Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Protože jsem přesvědčen, že pravda vítězí, píšu kousek o svém poznání koronavirové lži a životě kněze mistra Jana Husa.

Očkování pokusnou látkou pokračuje a směřuje k našim dětem, které nejsou ohroženy viry, ale právě touto látkou od různých výrobců. Dokonce byla zmanipulovaná kanadská studie o těhotných ženách. Prý přišlo "jen" 15% o miminko, což je statisticky v pořádku. Jenže přes 80% potratů bylo v první části těhotenství, kdy je vývoj nejzranitelnější. Čeho jsme se to dožili, kdy se člověk musí bát o své zdraví při "lékařské" nadstátní péči.

MIstr Jan přes své prvotní poctiivé nadšení pro pravdu přešel k politice. Omyly jeho předlohy Viklefa mu místní i zahraniční učenci jasně prokázali už v Praze na univerzitě, ale on zůstal věrný svému omylu anarchistického buřiče. Jen si dnes zkuste žít podle pravdy?: Pokud je Váš šéf ve stavu těžkého hříchu, nemusíte ho poslouchat! Nejobtížnějším oříškem poznání naší generace může být to, že katolická nauka stojí dodnes na straně pravdy stejně, jak stála tehdy v osobách jejích hříšníků a světců na Kostnickém koncilu.

0 0
možnosti
PC

Výborný článek!R^

Nestačím však zírat nad tím, že někteří diskutující se ani v tomto případě nedokážou oprostit od politiky a od svých politických názorů.

Mistra Jana Husa si velice vážím pro jeho statečnost postavit se těm, kteří překrucovali původní křesťanské učení ve svůj prospěch a zneužívali svého postavení v církvi, která každého, kdo se opovážil vyslovit kritiku k jejím praktikám, nemilosrdně likvidovala.

Pro mne je nepochopitelné, že se většina lidí nedokáže poučit z historie, která se proto donekonečna v různých variantách bohužel opakuje.

Karma za tento článek je pro mne naprostou samozřejmostí.R^;-)

1 1
možnosti
EN

V článku se píše, že císař Zikmund pozval Mistra Jana Husa na koncil.

To se mi nezdá. Že by světský hodnostář zval na církevní událost?

Císař Zíkmund zaručil Janu Husovi volný průchod na cestu do Kostnice.

7 0
možnosti
Foto

A podle toho to dopadlo.

2 0
možnosti
MB

Tak pravda, skutečně vítězí vždy! Stačí být mazaný a vybrat si. Tu subjektivní, objektivní, historickou,nebo i tu konkrétní. Většinovost pravdy je možno spatřit u poražence. Vítězova pravda - je ovšem ta pravda pravdivá. Je halasná a všeobjímající. Do kategorií "Pravda", bych včlenil ještě tu páně Zemanovu! Nenapravitelný soudní recidivista, opakovaně odsouzen za lži - Miloš má vždycky pravdu! Je to pravda, sám to hlásá a sedí u ní ... :-)

2 0
možnosti
PC

Mazaný člověk si nikdy nevybírá skutečnou pravdu. Ta je totiž jen JEDINÁ, a sice vesmírná pravda. Tu však uctívají a podle ní žijí jen nejčestnější lidé, a to nezávisle na momentálně uznávané "pravdě".

Vesmírná pravda platí objektivně pro historii a všechny sféry života. Ten, kdo se jí drží, prosazuje ji a žije podle ní vždy a za každých okolností, tedy i za cenu vlastního života (např. právě zmiňovaný Jan Hus), je hoden nazývat se ctihodným člověkem.

2 0
možnosti
JR

J96a80n 33R93á89ž

6. 7. 2021 10:58

Rozhodně zajímavý článek R^

0 0
možnosti

:-)

"Pravda Páně vítězí!" na prezidentské zástavě je největší český paradox, protože pod prezidentskou zástavou je utábořena postkomunistická závist, nenávist a moře nepřekonatelné lži!

Jan Hus byl vynikající katolický kněz a reformátor Církve Kristovy. Jako universitní profesor byl zvyklý na akademické svobody (které ještě dnes popírá Miloš Zeman), ale v Kostnici mu akademické svobody byly odepřeny. Upálením bylo zpečetěno jeho poctivé následování Ježíše Krista a Jan Hus se stal mučedníkem pro Pravdu a Lásku.

Bez úcty k pravdě a úcty k druhému člověku žádná společnost nepřežije!

Podle neuropatologů je člověk naprogramován k sebedestrukci. Ježíš nám přinesl reparaci softwaru v podobě Pravdy a Lásky. Nepřijmeme-li tuto opravu softwaru, naše evropská civilizace skončí!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Bohužel nevítězí žádná Pravda, ale Lež. Pravdu měl Vladimír Vysockij, že Pravda zvítězí, až dokáže to, co dokáže lež.

2 1
možnosti
Foto

Sám si představuji M. J. H. jako dnešního Zemana. Rád se poslouchal, dobře mu dělalo, když měl před sebou dav příznivců. Po nějaké době mu lokální světská sláva zastřela reálný pohled na svět. Především zkresleně vnímal nejvyšší církevní hodnostáře. Sám sebe mohll pokládat za světlonoše, jakousi pochodeň pravdy. Netušil, jak blízko je od reality.

0 5
možnosti

Nebe a dudy - vše jedno? Hodinky a holínky jedno jest, oboje se natahuje! !!

3 0
možnosti
Foto

děkuji za článek, karma R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,68
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.