Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Bajnare, pisete o Zemanovych predstavach prevzeti "prebujelych uredniku" soukromym sektorem. Nevidite, ze za ten "prebujely" stav je zodpovedny prave Zeman? Byl to on kdo co predseda vlady zopakoval Gottwalduv zlocin zruseni zemskeho zrizeni a znovuustanovil 14 kraju, tim i mista pro desetitisice zbytecnych uredniku. Zeman lze kdyz rika, ze TGM je jeho vzor, kdyz pro to nejdulezitejsi, t.j. statni usporadani, se ridil prikladem Gottwaldovym. Navic nanejvys zlovolnym zpusobem zprasil ceskomoravske zemske hranice. O te se vyjadril P. Pitthart, ze nebyla nikdy menena, ani zpochybnovana a je proto narodnim pokladem. Ukazal arogantni pohrdani tisiciletymi tradicemi. Nehlede na to, ze obnova zemskeho zrizeni byla prislibena usnesenim fed. shromazdeni protipravnim a nespravedlivem zruseni zeme Moravsko-Slezke a slibu obnoveni zemske samospravy. Ze tri set poslancu, pro hlasovalo 299. Zeman udelal to co udelala cs. vlada po roce 1918 kdyz ignorovala slib Slovakum z Pittsburgu r. 1917. Verolomnost v letech 1917 a 1998 naprosto stejna a svedci povaze osoby-osob. Pisete, ze jste Beskyd, tedy Moravak i Vam by melo takove jednani vadit. Zeman udelal to co si nedovolil zadny z ceskych kralu, nedovolil zadny z cisaru, ani TGM, ani E. Benes, az Gottwald a po nem Zeman, Hanba lharum a slibu nedodrzejicim.

0 1
možnosti
AK

Možná by bylo dobré se pokusit říci oč vlastně běží v justici.

Dva kamarádi - Rychetský a Baxa si vymysleli následující rošádu:

Rychetský uvolní místo šéfa Ústavního soudu a stane se šéfem Nejvyšší soudcovské rady. Na jeho místo se přesune Baxa.

Baxa uvolní místo šéfa Nejvyššího správního soudu kamarádu Šimíčkovi.

Jenže to jim Zeman zatrhl a na místo šéfa NSS jmenoval odborníka na správní právo Mazance. Baxa by tak měl být pouze jedním z řadových soudců NSS, což chápal jako potupu.

A tak se dal Baxa do boje se Zemanem a s sebou si jako oporu vzal kolegu ze zamýšlené rošády Šimíčka.

Ostatní už známe z médií.

1 0
možnosti
PB

POZNÁMKA K DISKUZI

Děkuji všem přispěvatelům. Kritikům bych vzkázal toto.

Když si článek přečtete celý, pak zjistíte, že rozhodně nejsem nekritickým obdivovatelem Zemana, právě naopak. Považuji se za jeho kritika, stejně jako kritika Babiše. Odmítám jen jedno. Démonizaci těchto, jakožto i jiných politiků a jakýchkoliv lidí. Je zřejmé, že celá kauza se soudci, stejně jako ta dřívější s Babišovým synem je čistě účelová. Všechny ty věty o narušování ústavy a pod. které tady zaznívají nepovažuji za názory autorů výroků, ale jen za papouškování frází, které slyším stále dokola od některých stran: TOP09, STAN... a jím spřízněných komentátorů.

5 0
možnosti
MK

R^ Na podobné téma, kdy pirát Michálek vyhlásil, že chce vyvolat proces odvolání prezidenta, jsem napsal článek. Dovolím si zde ukázku:

Sněmovní podvýbor celkem logicky dospěl k vyjádření, že k ovlivnění justice ze strany hradu nedošlo a v doporučení soudcům, že jakýkoli pokus o nátlak na jejich rozhodování a to od kohokoli, by bylo na místě neprodleně hlásit předsedům soudů, je cítit mezi řádky, že tak měl učinit i pan Baxa – tedy v jeho nejbližšímu ve funkci. Vůbec je na pováženou a zavádějící, jak to p. Baxa rozehrál,; tedy s podivným odstupem času. Jedno je jisté: každý občan může mít nějaký názor a dle něj politické směřování; jedině soudci mají být absolutně nestranní a žádné pohovory nemají jejich nestrannost jakkoli ovlivnit. Ano, i soudce je jenom člověk s nějakými chybami a slabostmi, ale pokud je, byť jen nepatrně ovlivnitelný, nemá na soudcovské židli co pohledávat. A pan Baxa svým vyjádřením na sebe prozradil, že je v tomto slabší v kramflících a volá do světa o pomoc.

kulhavy.blog.idnes.cz/c/699010/

1 0
možnosti
SN

:-)......Pane autore, popsal jste to perfektně! Když víme, že rozhovor mezi Baxou a presidentem proběhl mezi čtyřma očima už před dlouhým časem, tak musí každého napadnou, proč až teď? Proč se s tím nevytasil bezprostředně po rozhovoru?

Nehledě na to, že to byl rozhovor mezi čtyřma očima, čili...z žádné strany nevěrohodné! Televize o tom mele tři večery, vytvoří se okamžitě parlamentní podkomise, a ačkoliv si nic nelze ověřit,(kdo s obou si něco přibásnil), tak je samozřejmě odsouzen president a velký myslitel Láska, upíchnutý za super prachy v senátu už podává žalobu na presidenta za velezradu.

Za totality jsem si říkal..........................žiju asi v blázinci, ale toto dění v současnosti to silně překonává ! R^R^R^!!

4 3
možnosti
Foto

Vy patříte mezi ty , kteří budou hájit Zemana do hrdel a statků. Ať udělá cokoliv a ať řekne cokoliv vy jej budete hájit a tvrdit, že o nic nejde. Bože, co jste schopen splantat dohromady, to je neuvěřitelné.

6 4
možnosti
PK

zkuste napsat obhajobu třeba Nečase, kritizovat umí každý blbec...

6 0
možnosti
DR

Berte to zase z druhé strany. O čem by se u nás psalo nebýt zlého Zemana a Babiše.

2 0
možnosti
AM

A60d63a48m 63M89a88l56ý

1. 2. 2019 8:42

Jasně, o čem by se psalo nebýt hrůz např. 2. sv. války, že.

Máme za ty hrůzy být rádi? Rv

1 0
možnosti
MB

Zeman je zvláštním typem prezidenta. Neuchopitelná, sveřepá osoba - která usedla do první přímé volby. Předvádí svůj styl - Prakticky premiérovský, jako vládce ČR. Srovnání není - oponentura není - nic není. Je to nebezpečné, protože on tak určuje Normu. Spousta příznivců pak výkon chápe - Jako normální. V tomto smyslu vítám iniciativu Senátu, jako přínosnou. To obvinění je ve prospěch samotného Zemana. Prvek regulovatelnosti - sebereflexe. Miloš reaguje opět po svém - Láskovi se vysmívá, jako obvykle ,ve čtvrtek z čínské trouby troubí. To je tak ubohé, k ničemu nevedoucí - Styl naší současné politiky ... :-)

2 3
možnosti
PK

Velmi vyvážený a pravdivý blog, je vidět, že autor nakoukává i do zahraničíR^R^R^ karma.

2 1
možnosti
AM

A16d94a97m 27M81a11l44ý

1. 2. 2019 7:32

To jsou bláboly Rv

Autor se snaží vzbudit dojem, že soudy vlastně stejně nejsou a ani nemohou být nezávislé. Dále, že i jinde ve světě mají se soudnictvím problémy. Dále se již autorovi příliš nedaří držet myšlenku.

Nicméně s vyzněním článku, že proto se vlastně nic neděje, když Zeman podkopává naši ústavu, některé státní orgány a poškozuje tím celý stát, že je to vlastně OK, s tím důrazně nesouhlasím.

7 3
možnosti
AK

Vy jste zřejmě už zapomněl na Vitáskovou, která se znelíbila solárním baronům, vyfasovala za to 8 a půl roku od zcela jistě "nezávislého" soudce a trvalo jí dlouhá léta se z toho vyhrabat

Zapomeňte na to, že soudci jsou jen a jen Mirkové Dušínové.

3 1
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 4,01
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.