Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zde platí tzv. zákon společenské deflace hodnot. Ten nám říká následné, kdo se zde narodí a vytvoří pak novou pokračující generaci, tak nemá hotové vědomí, nemá žádné, krok za krokem, zkušenost za zkušeností si jej musí vytvořit, znova objevuje, zakouší, chápe to, co už mají předchozí generace za sebou. Pro ně je to nové. Pak se rodí do jiné doby, hodnot, řádu, stability životního prostředí, které pak vnímá jako svoji realitu a základ. Pak postačí 3.-4. generace a doba hojnosti a umetání cestičky životem, což je rodičovský instinkt, duševní tah, ten nechá jedince poznat tvrdost života, a vytváří pak v něm odolnost, houževnatost, kde z železa ukuje ocel a z uhlí vytvoří diamant. Pokud toto není v rozumné míře, tak 3.-4. generace, vytváří takové nesmysly jako je multikulturalismus, nebinární pohlaví, green deal, New Age, a nakonec popře i samotné základy společnosti. Co se dělo v době pandemie??? Jedinec a lidský práva, nikde práva společnosti, nás všech, společnost, stát – vlast, pro ni je jednotlivec jen zde nakrátko, ale bez ní není budoucnost. To jsme si vlastně měli obnovit v rámci pandemie, ale tlak novin, televizí, jež mají mantru podobně jako Babiš, vše pro určitou vrstvu. Kopance do toho daly i naše soudy. Ukrajina, nám ukazuje, hodnoty společnosti, státu, vlasti, jež se musí chránit v době její ohrožení existence. Pokud je mír tak je na pozadí ... Situace je podobná jako v 20. letech, kde se v Evropě zavádělo volební právo, a zde byla dělnická třída, jež se stala snadnou kořistí různých ideologií a po Evropě se šířil komunismus a pak fašismus. Dnes to je internet, který vtahuje, každého a vytváří poptávku a nabídku. Proto nemáme duševní jádro společnosti, ale bulvární hvězdy a hvězdičky či různé ezouše ...

0 0
možnosti
Foto

Ukrajina, 71. rozvojová země se čtvrtinovým HDP na hlavu, co máme my, nám nemůže být příkladem. V tomto srovnání je i chudé Rusko na tom třikrát líp. Startovní pozice po rozpadu SSSR byly stejné. Proč Ukrajinu Rusko o tolik předstihlo? Všude se píše o rozsáhlé korupci a rozkradení státu několika oligarchy. Za ty by se mi chtělo bojovat asi jako našim předkům za císaře pána a jeho rodinu.

1 0
možnosti
Foto

Vývoj je předurčen. Pokusy o jeho přesměrování, zpomalení či urychlení vedou jen ke zbytečným konfliktům, k prolévání krve a zabíjení.

1 0
možnosti

Můžete mně tápajícímu a možná i světovým politikům sdělit jaký vývoj je předurčen?

Já si pořád myslím, že zločin musí být odsouzen a potrestán.

1 0
možnosti

To byla epidemie blbosti, co jsme tu zažili před válkou.

0 0
možnosti

J20a28n 45D58o78u15š35e90k

6. 3. 2022 8:32

Mluvíte o přírodních zákonech. K těm nevyhnutelně patří konflikt, soutěživost a velká dávka sobectví. Máte pravdu v tom, že nás sice ony přírodní zákony stále ovlivňují, ale máme potřebu předstírat, že ne.

0 0
možnosti

To co zmiňujete je součást animalismu, který má za úkol člověk překonat ve svém vývoji. A pak taky je toto poněkud padlý koncept darwinismu či neodarwinismu který svého času vedl až k plynovým komorám. Daleko lepší cestou vývoje je spolupráce, konkurence a boj vede k utrpení. Život v souladu s přírodními zákony vnímám jako život v harmonii s přírodou, život který netvoří boj a utrpení.

5 0
možnosti
Foto

Domníval jsem se, že tyhle antivaxerské úlety už nemáte na pořadu dne, že vám z Pitěru poslali nové noty - hájit Putina.

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 4,02
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.