Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Pomoc při pražském povstání tak můžeme vnímat i jako pokus Vlasovců zlepšit si svou reputaci v okamžiku, kdy dny Třetí říše již byly sečteny."

Přesně tak. Opravdu netuším proč bych měl oslavovat někoho kdo téměř celou válku stál po boku esesáků a otočil až na poslední chvílí a to ne kvůli blahu pražanů, ale jenom proto, aby si zachránil krk.

A ty první dvě věty v posledním odstavci bych přímo zarámoval. Také budu dnes dělat prohlídku zahrady, zda-li se mi tam náhodou nepodaří odhalit toho ukrytého Koudelkova tajného agenta s ricinem v kufru. ;-D

Jasná karma. R^

5 3
možnosti
Foto

Vše je tak trošku špatně. Tedy v současnosti.. Dnes je DEN VÍTĚZSTVÍ, tedy den, kdy bylo de jure I DE FACTO poraženo nacistic. Německo. A to je jediný historicky doložený fakt. Vč. toho kdo a s kým se na jeho porážce podílel coby tehdejší spojenci.

A nejen historici, ale každý soudný člověk by neměl zapomínat na to, že jak kom, tak i naci nevznikli ,,,sami od sebe" (dtto i ,,faš"), ale že i to mělo své hluboké kořeny i podhoubí, na kterých se tyto zrůdné režimy ,,kultivovaly" a rozrostly až do své obludnosti.!

0 0
možnosti
Foto

Je úlevné zjistit, že existují lidé, odolní proti propagandě, kteří se nenechají mozek vymýt tak snadno. Je jich samozřejmě menšina, ale existují. To co předvádějí mainstreamová média, je hnus. Za článek karma, hezký den !!

5 5
možnosti

Miroslav Macek: Souhlasím s Vámi, jen si nemyslím, že těch odolných je menšina. Důkazem je například karma tohoto článku.

4 1
možnosti

Tento clanek, pane Bojnare, je ukazkou vasi snahy nam rici, jak se vy divate na dnesni oslavy 75 vyroci skonceni valky (WWII) v Evrope. Se vsemi vasimi neoverenymi fakty s kterymi se zde ukazujete.

Dodnes budu vdecny za osvobozeni meho mesta Zlina ukrajinskymi a rumunskymi jednotkami. I urcity dik patri i tomu generalisimovi Stalinovi. To vsak me nepozastavilo po prichodu tech sovetskych jednotek v 1968, abych nezbalil kufry a neodesel ze zene, ktera se prodala podruhe tomuto zlu. Ale pri moznosti navstevy v CR po 1989, moje prvni kroky byli vzdy k pomniku padlych, kde lezi i ten mlady ukrajinec s kterym jsem si hral a povidal v roce 1945 pre jeho smrti odstrlovacem. To je muj jeden z pohledu na cely Sovetsky svaz.

Nemecka okupace mi ukazala primo v nase najemnem dome, dve tvare jedne rodiny. Cesky privrzenec nacizmu mel za manzelku nemku. Jejich syn, co by "hitleryugend", oznamil otcovi neco na me a byl poprask. Nebyt prave te nemecke manzelky, tento prispevek bych nepsal. To je muj jeden pohled na nacisticke Nemecko.

Dnes je situace jina. Vsak ten druhy osobni pohled na tyto dve zeme me usvetcuji, ze se mnoho nezmenilo. Obe se snazi diktovat, presne jako v minulosti. Maji vsak smulu. Tech diktujicich je zde vice. Pro nas je zde zase mozny vyber. Kdo pro CR bude ten spravny. Osobne vim koho si vyberu. Vlastne jsem si vybral. V tom roce 1968.

8 1
možnosti

Dobře napsáno pane Bajnare R^

2 1
možnosti

a jejich snění o tom, že oba totalitní režimy se vzájemnou válkou oslabí bez přičinění Západu.

Zdroj: https://bajnar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751089

A tohle jste si vycucal odkud? Jestli to náhodou nevíte, tak ještě v srpnu 1939 Hitler do omrzení všem opakoval, že mu jde jen o mír, o mír o mír, a že chce všemi prostředky zamezit válce.

Tady je vidět, jak jste se do toho sám zamotal.

6 6
možnosti

Ale pane Buriane. Nechytejte mně na slovíčko. Oficiálně to nikdo jistě neprohlásil, ale z postoje mnoha západních politiků té doby to bylo cítit. Víte moc dobře jak hanebně se tehdy Francie a Británie zachovala. Kdyby jsme nepřijali Mnichovský diktát, tak my by jsme těmito státy byli označeni za viníky války.

9 4
možnosti

Tak jste zopakoval nejčastější výtky, které má náš národ vůči Rusům a přitom vám vadí, že to současně říkají i někteří naši představitelé. Tomu nějak nerozumím.

5 0
možnosti

Ano, zas jeden solidní blog. Nechápu, proč by normálním lidem měl běhat mráz po zádech. Možná tak těm co by nejraději vyhlásili rusku válku, nebo předvádějí své protiruské hrdinství u klávesnic :-) Možná i těm, kteří vyjmenují všechny zločiny, přešlapy rusáků, sem tam si i něco přimyslí a jiné zločiny zamáznou slovem " kontroverzní"

5 13
možnosti
Foto

Asi jste myslel mně. No odpověď je prostá. Běhá mi mráz po zádech z každého solidního blogu. Protože solidní, většinou znamená něco jako chytrá horákyně. V tomto případě napsáno tak, aby nikdo nebyl pobouřený, bez jednoznačného postoje. Je směšné v souvislosti se mnou psát o protiruském hrdinství u klávesnic poté, co jste si můj názor mohl přečíst o pár řádek níže. Jen hlupák si může myslet, že jsem protirusky zaměřený.Naopak. Jsem ale protisovětsky zaměřený. Protikomunisticky a protibolševicky. Absolutní odpůrce všeho levicového.

9 1
možnosti
Foto

Tento blog je tak korektní a vyvážený, až z toho běhá mráz po zádech. Něco ve stylu : hlavně nikoho nenaštvat. A tak čteme souhlas s významem ROA a jedním dechem i vděk rudé armádě.

8 5
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 3,99
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.