Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ony ty "dovednosti ve vyplňování správných čtverečků, kroužků a obdélníčků, spojování slov s podobným významem či dovednosti v operacích s čísly" nejsou nijak zvlášť objektivním měřítkem, protože se dají částečně naučit. Kdo takové testy dělá poprvé v životě a nikdy se s ničím podobným nesetkal, v první chvíli ani neví, co se po něm chce, zatímco zkušený matador se zorientuje velmi rychle.

0 0
možnosti

P30e30t84r 17B79a83j65n81a54r

14. 2. 2019 19:11

Obrazce v obili jsou prkynkari tvoreny ze dvou tretin pripadu. Vyzkumnici dokazi pravy od nepraveho lehce roztridit. Je o tom bohata literatura kterou jsem cetl a jeji zavery jsem prijal za presvedcive. Co se tyce prkynkaru, pred lety se vtipalci prihlasili k tvorbe obrazcu. Kdyz to pak meli predvest pred verejnosti, tak naprosto selhali.

0 0
možnosti

Selhali, protože to byli amatéři šlapající v pravé poledne bez GPS, provázkových pomůcek při tvorbě radiusů a nedodržovali šlapací jednosměrný postup. Já bych to zvládl lépe. Tehdy bulvár nestál o to, aby se kruhy proflákly jako dnes, protože by se nevyprodal celý sezónní náklad tisku. Žádné dvě třetiny tzv nepravých případů, ale absolutně všechny. Jako výzkumník Vám tvrdím, že žádný není emzácký - dole je návod, jak podle stop po agrotechnice jde všechny obrazce klasifikovat jako dílo spolku šlapačů, mnoho z dílny Circle Makers. Prosil jsem, abyste neuváděl kruhy v obilí jako argument, kdy údajně věda viděla a popřela, protože o tom zřejmě vím víc než Vy, tak se nezlobte.

1 1
možnosti
Foto

Karma za téma, které může být v diskuzi pěkně zkritizováno, ale mě se líbí.R^ Inteligenci u člověka vidím jako celek. K čemu je velmi chytrý člověk s IQ přes 130, když mu chybí složka EQ emoční inteligence, která je součástí člověka jako celku. Také jsem tuhle mudrovala se svým synem, proč se některé kmeny nerozvíjí. Proč mnozí v Papau Nová Quinea neví, že existují sirky, kolečka apod.? Tak jsme po dlouhých úvahách přišli na to, že to buď vůbec k životu po mnoho století nepotřebují nebo jim chybí gen inteligence. Nebo jsou natolik inteligentní a žijí si svůj neměnný život a o nějakých testech nemají zdání. Ale vážně, podle mě je inteligentní člověk moudrý a takový, který uzná i svoji chybu, což je známka, že to není inteligentní psychopat. Tak nějak, velmi zkráceně.

;-D

0 0
možnosti

Škoda, že jste si vypomohl hoaxy, mimozemšťany, hinduismem, konspiracemi...o Teslovi už přece také musíte vědět, jak se ve skutečnosti věci měly, teda, pokud jste to chtěl vědět. Píšete, že vědec, který se setká s nějakým jevem a vymyká se jeho představám, popře jej. Prosím uveďte, o jaký jev, který viděl, mělo jít. Prosím, neuvádějte kruhy v obilí (ví se, jak "vznikají") a podobné nesmysly, které se jakoby měly popírat a přitom je svět nikdy nespatřil. Ani legrácky typu jedna bába povídala a ezoterika. Bez smyslu se jeví věta " Lidé stále ještě podléhají lesku slovutných autorit, akademických titulů a neprohlédnou slabost a nelogičnost argumentů zaobalených do složitých termínů". To mi nějak nesedí se závěrečným pokorným doznáním, ale budiž. Zřejmě, podle "stále", máte na mysli církevní duchovní autority, mistry manipulace, jejichž paláce se lesknou zlatem od klik až po lustry. V tom případě ta stádnost sedí, takže souhlasím. Co tam nesedí, je cosi kolem akademických titulů. Kdo Vám proboha z takových cosi přikazuje? Titul je svázán s jobem a těžko si z něj někdo dělá výstavní etiketu, ani se to nepíše na zvonek či na dveře kanceláře. To je snad možné jen v postkomunistických zemích - to si musíte pořešit sami. Odkud berete nelogičnost argumentů vědců? Není to náhodou tím, že právě Vám a podobným ta argumentace nevoní a proto je snadnější ji označit za nelogickou? Termíny nejsou ničím kastovním a pokud jim nerozumíte, zřejmě nejste z oboru a samozřejmě tím pádem nemůžete cosi vyhodnocovat. Proto se pro ty, kteří z nějakých příčin nedosáhli na přírodní vědy, věda popularizuje, aby jste mohli nakouknout pod pokličku, ale to vůbec neznamená, že tomu porozumíte. Účelem popularizace je podnítit zájem ke studiu...

2 1
možnosti

No upřímně jsem po napsání svého článku čekal větší melu:-). Co se týče těch jevů, tak já musím trvat na obrazcích v obilí a podobných nesmyslech jak píšete. Fakta které o piktogramech znám: dokonalost obrazců, nepoškozenost stébel a molekulární změny v jejich genech, rychlost jejich vzniku a videa ukazující jak jej vytvářejí světelné koule během několika vteřin, magnetické anomálie uvnitř obrazců, zvýšená radioaktivita, zvláštní vjemy návštěvníků obrazců atd. jsou tím, co odděluje pravý obrazec od padělku. K lepšímu vysvětlení, než díla mimozemšťanů jsem nedospěl. Ostatně to vidím jako velmi efektivní krok z jejich strany. Přímý kontakt by vyvolal kulturní šok a tak probíhá výuka skrze symboly. A co se týče slovutných autorit. Tak to je věc, která prochází dějinami už po tisíciletí. Jen mění své vnější kulisy: jednou je to náboženská, jindy vědecká autorita. Kulisy dějin se mění, ale charakter člověka ne.

Co se týče akademických titulů, tak i já jeden vlastním mimochodem. A negeneralizuji. Je řada lidí s tituly, kterých si velmi vážím, stejně jako je řada těch opačných.

Co se týče nelogičnosti ve vědě, tak myslím, že příklady které jsem uvedl byly dostatečné.

0 0
možnosti

Blog zacl velmi dobre, ale jak se tam potom objevil Stvoritel a mimozemstani, tak se to docela zvrtlo.

Ale potom ta "socialni inteligence", cituji: "Ve zvířatech bude vidět jen zdroj výživných bílkovin a ne lidskou bytost." Pri vsi ucte - zadne zvire neni lidska bytost, s tim se neda nic delat!

2 0
možnosti

Děkuji za upozornění za chybu. I když článek si dva krát přečtu, tak občas nějakou přehlédnu. Patří tam živou bytost.

0 0
možnosti

Jinak jste se dotkl celé spousty oblastí, kde bych Vám s radostí oponoval v roli obránce rozumu a vědy, ale je toho tolik, že nevím kde začít dřív. Indigové děti jsem zmínil níže, to je takový záhadologický evergreen... Jestli chcete, tak z té řady zmíněných údajně paranormálních jevů vyberte jeden a uvidíme, k čemu se dopracujeme.

1 0
možnosti

Nebudu nic uvádět, protože se dopracujeme slepé diskuze, kdy já budu představovat jevy a Vy budete stále dokola opakovat, že nejsou důkazy a když dám nějaký doklad, tak řeknete, že je to neprokázané či podvod.

1 0
možnosti

Mno, indigové děti jsou "nadějí" již téměř 50 let a zatím to na převzetí vlády nevypadá, resp. nářky nad systémem, kterému by měly už dávno pevně vládnout, jaksi neustávají. Viz https://en.wikipedia.org/wiki/Indigo_children

1 0
možnosti

No ano. Já také čekal před 20 lety, že změna přijde rychleji. Lidi se jí brání. Ale ona nakonec stejně přijde, tak jako po zimě přijde vždy jaro. Je to přírodní zákon.

1 0
možnosti

G29e68o68r22g29e 71H85o45l91y

13. 2. 2019 17:04

Zajimave...diky...a tady je neco o artificial intelligence z dnesnich severoamerickych media:

https://www.voanews.com/a/pentagon-outlines-its-first-artificial-intelligence-strategy/4784131.html

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 3,68
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.