Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IB

I46v79o 55B89o59u17š64e

25. 2. 2019 15:07

Vy tomu fakt verite. To je neuveritelne!

0 0
možnosti
PR

Jinak příště se přimlouvám za článek o Ploché Zemi. Tito lidé mají totiž podobné argumenty jako Vy o mimozemšťanech.

0 0
možnosti
PR

„Náhle jsem zpozoroval světlo, které se zničehonic objevilo. Bylo vzdáleno několik set metrů a nacházelo se přímo před námi. Ihned jsem na ně upozornil své průvodce. Fascinovaně jsme zírali na jev asi velikosti fotbalového míče, který se nehybně vznášel asi patnáct metrů nad zemí. Za pět vteřin začalo světlo pomalu sestupovat. Za dalších pět vteřin a po dalších asi třech metrech zmizelo.“

Na to aby člověk dokázal alespoň odhadnout vzdálenost a velikost vzdáleného pozorovaného předmětu musí tento předmět pozorovat ze dvou různých míst. Nechápu jak Vy pane Bajnare jako vzdělanec se můžete nechat ošálit těmito báchorky z vymyšlenými vzdálenostmi a velikostmi. Vzdálenost a velikost předmětu prostě neodhadnete. Věc může bejt fotbalovej míč 100m daleko nebo horkovzdušný balon 2km daleko. Docela rozdíl. Tady pán na stovky metrů odhaduje pohyb v metrech. Skutečně slabota....slabota.... Doporučuji jeden ze starších dílů seriálů "Okna vesmíru dokořán", kde pan Grygar odhad vzdálenosti pěkně vysvětluje.

0 0
možnosti
WW

R^ Ano, je obdivuhodné, když farmář poskytuje data, např...byl vzdálen 240m, velikost 16m v průměru, rychlost 110 MPH... To si nedovolí ani profík, ale jak se zdá, od laiků je toto vyhodnocování přijímáno v komunitě jako naprostý fakt.

0 0
možnosti
DT

Ještě jednou k tomu elektronovému mikroskopu, kterým se podle vás pozná, že to obilí není pošlapané lidmi s prkýnky na nohou.

Víte, kdybyste vzali jen obyčejný mikroskop, tak bych to jako metodu i uznala. Ale vy potřebujete mít něco extra, něco co ve vašich očích je víc "věda" a víc komplikované.

Což je dost malér. Myslím tím tu komplikovanost. Který přesně druh mikroskopie byl použit? (och! Ono jich existuje víc, představte si!) A co přesně bylo při tom "výzkumu" hledáno? (Na to byste musel vědět, co takový REM umí a jak se připravuje preparát...)

Vlastně neočekávám, že odpovíte. Je to totiž celé nesmysl - a vímte to všichni.

Celé to skončí tím, co jste doporučil panu Švadlenkovi, když se vás ptal na změny v buňkách - má si to najít sám. Jenže tím si to děláte moc jednoduché. Najít něco, co není - nelze. A vy jste ten, kdo to má dokázat, když už to takhle "vědecky" tvrdíte. :-)

0 0
možnosti
PB

P73e69t15r 23B41a90j13n38a40r

24. 2. 2019 12:24

Na těch stránkách výzkumníků obrazců v obilí či půdy je psáno, že k různým analýzám mimo jiné užívají rastrovací elektronový mikroskop. Tak jsem to prostě napsal. Nic víc na tom není. Já mám jistou zkušenost s elektronovými mikroskopy v rámci materiálového výzkumu. Takže jsem zřejmě neuvedl přesnou informaci. Ten el.mikroskop zřejmě užívají k výzkumu půdy-viz objev železných kuliček v půdě z obrazců a světelný mikroskop užívají k průzkumu buněk. Přiznám se, že jsem ty výzkumné články podrobně nestudoval, jen je zběžně prohlédl. To jsem hříšník, co:-).

0 0
možnosti
MS

To je opravdu smůla, že se vám podařilo smazat právě ty snímky kruhů v obilí, o které se tak zajímáte.:-) Podobná "smůla" provází všechny pozorovatele UFO, kteří jako z udělání u sebe nikdy nemají nic, čím by své pozorování mohli zdokumentovat.

1 0
možnosti
PB

P26e52t62r 57B64a70j39n61a22r

24. 2. 2019 10:31

Bohužel se mi tehdy podařilo smazat takřka všechny fotky ze zájezdu. Co se týče toho obrazce, byla to osobní vzpomínka. Na netu jsou stovky daleko lepších fotek obrazců, než byla ta tehdejší má.

0 0
možnosti
WW

Karma - za práci a diskusi, jako obvykle. :-)

Jak se to má s videi apod. jsem už popsal ve Vašich dřívějších diskusí, stejně jako že jde jen o díla lidí, přesunujících se ve stopách po agrotechnice (nikde jinde obrazce nejsou, pokud k jejich realizaci není umožněn pŕístup beze stop - to je znak (absolutní) všech obrazců) a ti dva angličané mohou mluvit o štěstí, že je nikdo nebral vážně - totiž kdo normální by se k něčemu takovému přihlásil, aby pak platil škody? Zkuste si vypočítat, kolik činí výnos z pouhého hektaru (ten se vyčísluje v tunách) a vemte do úvahy, že to poválené obilí nejde sklidit a pak plesniví. Kdo to pojistí? Když už nechcete přijmout pádné argumenty (žádné biologické či radiační a jiné anomálie neexistují, pouze takové, které se projeví z uválení a slunce a přání), zkuste se na to podívat jako psycholog a nehledat smýšlenosti jiných jen proto, aby to vypadalo jako vědecké. Proč si emzáci oblíbili grafické demo obrázky z AutoCadu 80. let? Proč je možné interpretovat jakoukoliv vyšlapanou kravinu zrovna do toho, co vyhovuje? Jak to, že neexistovala propracovanost před uvolněním GPS pro veřejnost? Jak to, že emzáci na jedné straně komunikují skrze symboly a najednou "dodají" disk v binárním kódu? Jak to, že rozumí slovu worm (červ) a exportují s tímto dodatečné humorné obrazce? Není lepší "napsat vzkaz" normálně, když umí šifrovat angličtinu do binárního kódu? No není, protože je to komunita z lidí, kteří při přistižení tvrdili, že je k tomu vedla nadpřirozená síla a chtěli to uhrát na "hlavu", aby nemuseli nic platit. Má to co dělat s UFO náboženstvím a spolkem, který může mít ve znaku kružítko a pravítko, ale tito chtějí jen vyvolávat tajemno u důvěŕivých, nikoliv v něj věŕit a stejně jako u sprayerů je jejich triumfem, když nejsou lapeni.

1 0
možnosti
PB

Za karmu děkuji. A co se týče jako obvykle dlouhých diskuzních příspěvků, nezklamal jste;-) mám jen jednu pozvánku. Otázky typu proč to tvůrci dělají tak a ne jinak, by jste se musel zeptat jich. Já opravdu na ně nemám telefonní číslo:-).

0 0
možnosti
DT

Jak se pozná elektronovým mikroskopem, že to nebylo udělané prkýnky? ;-D Nebo jde jen o to, vyjmenovat pokud možno co nejexotičtější přístroj, aby ten nesmysl vypadal vědecky? :-)

7 0
možnosti
PB

Elektronový mikroskop především může pomoci zjistit, zda se nějak liší buňky obilí v obrazci a buňky mimo obrazec. Pokud se liší, tak je to ukázkou toho, že v tom nemohly hrát roli jen ta prkýnka.

A ještě jednu věc. Četl jsem Váš článek o obrazcích v obilí. A nestačil jsem se divit. Na jedné straně tady slyším pořád slova dejte důkaz a kritické myšlení. A pak se dočtu, jak dva pochybní důchodci prohlásí, že všechny obrazce za posledních 12 let dělají oni a i lidé s vědeckými tituly jím to úplně zbaští. I kdyby to skutečně uměli, a jak se ukázalo před kamerami selhali se svými prkny na plné čáře, tak by nebylo v jejich technických možnostech to udělat vzhledem k počtu obrazců ve světě za tu dobu. Kde je pak ta potřeba důkazů a kritické myšlení? Z toho pak vychází mé úvahy o neinteligenci a o tom, že inteligence cikánských dětí je někdy větší než mnohého vědce.

Velmi mně překvapilo, že ani v diskuzi nikdo tuto námitku na článek nevznesl.

0 0
možnosti

Co jsou ony "změny buněčných struktur"? To by mě docela zajímalo. Jinak lze úplně všechno vysvětlit pouhou touhou vidět někde záhadu (a lidskou činností při tvorbě těch obrazců).

4 0
možnosti
PB

P48e88t86r 18B36a76j90n23a56r

23. 2. 2019 18:33

Pokud máte o věc opravdový zájem, tak si detailní informace jistě seženete. Určitě si dokážete najít kontakt na příslušné výzkumníky a jako buněčný biolog ty věci s nimi pak budete moci odborně konzultovat.

0 1
možnosti
Foto

Děkuji za zmínění se v článku

0 0
možnosti

No vida, aspoň někde diskutujete. Nic to ovšem nemění na tom, že jste pravděpodobný zbabělec a mašíbl.

8 1
možnosti
MV

M11i56l91a40n 85V14i62k

23. 2. 2019 16:45

Samozřejmě to tvoří mimozemšťané - já je při tom viděl!!;-D;-D

2 0
možnosti
JU

J22i54ř72í 64U76r28b76a67n

23. 2. 2019 21:41

A občas byl v blízkosti viděn tábor Čermákova turistického oddílu :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 4,02
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.