Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Děkujeme za pěkné přání. I já ho opětuji a přeji vám, ať jsou pro vás tyto svátky inspirací pro další dny.

Poněkud mne překvapilo, že píšete, že je všeobecně známé, že se Ježíš narodil jindy. Já vím, že zevrubně se datu narození Ježíše věnoval profesorShemarjahu Talomon z Hebrejské univerzity v Jeruzalémě (ShemarjahuTalomon: The Calendar Reckoning of the Sect from Judaean Desert, Scripta Hierosolyminana. 1958 s. 162 a169). Vyšel z údajů uvedených v bibli, kde je zmíněn císař Augustus,místodržící v Sýrii Kvirinius, kněz Abijášovy třídy jménem Zachariáš adalší osoby známé z jiných pramenů. Opřel se o historické prameny a údajeuvedených ve svitcích nalezených v Kumránu u Mrtvého moře, přičemž jakoprofesor historie věděl, které prameny jsou spolehlivé a které ne. Došelk závěru, že se Ježíš narodil koncem prosince r. 1 před naším letopočtem. Můžete mne uvést nějakého seriózního historika, který jeho závěry zpochybnil?

0 0
možnosti
PB

P60e26t78r 19B28a80j37n16a15r

24. 12. 2016 16:41

Děkuji za Váš příspěvek.

Prosincový termín Ježíšova narození je především v rozporu s biblickým líčením okolnosti narození Ježíše. Píše se tam o pastevcích, kteří přes den i v noci pásli venku svá stáda. V tehdejší Judey však bylo z klimatických důvodů zvykem, že v období zimy byla stáda ve stájích. Tohle píši historici.

Osobně se domnívám, že se Ježíš narodil 30.března. Vede mně k tomu studium duchovní filozofie Josefa Zezulky, kterého považuji za největší duchovní osobnost posledních 2000 let. Dle této filozofie vládne světu řád v jejímž rámci se každá bytost může narodit je v takovém čase, který odpovídá její kvalitě. 30.březen je v rytmu roku nejduchovnějším dnem v roce, ve kterém se na svět pravidelně co 2000 let rodí ti, co lidem dávají učení pravdy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 3,97
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.