Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

Moje maminka když jsem byl malej tak když měla vypraný prádlo tak jelikož sme bydleli v malým bytě tak natáhla šňůry skrz snad všechny pokoje a rozvěsila ho. Večer když jsem pak šel spát a zhaslo se tak to rozvěšený prádlo v tý tmě vypadalo jako nějaký strašný stvůry, který se díky lehkýmu vánku skrze polootevřený okna hejbalo. Já jako dítě jsem se toho prádla strašně bál. Házelo různý stíny hejbalo se a vypadalo fakt strašidelně. Domnívám se (řečeno Vašimi slovy), že to ve skutečnosti žádný prádlo nebylo. Že to byly fakt smrtonosný stvůry....:D

1 0
možnosti
TD

Jinak o mimozemských civilizacích na Marsu a Měsíci si samozřejmě můžete snít jak je libo, ale faktem je, že na podporu takových tvrzení máte leda 100x vyvrácené konspirační teorie o tváři, pyramidách a "fotošopující" NASA.

Teorie o duchovním ovlivnění planetou ve smyslu Luna učiní člověka zbožným, Mars přináší do mysli nepokoj a válku - to už je vážně úlet. Astronauti že se stali více zbožnými? Kde jste to sebral? Astronauti kráčeli po Měsíci v 70. letech, narodili se cca ve 40. - 50. letech a tehdy byla převážná část USA silně křesťanská. Proto není nijak překvapivé, že američtí astronauti byli vesměs zbožní ještě před návštěvou Měsíce.

2 1
možnosti
TD

Důvody, proč NASA "upravuje" fotografie, jsou zcela legitimní a ne, není to tak, že by někdo sedl k Photoshopu a odstraňoval z fotek zelené mužíčky. Kamery vesmírných sond jsou jiné než ty běžně používané na Zemi. Sondy často pořídí několik snímků současně v různých částech spektra a speciální software následně spočítá výsledný obraz. Umožňuje to získání mnohem více detailů. Nebo se skládá více snímků tak aby výsledný obrázek obsahoval větší plochu.

Ostatně, když něco vyfotíte telefonem, tak výsledná fotka na displeji také není přesně to, co vylezlo z čipu fotoaparátu, ale výsledek více či méně sofistikovaného výpočtu, který ze surových dat vytvoří výsledný obrázek. Ten se může buď více blížit realitě, ale také tam může být snaha učinit snímek více "líbivý" - např. zvýraznit barvy. HDR snímky jsou dobrým příkladem. Zadejte si do googlu "HDR photo" a uvidíte o čem mluvím. Takové scenérie na obloze vlastníma očima nikdy nespatříte, ale přesto to neznamená, že ten obrázek lže. Ty detaily tam totiž opravdu jsou, jen byly při zpracování snímku zvýrazněny.

1 0
možnosti
JP

J82o57s58e65f 98P65o22t62r

25. 9. 2019 21:04

Ceské přísloví : Přání je otcem myšlenky.

Stejně jako pan Bajnar přemýšlel i světoznámý astronom a astrofyzik, jeden ze světových ateistických guru prof. Sagan. Je o něm znám, že nutil NASA, aby na průzkumné vozítko namontovali reflektory, aby se dala velká marsovská zvířata pozorovat i o marsovské noci. Jak by k tomu noční zvířata na Marsu přišla?

Na Marsu voda, na extrasolárních planetách voda, ale Vesmír mlčí a mlčí ....

0 0
možnosti
Foto

Kam Vy na ty ptákoviny chodíte?

0 0
možnosti
PL

P52e32t72r 73L22u80k20e68š

25. 9. 2019 20:03

Pokud jde o "tajemnou tvář": existuje řada snímků ve vysokém rozlišení, které už nejsou pro milovníky záhad tak přitažlivé.

U nás máme třeba Zkamenělou svatbu a desítky jiných zajímavých skal a kopců. Kupodivu jde o přírodní útvary.

"Někdo, nebo něco odvál prach ze solárních panelů..." Asi vítr, Máchale.

4 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 3,68
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.