Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výborně napsáno, zvlášť toto: "Kdybychom se měli izolovat od Ruska kvůli jeho „hříchům“, pak bychom se museli izolovat od celého světa, USA zvláště." by se mělo tesat do kamene.

1 0
možnosti
Foto

Jaroslav Kvapil: Bylo to počátkem roku 1920, a Karel Kramář, který zatím už přestal býti prvním předsedou československé vlády, se rozjel za Denikinem, ač ho z toho Masaryk velmi srážel. I došla jedenkrát do Prahy zpráva, že se Kramář tam u Denikinina či u koho přičiňuje, aby se naši legionáři nevraceli ještě domů, ale aby „s vlajícími prapory šli osvobodit Moskvu“. Prudký Rašin – byl jsem toho svědkem, stejně jako nebožtík Herben – se tehdy zle rozlítil, práskl pěstí do stolu a vykřikl: „Pánové, tohe je velezrada!“

0 0
možnosti

Pan autor se myli, K.Kramar nebyl zvolen prvnim min. predsedou, byl jim jmenovan a to voleb. Miniterskym predsedou se mel stat vitez voleb. Tim byl V. Tusar ktery predstavil vladu rudo-zelene koalice. (soc.dem.-agrarnici). Kramarovi nemuze, ve svych dilech prijit na jmeno E.Benes. Pry chtel zorganizovat a vyzbrojit 250 000 ruskych zajatcu po jejich propusteni ze zajateckych taboru v Nemecku. Tehdejsi ministr zahranici Benes to nazval "silenym napadem". Kramarovu navstevu Denikina popisuje dost podrobne E. Seibt v knize "Nemecko a Cesi". Nechce se me to vyhledavat, mam vsak dojem, ze se Kramarova cesta do Odesy za Denikinem udala uz v roce 1919. Byl za ni v parlamentu tvrde kritizovan tehdejsi levici, zejmena Smeralem. Smeral pokrytekcky, ten zase navstivil Moskvu a byl prijat Leninem.

0 0
možnosti
Foto

J71i18ř64í 65K41i28n47d17l

24. 10. 2018 19:00

Co Rusko udělalo dobrého pro nás a pro svět. Co je na Rusku tak sympatického ???Naši milovníci Ruska se měli začíst do Karla Havlíčka Borovského, který napsal po několetém pobytu v Rusku... „... dosvědčiti mohu, že Rusové s ostatními Slovany nikoli bratrsky, nýbrž nepoctivě a sobecky smýšlejí. To už jsou mi milejší Maďaři, kteří proti nám bojují otevřeně, než Rusové, přibližující se s jidášským polibkem, aby nás pak strčili do kapsy. Tito pánové počínají všude místo ruský říkati a psáti slovanský, aby pak místo slovanský zas také ruský říci mohli.“Jak směšno, jak neprakticky bylo by s tajným nepřítelem svým, kterým rouchem bratrským chtivost svou jen zakrývá, bratrovati se!“ To jsme snad poznali na vlastní kůži.

1 0
možnosti

KHB byl několik let v Rusku?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS