Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V+W ...

Vono je toho víc napsáno, protože vono daleko víc lidí umí psát.

Ano. Daleko víc lidí umí teďka psát než před několika málo sty lety. Ono před několika málo sty lety málo lidí umělo psát. Ale ti co uměli psát, ty uměli psát - to se dá číst i teď, to byste nevěřil.

1 0
možnosti
Foto

Tento blog je ukázkou toho, že i svoboda projevu má své stinné stránky. Do blogu s názvem věda může klidně psát člověk, který si nedá práci s doložením svých názorů a přizná se k tomu, že blog napsal jako protinázor k blogu paní Dany Tenzler, která si vždy tu práci s doložením faktů dá.

Takto "alternativně" podávaná věda je k smíchu, ale současně vyvolává vážné obavy z přijímání takových nepodložených názorů širokou veřejností. Svoboda přístupu k informacím na internetu musí být kompenzována ve vzdělávacím procesu výukou a praxí kritického náhledu na předkládané informace. V tomto ohledu je naše školství slabší, než za minulého režimu. Tehdy uměl odfiltrovat spoustu nesmyslů z novin a ČT téměř každý středoškolák.

3 1
možnosti

Vas prispevek je zjevne manipulativni a neodpovida realite clanku. To prave clanky pani Tenzler jsou zjevne prijimany lidmi bez kritickeho mysleni.Muj clanek vychazi z faktu ktere jsou navic podepreny prostou selskou logikou.

1 5
možnosti

tento blog je strašný blábol!!!8-o

3 1
možnosti

DODATEK K ČLÁNKU

Citát z knihy Emota Léčivá síla vody:

"Voda je upřímné zrcadlo , v němž můžeme spatřit důsledky našeho chování. Ať se jedná o mikrovlnné trouby či vyzařování mobilních telefonů, nemusíme se vůbec pouštět do vědeckých diskuzí o hraničních hodnotách a o tom, že ještě není vše pořádně prozkoumáno: snímky krystalů vody demonstrují zcela jasně, jaký mají dopad různé civilizační jevy na živé systémy."

Následuje fotografie krystalu z vody ovlivněné mikrovlným zářením.

Poznámka: Homeopaté upozorňují, že homeopatické léky ztrácejí léčivou informaci, když se ocitnou v blízkosti mikrovln např. mobilu.

0 2
možnosti

Priznejte se, tohle je past na karmu, ktera roste i s prokliky:) ja se ted zeptam co je to krystal vody a diskuze a prokliky pojedou nanovo. Takze se NEPTAM, co jsou to krystaly vody:)

1 0
možnosti

POZNÁMKA K DISKUZI

Jak jistě tušíte, tak článek jsem napsal jako reakci na předchozí článek paní Tenzler. S cílem, aby v rubrice věda zazněl i jiný názor, než ten, který prezentovala paní Dana.

Když jsem se podíval na obsah diskuze pod jejím článkem, věděl jsem, že svým článkem doslova bodnu do vosího hnízda. A dopadlo to přesně podle mých očekávání.

Co bych k tomu dodal? Snad jen to, že každý má právo na svůj názor. A že je velmi dobré na rozdíl od řady jiných věcí kde nemáme na výběr, tak v otázce mikrovlnného ohřevu na výběr všichni máme.

Přesto, že máte jiný názor než já, nepovažuji vás za své nepřátelé, ale pouze za oponenty. Přeji vám všem hezký zbytek dne a pod nějakým mým dalším článkem zase naviděnou.:-)

1 2
možnosti

Příště prosím o ten článek o nebezpečném DHMO. Ať si každý může udělat názor a zvolit podle svého.

5 0
možnosti
Foto

Narušení struktury organických makromolekul probíhá při jakémkoliv ohřevu. Například většina bílkovin se teplotou nad 65 stupňů spolehlivě denaturuje. Je autor snad vitarián, jí pouze syrovou stravu? Obávám se, že pouze není schopen pochopit význam většiny odborných pojmů, se kterými žongluje. Článek je snůškou poplašných zpráv, konspiračních teorií až absurdních nesmyslů.

7 0
možnosti

A příště si, přátelé, povíme něco o extrémně nebezpečném dihydrogemonoxidu. Tato látka obsahuje prudce výbušný vodík, a přesto se přidává do kojenecké výživy. Přitom se používá ke chlazení jaderných reaktorů a byl to právě DHMO, který po zahřátí způsobil explozi v Černobylu. Pokud se DHMO dostane v kapalném stavu do plic, může způsobit udušení. V plynném stavu zase způsobuje popáleniny a v pevném stavu nebezpečné úrazy hlavy. O této nebezpečné látce spousta lidí ani neví. Tak co, pane Bajnare, bude článeček?

15 0
možnosti

A navíc je ta sloučenina mimozemského charakteru. Je to mimozemšťan!

6 0
možnosti

Tohle by bylo za strašné možství bodů. ;-) Máte tam x tvrzení, která nejsou nijak doložena. V podstatě jen postulujete, že jsou mikrovlny nebezpečné, protože prostě proto.

Čistá manipulace, postavená na jednom týpkovi, který byl souzen za podvod. Stejně jako si odpůrci očkování nechtějí přiznat, že mají jen strach z píchnutí jehly a už leta se drží tvrzení jednoho bývalého doktora, který byl nakonec za své podvody a tvrzení, že očkování způsobuje autismus zbaven lékařského diplomu.

5 0
možnosti

Však si rozklikněte, odkud cituje. Nic seriózního, spousta barviček a vykřičníků. Text na úrovni řetězových poplašných zpráv, kterých mi týdně chodí pokaždé minimálně deset. Dozvím se v nich, že rostlinné oleje jsou smrtelně nebezpečné, že pampeliškový odvar léčí rakovinu, že ptačí chřipka je jen ďábelský způsob západních imperialistů, jak nám zničit naše vyspělé drůbežářství, apod. Skvěle by tam zapadal i tento poplašný článek o mikrovlnách...

2 0
možnosti

Tohle už zavání konspirační teorií. Vážně věříte, že by v liberálním Švýcarsku mohli někdo donutit nezávislé soudy, aby zakázaly publikovat některé vědecké studie? Skutečnost asi bude mnohem jednodušší. Ta studie byl takový vědecký paskvil, že musela být stažena. Jako se to stalo té studii "prokazující" souvislost mezi očkováním či autismem, či jinou studií, která tvrdila, že pojídání GMO zvyšuje riziko rakoviny. Ty studie byly špatné, v posledku nevědecké, proto byly kritizovány. Žádné spiknutí v tom nehledejte.

10 0
možnosti

Nakonec to vyhrál u soudu pro lidská práva u Štrasburku a Švýcaři mu museli dát odškodnění.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS