Diskuse

Klimatická změna III.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jaderná energetika se (navzdory tomu, co si představujete) skutečně nepodílí na snižování množství spalin, vznikajících spalováním fosilních paliv. :-)

Energie nulového bodu... fyzikální zákony jsou neúprosné. Dovolují si vypůjčit nulovou energii tzv. virtuálními částicemi - ty ale žijí strašně krátce. Čím vyšší energie, tím kratší doba existence. Je to čistě teoretický jev, který pomáhá vysvětlovat některé kvantové jevy. Pro náš běžný život je tato energie nepoužitelná. Ale rozhodně se hodí pro sebezviditelňování nevzdělaných ezoteriků. R^

1 1
možnosti

S veškerou úctou. S Vaší interpretaci fyzikálních zákonů nesouhlasím. Myslím si, že ta energie je nejen použitelná a že se i stane základem čisté energetiky budoucnosti.

A to, že má někdo diplom z fyziky ještě neznamená, že ví toho více o fyzice než ti, co ten diplom nemají, jen tak pro pořádek. Diplom z jakéhokoliv oboru nic nevypovídá o porozumění dějům oboru.

0 0
možnosti

Chudák Tesla, zase je vláčen skrze energii nulového bodu. Tak ať se jeho "pokračovatelům" daří ;-D. Spřátelení mimozemšťané - toto fantazie měla možná smysl za studené války, ve které se bojovalo především dezinformacemi, aby protistrana vynakládala prostředky na hlouposti a neměla odvahu konfrontovat svou válečnou technologii bez stoprocentní taktické výhody - co kdyby. Fabulovalo se na obou stranách a zatímco jedni vypouštěli dezinformace o spadlém UFO či nějaké údajné Teslově hračce, druzí dvojitým agentům podstrkovali materiály o úspěších v telekinesi a viděním na dálku. Prostě psychologická válka se vším všudy produkující "zaručené" zprávy a "důvěryhodné" dokumenty. Ani jedna ze soupeřících stran neuplatnila nic nepozemského a zázračného v praxi, jak je běžně zvykem u válečného technologického odpadu a např. švýcarský vynálezce suchého zipu by se strašně divil, kdyby mu bylo upíráno autorství kvůli nějakému mimozemšťanovi a takto je to naprosto se vším. Depeše byly určitě vymyšleny a pokud bychom zcela hypoteticky pŕipustili pravost, zcela jistě věděli o fízlováních svých mailů, tak proč se nepobavit a ještě k tomu vzbudit zájem o svou osobu - je nás mnoho, kteří by to udělali, a další, kteří by si takto šifrovali vzkazy, např. vesmírná smlouva = kriminál na kopečku v Africe. :-)

1 1
možnosti

To je naprosto přesné. R^ Do kamene tesat.

1 0
možnosti
Foto

Doporučuji knihu Skeptický ekolog.

0 0
možnosti
Foto

Pro tvrzení, že člověk ovlivňuje klima planety neexistuje žádný argument.

Všechno jsou to pouze spekulace.

3 0
možnosti

Dobrý den, pane Bajnare, článek karmuji, ale vůbec si nemyslím, že tato naše nenažraná společnost je hodna nějaké čisté energie, která by jí umožňovala další nebezpečné výboje. Napřed by totiž měla padnout na držku a následně se pak očistit od nekonečné chtivosti

2 2
možnosti

Díky. Ona ta čistá energie tu není hlavně díky nenažranosti energetických koncernů. Kdyby byla zavedena, politicky vlivná ropná lobby by přišla o své zisky.

1 1
možnosti