Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takže můj způsob obživy je postaven na tom, že neodvádím vše, co bych na daních měla - tedy pokud se mi to znesnadní, tak se mi velmi poníží příjmy nebo dokonce zkrachuji...

Připomíná mi to, že i před převratem byly přeci profese, kde byl plat jen symbolický...

Pamatuji se, když vrchní žádal, aby mohl zavřít restauraci, aby mohl jít na náměstí cinkat klíči za to, aby si už nemusel vydělávat nedůstojně...

Hned mne přepadly pochybnosti, když jsem si sečetla jeho plat + to, co měl bokem. Napadlo mne, že je to částka, kterou by mu žádný zaměstnavatel nejspíš nemohl dát i kdyby chtěl...

Pokud by tedy stát doplácel - jak zaznělo - v těch malých vesničkách, aby se zachoval obchůdek nebo jiná prospěšná či potřebná profese, tak v některých případech by si nejspíš dotyčný i polepšil, ale mimo těchto případů by se jednalo nejspíš také o podobný případ jak popisuji výše...

0 0
možnosti

Co Vám brání pane Bajnare posílat si svoji vejplatu taky do nějaké Švýcarské banky?

Jinak s Vaším názorem ohledně EET souhlasím, ovšem nesouhlasím s Vaším hodnocením polistopadového vývoje. Např. dle parity kupní síly (což je nejvíc vypovídající údaj o úrovni života a náš je 85% průměru EU) jsme na tom nejlíp z postkomunistických zemí a dokonce jsme skoro na úrovni např. Španělska nebo Itálie a převyšujeme Portugalsko. Dokonce u nás existuje jakési rovnostářství protože rozdíly mezi nejbohatší částí společnosti a nejchudší nejsou tak veliké jako v jiných zemích (UK, Německo, Francie,....).

Dále Vy (a spousta Vám podobných) žijete neustále v omylu, že když je něco státní tak je to i Vaše. Ale to skutečně omyl. Nic není Vaše. Je to hrubej ale skutečně hrubej omyl. Nejen, že si nemůžete jen tak přijít do státní firmy (třeba Budvaru) a odnést si basu piva, ale dokonce Vám nenáleží ani část zisku, kerej je mimochodem relativně malej na to jaká značka Budvar je. Hlavně tady je vidět, že stát je skutečně špatnej správce. Budvar i když sice vydělává tak oproti konkurenci neskutečně klopýtá. A tak je to se vším, kde má stát hlavní slovo.

2 0
možnosti

Mě prvně po roce 1990 zaujala snaha kohosi prodat do zahraničí Tabák Kutná Hora. Kouřit se bude (bohužel) stále, tak proč propánajána se zavedená firma musela prodat? Proč nefunguje podobně jako Budvar? Vážné a určité odpovědi uvítám...R^

3 0
možnosti

Myslíte, že Budvar funguje?

0 0
možnosti
Foto

V devadesátých letech bylo nějaké "dosud fungující hospodářství"? To by mě zajímalo, co přesně fungovalo a proč vlastně šli komunisti od válu, když jim to tak dobře šlapalo. Zatížit ty nejmenší ještě EET je zvrhlost, protože to nejspíš bude poslední rána do vazu. Na druhou stranu nutit zahraniční společnosti, aby veškeré zisky odevzdaly na oltář našeho socialismu, také nebude úplně průchozí, protože hrozí, že své firmy přestěhují jinam a tím nám zvýší nezaměstnanost. Jinými slovy, obojí je špatně. EET neprospěje nikomu z nás, stejně tak nás může poškodit zpřísnění podmínek pro zahraniční společnosti.

5 0
možnosti
Foto

Takže to abychom se klepali strachy nejenom na všechny světové strany. Nic se nedá dělat, jenom problémy valit před sebou, dokud se tak nezvětší, až nás převálcují.

1 0
možnosti

Ředitel ke shromáždění - Moji drazí zaměstnanci! Je nám známo, že někteří z Vás se v práci zrovna nepřetrhne a protože, přes naši rozbujelou administrativu, nejsme schopni rozlišit ty dobré a špatné z Vás, zavedeme od pondělí nový sledovací systém - každý z Vás si do pátku v podnikové prodejně zakoupí za svoje krabičku, kterou budete nosit stále u sebe, zatím jen v práci. Ta krabička stojí 10tis, ale při zdejší prům. mzdě 15tis. je to pakatel. Jo a ty měsíční náklady ve výši 1tis Vám každému strhneme z platu. Samozřejmě, že ti slušní a pracovití se nemají čeho bát a ti kteří právě uvažují o výpovědi jsou právě ti lemplové, kvůli kterým tento systém zavádíme. A ted' zavřete pusy, moc nekoukejte a hybaj do práce!

15 0
možnosti
Foto

Je úplně jedno, co stát vlastnil, protože vaše z toho nebylo nic.

5 0
možnosti

Malé obchody a hospody na venkové končí ne kvůli EET (i když starším obchodníkům to asi může vadit), ale kvůli tomu, že nemohou konkurovat cenami a výběrem nějakým supermarketům ve městě. Ti starší, kteří nemohou jezdit do města na nákup, to asi nevytrhnou. A vzhledem k ceně piva v hospodách si lidi většinou koupí lahváče domů.

4 8
možnosti
Foto

Zajímavé, že většina z nich skončila během letošního února. A všimnul jsem si, kolik během 2 týdnů zavřelo trafik.

14 0
možnosti
Foto

Tak proč jste všichni dali hlas Babišovi v krajských volbách????????????

1 0
možnosti

A jak víte, že mu dali hlas právě ti potrefení obchodníčci ? :-)

0 0
možnosti
Foto

Díky EET se výrazně zhoršili mezilidské vztahy. Velmi vzrostla závist. Ještě nedávno si hospodský se zákazníky notovali. Dnes mají zákazníci pichlavé poznámky o tom, že všichni hospodští kradli a teď bude líp.

Vzrostlo udávání.

7 1
možnosti

Ono se nedá říci že by hodspodští kradli. Jenom jako spousta jiných neodváděli vše co by měli.

2 1
možnosti

Málokdo si uvědomuje, že masívní tunelování a zlodějiny zapříčinili především sami komunisté, když kvůli jejich systému hospodaření bylo nutné provést v 90.letech majetkové přesuny, jež nemají v našich dějinách obdoby. Sami soudruzi či jejich děti se při tom postavili do první řady a často figurují u mnoha velmi podivných převodů. Nebýt znárodňování, nemuselo být odnárodňování a s tím spojené kolosální rozkrádačky. Na Kubě už většina státního majetku skrytě patří prominentům režimu. Až se komunismus zhroutí i tam, současní revolucionáři se přes noc stanou největšími kapitalisty - přesně jako u nás.

17 1
možnosti

Není to úplné. Zapomněl jste říct, že za to může Putin a Rusko.

3 3
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 4,02
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.