Diskuse

300 let Svobodných zednářů

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Poznámka na konci článku je velmi podstatná. Vykonávají jak bohulibou činnost, tak prapodivné čachry. A z tohoto důvodu nemá smysl Zednáře vynášet nad ostatní. Obávám se, že esoterika je ve skutečnosti znalost technik, které umožňují ovládajt mysl lidí

0 0
možnosti

J96a26n 28R36á18ž

25. 6. 2017 14:58

Karma!

Ve výčtu významných osob českého prvorepublikového veřejného života, kteří bylo členy zednářských lóží, je dobré připomenout např. i herce Zdeňka Štěpánka, gurua společenské etiky Gutha-Jarkovského, majitele Lucerny Václava Havla st., významné politiky Milana Hodžu, Václava Klofáče, Aloise Rašína, Miroslava Rostislava Štefáníka, malíře Maxe Švabinského, či sochaře Jana Šturzu. Členy českých zednářských lóží bylo v předválečném období mnoho velmi vlivných osob, které se podílely na utváření českého politického, společenského, průmyslového, finančního i kulturního prostředí první republiky.

(pro zajímavost : http://www.vlcr.cz/)

1 0
možnosti

J50a18n 73H40l53e50d52í74k

25. 6. 2017 14:31

každá nadnárodní organizace je podezřelá, proto ruští diktátoři zakázali skauting, tvrdě kontrolují sportovní, vědecká nadnárodní zasedání a mají v nich stovky agentů. Proto bolševíci krvavě pronásledovalí římsko-katolickou církev z důvodů centrálního vůdce, úřadujícího z Říma a ne z Leningradu. Svobodní zednáři znamenají nebezpečí pro všechny diktátory, jelikož vedení hnutí nepodporuje totalitu a je s ní v přímém rozporu a ani četné humánní činy, které zednáře velmi ctí, nemohou odpor k nim zažehnat, vztah k zednářům je měřítkem svobody.

2 0
možnosti