Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tehdejší legislativa umožňovala patentovat třeba i myślenku bez funkčního prototypu. Lapidárné, šlo spíše o reservé myšlenky, aby ji nemohl rozvinout někdo jiný a uvést ji do praxe, aniž by se podělil. Takto na papíře vzniklo několik málo "zajímavostí", v nichž byl později záhadology spatřován jistý "potenciál", např. z doby, kdy se Tesla věnoval parním strojům, jeho nový koncept wattova regulátoru bez využití odstředivé síly je považován za antigravitační zařízení, zářivá energie z nadšení, kterou využíváme jinak, stejně jako bezdrátový přenos energie. Záhadné auto na anténu (která neexistovala) nebylo nic jiného, než elektromobil na střídavý motor a ona kouzelná skříňka nebyla nic jiného než to, čemu dnes říkáme regulátor. Dojezd takové vozidla mohl být skutečně delší. Tesla se nedržel technického slovníku a z toho také vznikly nějaké domněnky. 99 procent vymyšleností jde na vrub konspirátorů, kteří neváhají podsunout nesmysly údajně z Teslovy dílny a tam patří i ony skalární vlny. Zeptáte-li se vyznavače kultu free energy, co je to skalární vlna, nebo jen, co je to skalár, obdržíte snůšku nesmyslů. Každý vynálezce má v šuplíku i to, co nebude nikdy fungovat - tvůrčí potenciál se neomezuje jen na to skutečně funkční a většina práce je budována na předpokladech. Říká se, źe Tesla není doceněn - už je.

1 0
možnosti

J53o31s15e18f 70P14o56t52r

3. 2. 2017 22:47

Pan Bajnar si vytváří vlastní systém světa, stejně jako dneska každý druhý

Energie prázdného prostoru, fyzikální vakuum, které tu bylo před zrodem světa, před zrodem hmoty, prostoru času. Kde tedy existovalo, když nebyl prostor ani čas?. A proč bylo, odkud se vzalo ?

Tato situace mi připomíná filmový dokument od věhlasného britského vědce Hawkinse (na ZOOM), kde se snažil, stejně jako pan Bajnar dokázat existenci bez příčiny.:

Na poušti v dunách písku přijde silák a vykopá v písku jámu. Vznikne záporné (na dně jámy) a kladné (na vrcholu vyházeného písku) napětí. Dál se celý dokument nesl v duchu toho napětí, kladného a záporného náboje, energie, která vše ovládá, a jež vedla k vzniku fundamentálních zákonů, fundamentálních sil a částic a k vzniku našeho světa , jen a pouze na základě enrgie. Pouze na toho siláka, kterého uvedl v úvodu, si během celého dokumentu, ani na konci, ani nevzpoměl.

Pro pana Bajnara bych chtěl uvést, že enrgie prázdého prostoru, z které chce čerpat energii, téměř nekonečně konverguje k nule je 10^-120. A pro skeptiky, kdyby ta enrgie byla jen o trochu větší 10^-119, tak by nikdy nevznikly galaxie ani sluneční soustavy, ani naše Slunce a my.. Pro názornost uvádím, že v našem vesmíru je 10^21 hvězd, 10^80 atomů.

Níže jsem se dočetl : pan Švadlenka trvrdí, že mezi organickými a anorganickými sloučeninami není kvantitativní rozdíl. Věřím, že pan Švadlenka zde argumentoval v zápalu boje

1 0
možnosti

J10o80s89e12f 31P23o35t31r

3. 2. 2017 22:51

Opravuji : kvalitativní rozdíl

0 0
možnosti

Diky za ten link na film "Tajemstvi Nikoly Tesly"...je zajimave si vsimnout ve vcerejsich zpravach jak malo toho vime o vesmiru a jak se nazory na to vse meni:

http://www.cbc.ca/news/technology/living-holographic-universe-1.3959758

0 0
možnosti

Zase trochu nesprávná definice "názory se na to mění".

"Názor na věc" se u vědců nezměnil. Pouze se vytvořila nějaká další teorie, která čeká na svoje ověření jako jedna z tisíců takových teorií.

0 0
možnosti

Pozoruhodné. Zpočátku seriózní článek přešel v čirou ezoteriku. Např. autor ke konci říká: "Živé organismy tuto schopnost mají všechny. Z nekonečného zdroje denně přijímáme energii nejen z potravy, ale i ve spánku a dechem." Ovšemže ano. Ale nemá to nic společného s volnou energií. Ta energie, kterou přijímáme dechem, je kyslík, který používáme k oxidačně-redukčním reakcím v mitochondriích za vzniku oxidu uhličitého a vody. Je to chemická reakce, žádná "prána". Co se týče údajných patentů na zdroj levné a snadno dostupné energie - čímpak to, že je nikdo nevyužívá? Asi zase tak dobře nefungují.

4 0
možnosti

Tušil jsem, že se ozvete a zkritizujete za ezoteriku:-). Ale děkuji za ocenění serioznosti první části článku.

Dechem člověk přijímá kyslík plus pránu podle mého názoru.

A přístroje na volnou energii využívají jednotlivci a pak některé armádní složky. Všeobecně nejsou využívaný z politických důvodů uvedených v článku.

Podrobněji s několika svědectvím-viz film Zázrak vědy:Volná energie avizovaný v závěru článku, který je na internetu.

0 3
možnosti
Foto

Pokud bych si mohl vybrat žít ve městě, kde budu za energii platit a ve městě, kde by byla zdarma a k tomu zdarma tisíce vysílačů, tak bych volil první variantu.:-)

1 0
možnosti

Kdyby přístroje na získávání volné energie jako MEG opravdu fungovaly, pracovaly by i po odpojení napájecího zdroje. To se ale nikomu přes dlouholetou snahu nepodařilo. Takže je vysoce pravděpodobné, že získat volnou energii z vakua nelze, jak ostatně tvrdí renomovaní fyzikové.

2 0
možnosti

Nejsem odborník. Nicméně jistý vstupní proud tam musí být z důvodů rezonančních. Jinými slovy určitý proud v daném obvodu vybudí energii z vakua, přitom získaná energie bude větší než vložená.

Takže když MEG a podobné zařízení, které získaly patenty, to získali díky selhání patentových úředníků, neb jinak nefunkční zařízení získat patent nemůže. Co Vám dává jistotu k takovému tvrzení, zvláště když Jste takové zařízení neviděl? Todle neříkají renomovaní vědci, ale dogmatičtí vědci. Žádný seriózní vědec nemůže jen na základě svého vědeckého názoru bez toho, že by se s tou věcí důsledně neseznámil tvrdit, že neexistuje.

0 4
možnosti
Foto

Problém je v tom, že se stále uvažuje o všem, jako o hmotě a energii, ale neuvažuje se o protikladu a nemyslím tím antihmotu.. Něco, co musí existovat, protože jinak by nemohla existovat ani hmota a energie pokud připustíme, že na počátku všeho bylo NIC.:-)

1 0
možnosti

Ano jistě. Mám stejný názor. Protikladem hmoty je duch, který je stejně reálný jako hmota a vznikl tak, že se část Podstaty (Boha) v okamžiku geneze rozdělila na hmotu a ducha. Energie pak představuje sílu, která oživila obě složky a neustále vesmír napájí. Život organický vznikl spojením ducha a hmoty.

Je to jistý paradox. Bůh je NIC a zároveň vše. Je to BYTÍ, jehož součásti je vše projevené i neprojevené.

Vše to je součástí filozofie Bytí od Josefa Zezulky, kterou jsem přijal jako svou životní filozofii, protože podle mého názoru komplexně a logicky popisuje realitu života.

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS