Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Václav Havel jedl taky maso a Winston Churchill kouřil doutníky a pil alkohol. Zato Hitler byl příkladný vegetarián.

Buddhisté sami říkají, že v otázce vegetariánství nejsou jednotní a záleží na motivaci. "Nemůžeme žít ve fyzickém těle, aniž bychom neubližovali druhým. I pro přípravu šálku čaje je třeba nejprve zorat půdu a přitom zahyne spousta malých živočichů."

Nikdo není dokonalý a morální autority si volíme kvůli význačným kladným vlastnostem a nikoli proto, že by byli bez chyby.

1 0
možnosti

Správně jste napsal zvolíme a ne, že se za autority sami dotyční prohlásí.

0 0
možnosti

Kdyby se všichni ti hledači morální autority a vyššího duchovna radši začali chovat slušně a ohleduplně k druhým, zejména k těm nejbližším. Někdo může stokrát vzývvat dalajlámu, Havla a vyšší sféry bytí, ale když po třiceti letech opustí manželku, aby si narazil mladou kost, tak to pro mě morální autorita není a nebude. Stejně tak jako ti, co chtějí kapitalisticky žít za peníze ze socialistických daní, vybraných od občanů, kterými pohrdají, protože nejsou tak duchovně na výši neboť pijí pivo, jedí řízky a dívají se na proklínanou Ordinaci, ve které dotyčné autority účinkují.

2 0
možnosti

Morální autoritou byl jistě pro většinu lidí Václav Havel. Ale jsem si téměř jistá, že kdyby žil, choval by se jako Merkelová a jsme dnes zaplaveni muslimskými agresory.

3 0
možnosti

Dobrý článek, který se dotýká té pra základní podstaty lidství. V povaze je hluboce vkomponovaná tužba , po tom opravdovém - čistém - skutečném ... Odsud permanentní poptávka po nedostatkovém zboží - Mesiáši ! Pak jej nejlépe zhmotnit a následovat ! Je dobré cestovat - opravdu, všude žije člověk - Vypadá i jinak, ale je stejný. Bolí jej zub, trápí žena a děti, on chce žít ! Jak, to v mnohém předurčí náboženství a existující politický režim. Všichni, pak usilují o to nejcennější - O rozum člověka. Člověk rozumný a vybavený hodnotovým systémem - Nepřítel všech slibovačů a mesiášů ! Ti mají, pak mnoho podob a výskyt četný ... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 4,02
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.