Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Nerozumím tomu, ale před mnoha lety byl jeden známý v takové knihovně v indickém Mádrásu a dozvěděl se věci, nad kterými zůstává rozum stát.

Vezme-li však v úvahu, že jsou jedinci, kteří skutečně "vědí", není to vlastně nic neobyčejného.;-)

Někde ve vývoji lidstva jsme ztratili tyto schopnosti včetně telepatie; jen výjimečně to neplatí.

0 0
možnosti
SL

Proč se tím trápit.

Žijeme teď a tady. Minulost neovlivním, budoucnost ještě nenastala.

Mám problém ovlivnit sebe, natož druhé ;-D.

Skutečných mistrů je málo a hledat falešného proroka je ztráta času :-).

V okamžiku, kdy si připustím, že nemůžu vůbec nic změnit a vše je nalajnováno na tisíce let dopředu - to je začátek cesty do léčebny ... Ale chápu, co jste tím myslel.

0 0
možnosti
MB

Nepopírám existenci duchovna. Nemusíme chodit daleko, stačí vyřknout pojem nekonečno a jsme ztraceni ... Možno bádat, nicméně považuji za kladné, že všemu nerozumíme ! Mělo by se dostavit slůvko pokora ... Já celý život dělám s lidma - vynikající laboratoř ke zkoumání. Jsem překvapen nad masou, která má životní program - nemít žádný program ! Pohovorem sdělují, že někdo - něco, se spiklo a hledají někoho , kdo to vyřeší. Oni nic nezavinili - musí trpět ! Čím více, tím lépe, protože takto získávají důkaz pravdivosti svého tvrzení ! Podobně jsem dříve mluvil s otcem, litoval se ... Moudrý muž mi pravil - Synu věz ! - Cokoliv se ti v životě nepodaří, je to tvá vina ! Kladl jsem odpor, (spadne mi taška ze střechy na hlavu ) ... Nu, s odstupem času vidím, že rodič měl v naprosté drtivé většině výroku pravdu ! Svůj osud, své štěstí máme v rukou. Každý člověk, zejména pak ten mladý - Je limitován pouze sám sebou ! ... :-)

0 0
možnosti
PB

Svůj osud v rukou nemáme, jak jej naplníme již ano. I ten nejtěžší osud můžeme projít s lehkostí a úsměvem a z nepatrných problémů lehkého osudu se můžeme zhroutit. Osud je jako role. A my bytosti, které jej prožíváme jsme jako ochotníci, kteří jej hrají: slabě, průměrně, nebo famózně. Tak to vidím já.

0 0
možnosti
AT

Máte na mysli tytéž palmové listy, podle kterých měla už v minulém roce okupovat rozvrácenou Evropu ruská a čínská vojska?

0 0
možnosti
PB

Vím na co narážíte. Palmové svitky pro Evropu od p. Riitera. Odpovím Vám tak. V Indii je spousta knihoven a ne všechny pracují čistě, tedy najdete i podvodné a těch je dnes bohužel většina. To však neznamená, že ten text byl podvodný. U každé předpovědi je obtížně určit časový rámec, který se posouvá. A tak to co zde bylo napsáno se může naplnit v jiném čase za trošku odlišné situace-Čína nás neokupuje ale ekonomicky skupuje. Ostatně bankrot v USA fakticky nastal, jen byl vlastně oddálen neomezeným tiskem bankovek.

Ostatně přečtěte si text celý, je tam i část věnovaná příčinám neshod se skutečným vývojem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 3,68
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.