Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Libi se mi, kdyz se nekdo diva na Zemi jako na zivy organismus. Na tom jiste neco pravdy je. Lidstvo by se melo chovat k Zemi vice ohleduplne. Pokud to delat nebude, tak dojde dle prirodnich zakonu k samoregulaci a lidstvo pociti nasledky sveho chovani na vlastni kuzi.

Timto Vam jeste jednou dekuji za velmi zajimavou serii clanku, byt ne se vsim souhlasim, coz snad ani neni treba.

0 0
možnosti

Země není živý organismus. Leda by se změnila definice toho, co je živý organismus. Pak by se třeba dočkal i pan Stratil se svým živým vesmírem.

0 0
možnosti
Foto

Ukazuje se, že kdyby např. došlo k snížení obsahu kyslíku v atmosféře jen o několik procent, živé organismy by měly velký problém přežít. Kdyby bylo naopak zase kyslíku jen o pár procent více, nešel by pak uhasit žádný požár v přírodě.

V tomto mate i nemate pravdu. Kdyby kysliku bylo vice, tak by snadneji dochazelo k pozarum a kysliku by tedy na Zemi ubylo. Mnozstvi kysliku v atmosfere je tedy rizeno samoregulaci, zpetnou vazbou.

0 0
možnosti
Foto

Kdyby kysliku zacalo ubyvat, tak by ubyvalo pozaru a mozna i zivocichu, kteri prilis kysliku potrebuji a kyslik by prestal ubyvat. Tedy opet samoregulace.

0 0
možnosti
Foto

V necem s Vami souhlasim, v necem ne a na mnoho nemam jasny nazor, nedovedu to posoudit.

Ted jen maly detail. Mojzis prece nezil pred 2 000 lety, ale dle odhadu teologu a historiku pred zhruba 1 500 roky.

Umistovat Mojzise 2 000 let pred Kristem vyhovuje astrologicke teorii, ze kazdych 2 000 let je Zeme v jinem obdobi a astronomickemu faktu, ze kazdych 2 000 let osa Zeme v jinem znameni. Zda se mi vsak, ze isoterici zde meni dobu Mojzise, aby jim zapadla do jejich teorie. Nebo se myli historici a teologove? Navic Mojzis neni prokazatelne historicka osobnost, mozna jen vyznamna postava z zidovskych baji a povesti. Pokud to tak je, tak je celkem jedno, kam jek na casove ose umistime. Jen to musi byt do doby faraonu.

0 0
možnosti
Foto

Nejznámější a pravděpodobně nejrozšířenější přesvědčení je, žefaraon, na němž žádal Mojžíš propuštění svého lidu, byl Ramesse II.(19. dynastie, vládl v letech 1279–1213 př. n. l.). Ten ale není jediným kandidátem a je obtížné nějak vysledovat Mojžíše v kontextu známých dějin. Odhady určení Exodu se pohybují v rozmezí let 1648 př. n. l. (nástup 15. dynastie) až 1208 př. n. l. (pátý rok vlády syna Rameese II. Merenptaha).

Citat z ceske wikipedie.

1 0
možnosti

Až bolestně jsem si při čtení a nedočtení tohoto blogu vzpomněl na text, který jsem dal do hlavičky svého blogu...

V tomto blogu bych rád popularizoval přírodní vědy, protože když občas vidím seznam článků v rubrice Věda, mám dojem, že by jí slušel jiný název, například "Dojmy, okultismus a mimozemšťané". Čest světlým výjimkám.

1 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 4,02
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.