Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Řekl bych, že je to právě naopak. Dnes již pochybnou hypotézu o údajném vlivu člověka na klima bere vážně čím dále méně lidí.

Tato hypotéza totiž zcela zjevně dala nesprávné předpovědi.

1 0
možnosti

Je zřejmé, že klima se mění kombinací vlivů člověka a přirozených dějů.

A co se týče Vašeho postřehu o mínění lidí, tak by jste neměl vše posuzovat podle názoru zdejších diskutérů, ti nepředstavují úplně reprezentativní vzorek společnosti.

Jinak nevím, jaké nesprávné předpovědi máte na mysli. Fakta mimo jiné publikována v tomto článku mluví jasně. Klima na Zemi se rychle mění. Copak to nevidíte?

1 0
možnosti

celá ta úvaha o tom, že lidé jsou zodpovědni za oteplování stojí na velmi hliněných nohách..a to proto, že v období života sauriů, tedy dinosaurů a jim podobným v době od cca před 260 miliony lety do doby cca před 80 miliony lety bylo na Zeměkouli velké teplo, nikde ani kousek ledu či sněhu..na celé planetě žádný led.....JENŽE tenkrát žádní lidé nebyli a tak to nemohli způsobit...a je tedy velmi podezřelé jim to současné oteplování házet na krk......s největší pravděpodobností se jen jedná o nějaký velmi přirozený jev, kterému ještě nerozumíme....a tak je využit pro manipulaci lidstva......když někdo cítí vinu či strach ...je lépe manipulovatelný.....a tak se jevy, které jsou zatím nevysvětlitelné mohou velmi dobře hodit pro vytváření skěvlých pomínek pro manipulaci lidstva....a tato psychologie skutečně funguje

3 0
možnosti

Co našli vědci. Jde o senzační vyobrazení dinosaura

na jednom z olověných mečů. Pokud jsou artefakty zfalšované, musel být

padělatel poněkud přihlouplý, vždyť dinosauři byli poprvé rekonstruováni v

polovině 19. století. Když vidíme dinosaury na starších vyobrazeních,

znamená to, že lidé museli někdy vidět živé dinosaury, nebo měli k

dispozici jejich ještě starší obrazy, ty však nemohly existovat, pokud je náš

obraz světa správný. Obrázek dinosaura na artefaktu datovaném do roku

800 údajně usvědčuje nález jako podvrh. Nebo snad ne?

Když se podíváme na kresbu na meči, která by snad mohla znázorňovat

apatosaura či diplodoka, kteří tehdy žili na americkém jihozápadě, je nám

nápadný především postoj tohoto sauropoda. V knize Dinosauři od A do Z z roku 2002 jsem probíral držení těla těchto pravěkých zvířat s přihlédnutím k nejnovějším nálezům, a tedy kontroverzně. Ty totiž ukazují, že sauropodi v rozporu s dosavadním míněním drželi krkvodorovně a mohli ho nadzdvihnout jen trochu, protože jinak by se jim zaklínily krční obratle (Zillmer 2004, s. 85 nn.). Také ocasy drželi vodorovně, v prodloužení páteře, ať již s nimi balancovali ve vzduchu nebo plavali ve vodě – na to lze usuzovat podle toho, že se mezi zkamenělými stopami jejich nohou žádné stopy po ocasu nenašly.

1 0
možnosti

Zajímavý článek. Zde na jihu Afriky bylo v roce 2016 nejteplejší léto. Dnes by vlastně kdy je už podzim, mělo být chladněji, ale je jasno a 33c. Přeji hezký den.

0 0
možnosti

Díky. A přeji hezký pobyt v Africe.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS