Diskuse

Zločin a trest

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už jsem četl ledaco, ale tolik nesmyslů v jednom blogu, to je opravdu unikát.

0 0
možnosti

To je zajímavé. Máme tady tisíce a tisíce církví, duchovních směrů, různých New Age a bůhví čeho, z nichž každá tvrdí, že má svého přinašeče. Jak si můžete bejt jistej, že zrovna ten Váš přinašeč je ten pravej?

A proč zrovna Zezulka? Notabene bych byl velice opatrnej k lečitelům co léčí "zadarmo". Z hlediska základního karmického přístupu "NIC" není zadarmo a za slovem "zadarmo" se z 99,99% skrývá nevědomý (ale i vědomý) úpis temné straně světa.

Notabene ani Ježíš nebyl chudý pocestný.

0 0
možnosti

P86e15t94r 30B36a83j22n36a96r

15. 4. 2017 15:18

Příhodná otázka. Není to možné poznat, aniž by jste nestudoval jeho dílo. To co dělá Zezulku odlišného od jiných filozofů za posledních 2000 let je komplexnost jeho učení, které vykládá základní filozofické problémy života, vesmíru, osudu a to naprosto jasně a logicky. Všichni ostatní mají třeba velmi dobře propracovanou jednu část, ale nikdo ne celek. Jestli někoho jiného takového znáte za poslední staletí, prosím uveďte jeho jméno.

Ano náboženských směrů je mnoho a všichni říkají, že mají pravdu. Ale kde je pravda? Zezulka říkával, že je třeba poznat a pochopit životní zákonitosti a pak je možné poznat pravdu. Je to jako v matematice. Nemá smysl učit že dva a dva jsou čtyři, ale má smysl učit zákonům počtu, jejichž pochopením si každý vyřeší libovolný početní úkol.

A s tím léčením. Dokážete si představit Ježíše, jak k němu chodí nemocní, vždy jednoho odléčí a pak řekne třeba, to činí tři mince, nebo čtyři pokud je to obtížnější léčebný úkon? Zezulka léčil za dobrovolný příspěvek. Měl pokladničku, kde lidé mohli hodit peníze tak, aby nikdo neviděl kolik dává. Ano nic v životě není zdarma, zvláště setkání s přinašečem si člověk musí zasloužit, ale jinak než zaplacením finanční částky. Kolik lidí bylo třeba v době Ježíše nemocných a kolik z nich se osudově dostalo k Ježíšovi?

Jinak já bych byl spíše opatrný k léčitelům, kteří si za své úkony nechávají draze platit.

0 0
možnosti

My křesťané na převtělování nevěříme. Náš život pozemský je jedinečný. Člověk je bytost vybavená svobodnou vůlí a rozumem. Budoucnost automaticky nevyplývá z minulého, je otevřená a je na nás, jak bude vypadat. A na nás také záleží, jaký bude další osud naší duše. Ježíš Kristus, vtělený Bůh, pevně věřil v člověka. A skrze sebe nabízí království boží......

Žádná karma nás za nic netrestá, jsme krutí jen ze své vlastní pýchy, arogance, hlouposti a bezbožnosti.

Z toho asi vyplývá, že se na smyslu ukřižování s "převtělovači" neshodneme.

Nic ve zlém.

Mír všem duším.

4 0
možnosti

P19e44t71r 85B79a91j62n90a29r

14. 4. 2017 16:26

To je v pohode. Jsem rad ze Vas prispevek je v miru i kdyz mate jiny nazor nez ja a cirkev Spolecenstvi Josefa Zezulky ktere jsem clenem.Hezky den a hezke velikonoce preji.

0 0
možnosti
Foto

Zajimavy clanek, byt ne se vsim souhlasim.

0 1
možnosti

P94e79t96r 43B93a11j19n25a10r

14. 4. 2017 16:28

Diky a zdravim.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 3,67
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.