na místě :)

1 0
možnosti
JL

Autor blogu zacina poukazanim na konspiracni teorii o prepadeni vysilacky Gliwitz 31.8.1939. Konspiracni dilo to skutecne bylo, tyden predtim se sesli dva konspiratiri Molotov a von Ribentrop a konspirovali prepadeni a rozdeleni Polska mezi Rusko a Nemecko nasledovane rozdelenim cele Evropy mezi dve socialisticke mocnosti. V sobotu 17.9.1939 bude to 77 let kdy se pridal druhy konspirator a na Polsko zautocil, aby se pak sesli na rece Bug oslavili prvni uspech jejich konspirace. Nastesti pro civilizovany svet sobeckost konspiratoru, ze chteli vsecko kazdy jen pro sebe zachranila svet pred zkazou.

1 0
možnosti
Foto

0dkud máte tuto překvapivě novou interpretaci vztahů německo-sovětských vztahů? Fakt si myslíte, že oba státy z ničeho nic zapomněly na Drang nach Osten? Že by v čele těchto států stáli sklerotici?

1 2
možnosti
MB

M61i35l98a70n 43B69í83l68e43k

11. 9. 2016 20:57

Člověče, co to plácáte? V září 39 už se vědělo, že Hitler je prolhanec (říká vám něco např. 15. březen - a jeho dopad na věrohodnost Německa?;-))

2 0
možnosti
JL

Ale rika, ale nejnom ta "verohodnost" nemecka, taky mi neco rika uzavreni cs. vyslanectvi v Moskve na jare 1939 a uznani Tisovy Slovenske republiky Ruskem a ze jsme pro SSSR prestali existovat, ucast NKVD na unorovem puci 1948 a hlavne jedenadvacaty srpen '68. Neni rozdilu mezi nacistickym Nemeckema komunistickym Ruskem. Taky me neco rika soucasna "verohodnost" Ruska soucasneho. Prepadeni Gruzie, Zeleni muzicci na Krymu, Putinovo popreni ucasti ruske armady a potom vyznamenani ucastniku, popreni ucasti ruske armady na Donecku a Luhansku konstatovani, ze jsou tam na dovolene. Inu kdo chce verit at veri.

1 0
možnosti
VR

Co je na první dobrou pravděpodobnější?

1. Že se podaří mohamedánům najít a utajit malou skupinu muslimů, kteří jsou ochotni položit svůj život pro víru. nebo

2. Že se podaří najít desítky pyrotechniků a techniků, co budou nenápadně a potichoučku vrtat těžkým příklepovým kladivem několik měsíců po nocích do železobetonu nosných sloupů několika budov současně díry na nálože. Nenápadně v převleku za noční rozvoz pici nosit tuny trhavin, a tahat kilometry drátů po baráku. Najít další desítky lidí co budou celou akci řídit a časově koordinovat s operátory letového provozu a k tomu ještě najít tu malou skupinu muslimů, kteří jsou ochotni položit svůj život aby splnili plán CIA. A všech těchto techniků, pyrotechniků, roznašečů a koordinátorů, navigátorů a dalších lidí co by museli být ochotní zabít spoluobčany a při tom žít ve víře že je samotné neodstraní, se pak nenápadně zbavit, aby nikdo z nich nikdy nic neprozradil. ?

Milý autore, vždy než něco podobného plácnete, vzpomeňte na pravidlo occamovy břitvy...

9 0
možnosti
Foto

Svého času bylo publikováno svědectví jedné zaměstnankyně jedné firmy, která po letech zjistila, že se účastnila Projektu Manhattan.

2 1
možnosti
JL

Jasně když jde o hodně, lže se vesele - viz Katyň, Rusové postříleli bezostyšně tisíce polských zajatců a hodili to na Němce.... Když jsem četl někde krásný popis, jak kdo co během 911 zorganizoval, kde, všechna ta přehledná pavučina vedoucí k únosům letadel a zbourání dvou mrakodrapů a nástřelu Pentagonu, tak mě napadlo: A jak to, že to v CIA tak dobře vědí? Protože použili waterbording? Pak jim ale každý muslim nakecal, co ho napadlo, aby od nich měl pokoj. Kdoví kde je pravda. Máme oficiální verzi, ale FBI dodnes nezveřejnil záznamy kamer před Pentagonem - které by ukázaly nalétávající boeing, který řídili amatéři a podle profesionálních pilotů šlo o nemožný manévr.

2 1
možnosti
Foto

A nebo Němci hodili tu Katyň na Rusy, že ano.

0 1
možnosti
JF

Máte pravdu, konspiračními teoriemi hanlivě nazývá mainstream snahu rozkrývat reálnou konspirační praxi, provozovanou etablovanou mocí. A že jí provozuje, o tom nemůže být pochyb, je to jedna z náplní činnosti tajných služeb, např.

2 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 3,99
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.