Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přesně k tomu vede socialismus. Vede člověka k tomu, že stát za něj spoustu věcí vyřeší. Místo aby občana naučil, aby se pokud možno co nejvíc staral sám o sebe, tak se tváří, že on se stará o občana. Ale je to medvědí služba. Je strašně špatně, že se ve školách učej "kraviny" místo toho, aby se dětem vštěpovaly ty nejdůležitější věci. Finanční gramotnost a schopnost sám sebe prodat. A další věc zmíněná v článku, že ten a ten člověk nemůže dělat to a to protože to neumí atd. To je výmluva. Doporučuji knihu "Den trifidů" kdy ze dne na den 99,999% populace oslepne a pěkně to tam vysvětluje jedna z postav když se lidi začnou vymlouvat, že např. nemůže řídit dodávku, protože to neumí nebo že sestra ve špitále nespustila elektřinu, protože neumí nahodit generátor. Tak on tam vypráví, že keždej se narodí a nic neumí. Ale všechno se dá naučit. Všechno. A je jen lenost člověka pokud se nechce učit nové věci. Nemusí bejt v různejch činnostech mistr světa, ale naučit se dá skoro všechno.

0 0
možnosti

Ucme od mladi obcany se stat silnymi jedinci. Jedina moznost prekonat ten pocit bezradnosti. Hovorim z vlastni zkusenosti.

0 0
možnosti

J61a60n 70R59á15ž

11. 1. 2019 12:27

K tomu, co napsal Čapek: Život není spravedlivý ke všem. A ani z podstaty nemůže být.

Všechny pokusy socialistů tuto nespravedlnost eliminovat umělými berličkami, jsou naprostá hloupost, která se vždy v důsledku obrátí proti tomu, komu "pomoc" měla prospět.

1 0
možnosti

Zeptejte se nějakého technika, který např. z důvodu změny bydliště, hledá novou práci. Určitě se tedy nepřehrabuje nabídkami, jak by se na první pohled zdálo. Právě naopak, z obeslaných firem odpoví pouze každá desátá a to ještě ne vždy ano. Pod pojmem technik samozřejmě myslím projektanta, technologa, regulanta a další pozice, kde se vyžaduje tvůrčí myšlení, nikoliv obsluhu "u pásu". Dnes se toto často zaměňuje, resp. spojuje do jednoho "pytle", i když náplň práce je zcela odlišná.

2 0
možnosti

P42e20t21r 97B47a86j24n18a85r

10. 1. 2019 17:20

Loni jsem byl na konkurzu na asistenta pedagoga v Ostravě. Mzda velmi nízká,přesto se přihlásilo cca 15 většinou kvalifikovaných lidí. A to prý do školství nikdo nechce?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS