Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J96a72n 55M41a44r61e17k

23. 2. 2022 18:05

"......nyní jsou Rusové v Donbasu vnímáni jako osvoboditelé.." píše pan autor. Za druhé světové Ukrajinci též vnímali Hitlera jako osvoboditele.

0 0
možnosti
JM

J88o65s40e70f 74M51i19k42e24l

23. 2. 2022 21:05

Jenže rusáky v Donbasu Ukrajinci nemořili a nemoří hladomorem. Že Hitler se jevil Ukrajincům jako menší zlo, než Stalin, není vina Ukrajinců!

1 0
možnosti
PC

Je stejně s podivem, že značná část lidí nepochopila (ať už z historie, nebo z vlastní zkušenosti) a zřejmě nikdy nepochopí nebo není schopna pochopit, že v zájmu mocností nikdy nebylo a není nic jiného než rozšiřování své moci, svých vlivů, hamižnost a pošlapávání práv běžných občanů. A to za každou cenu, tedy i obětováním miliónů nevinných lidí.

K tomu potřebují všechny mocnosti důkladně zmanipulované davy, své podržtašky a užitečné idioty, kteří je v jejich svévoli budou podporovat v domnění, že podporují "správnou věc". Bez této podpory by si psychopatičtí válečníci nikdy neškrtli, a lidé by tudíž nemuseli opakovaně zažívat hrůzy válek se všemi jejími následky. Běžný občan ještě nikdy nic žádnou válkou nezískal, ale ba naopak mnohé, nebo dokonce vše ztratil.

Ať tedy Rusko, USA, Čína, nebo jakákoliv jiná potenciální velmoc, žádné z nich se ani omylem nejedná o dobro obyčejných lidí. Ty pouze manipuluje k realizaci svých zvrácenych, antihumánních choutek.

Pochopením výše uvedeného se nemůže stát, aby člověk, běžný občan, podporoval válečné štvaní, potažmo pak válku samotnou.

2 0
možnosti
MS

Jestlipak rudá úderka, která tu minulé dva roky bojovala za právo a demokracii také uznává vládu, která nevzešla ze svobodných demokratických voleb v případě Doněcké lidové republiky? V Luhansku jsou aspoň větší demokrati.

Takže zdejší bojovníci za svobodu a demokracii vlastně obhajují zcela nelegální válečný akt, který nemůže mít žádnou oficiální platnost a který by jakýkoli soud - co si úderka tak často brala do huby - by automaticky zamítl.

Kdo je vůbec státní správa Doněcké lidové republiky?

0 0
možnosti
Foto

Z pohledu běžného člověka jde vždy o studenou (?)válku mocností o území, zdroje, převahu. Pokud v malé zemi žije více etnických skupin, místní oligarchové se nechávají podplatit jednou či druhou stranou a válečný materiál proudí ze všech stran, na čemž zase vydělávají oligarchové mocností. Přátelská pomoc za peníze, přátelská pomoc za budoucí desátky. Výsledek je vždy stejný: totálně zničená malá země, následná občanská válka, proudy uprchlíků a mocnosti v pohodě, ono se to vždy nějak vysvětlí...

A tak se bude válce zabraňovat válkou z falešné hrdosti a pod vlivem propagand z různých stran. Zbrojit, investovat do dokonalejších a dokonalejších zbraní ve jménu míru a svobody. A jak vlastně vznikl ten covid? Nevyvíjely se náhodou i ve Wuhanu biologické zbraně tak, jako v přísně chráněných laboratořích jinde?

Tak jako před stoletími, záleží na tom, jak se který konkrétní despota, jehož jediným příkazem může dojít ke spuštění války či jaderné války nebo použití biologických zbraní, zrovna vyspí.

2 0
možnosti
MR

Když se dva perou tak se třetí směje a tím je zde Čína. Zde jde spíše o psychologický moment, kdy je člověk dlouho u moci a ve zlaté kleci, tak ztrácí kontakt s realitou. Putin dříve proreformní, pak pochopil že z Ruska ekonomickou a technologickou velmoc neudělá a k tomu jeho soused Čína exceluje ve všem ...

Putin následně někde od roku 2012, přešel na politiku historického étosu Ruska a vyzdvihování historického odkazu a velikosti Pak když se internet dostal do rukou jednoduchých lidí, někde v 2015, tak otevřel stavidla manipulacím, dezinformacím a vlastně tiché válce ... Tady pak následovala další politika a to sypat, písek do soukolí západu a nejen jeho, co vše se dělo kolem Syrie a jak vetoval většinu kroků pro řešení Syrské krize, a nakonec vstoupil přímo do bojů ...

Ve zlaté kleci je taktéž Kim Čong un a Erdogan a co se kolem děje ...

Putin je vlastně "predátor" a jeho účel v dnešní době je vlastně "vytrhnout" západní svět, z myšlenky vnímání globálního světa a určitého lidského humanismu. Jak se uzavřel Putin sám do sebe, tak i západní svět, kde je silný kolektivismus, podporovaný pravou mozkovou hemisférou, od 2. světové války, kde mnoho mužů padlo ve válce a pak feminizací školství a po roce 89 nástup pozitivní diskriminace a vlastně učení se jak pravá mozkové hemisféra, řeší ve všech patrech společnosti dění kolem. Chce vlastně svět jako velkou rodinu a občany jako hodné děti. Chybí zde rovnováha k levé mozkové hemisféře, kde je cit pro realitu, řád, autoritu, Evropa nemá silné duševní osobnosti s tahem na branku a je ve víru multikulturalismu, autocenzury revize minulosti, ekoterorismus, pozitivní diskriminace ... Pravá mozková hemisféra tíhne k celku bez smyslu pro detail, lásce emocím, duchovnu, tvořivosti ... V těchto dnech to vlastně celé eskaluje na obou stranách a ukazuje se co je dožité a musí už neobstojí ...

0 0
možnosti
JK

Děkuji adminům, že odstranili tu část diskuse, kde bylo autorovi nadáváno, a jsem rád, že je to vypadá, že uplatňují přístup "padni komu padni";-)

1 1
možnosti
MV

dobra, odvolavate se na rok 1991, ale po nem nasledoval rok 1994 a v jeho prubehu doslo k podepsani tzv. "Budapestskeho memoranda" - podivejte se, k cemu se v nem zavazalo Rusko...

1 0
možnosti
HH

V tom memorandu je: " respektují suverenitu, stávající hranice a nezávislost Ukrajiny v souladu se závěrečným aktem OBSE". Jenže, aby to platilo, měla proběhnout ratifikace. Ta nebyla provedena.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý článek, objektivní, stejně jako ten poslední od paní Krištofíkové. Ani to tu nemusím pročítat, aby mi bylo jasné, že jako takový musí nevyhnutelně vzbudit vzteklý a posměšný odpor... V ČR se z hlediska globálních záležitostí (ostatně nejen těch) v mainstreamu jede přísná černobílost, a kdo není s námi, je proti nám...

6 1
možnosti
AT

Objektivita založená na lžích a účelovém výkladu událostí. Srovnávat zásah v Jugoslávii s přepadením Ukrajiny může opravdu jen demagog. A lež o příslibu "nerozšiřování" byla vyvrácena níže v diskuzi

6 1
možnosti
MS

Váš nekritický obdiv Vlada Putlemorta něco kazí - není to vegetarián! ;-D

1 1
možnosti
PN

Ten vas "Vlada Putlemort" je kdo? Asi vas chyta fantas, mel by jste s tim neco delat. Treba takovy Chocholousek by vam pomohl.

0 1
možnosti
Foto

Putin je šílenec, ostatně jako každý diktátor a udělá vše pro to, aby si upevnil své vlastní postavení. Nakonec jeho protivníci mu nahrávají, protože jsou to podobní šílenci. To o co tu vůbec nejde je blaho občanů jedné i druhé strany.

4 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,68
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.