Diskuse

Bůh a válka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nojono...... Už jsem to sem myslím psal, že lidstvo musí vyhynout nebo se aspoň zredukovat, jinak sežere a vybetonuje celou planetu. Na Zemi by měla žít maximálně miliarda lidí, raději méně a v souladu s přírodou. Hobiti ničemu nevadí..Války vždycky redukovaly obyvatelstvo. Autor cituje Bibli Židů, ale ta tendence nepřátele zničit, vyhubit byla globální během starověku a s JHV čili Pánem Bohem dobrotivým to nesouviselo. Stačí nahlédnout do římských dějin: když vojevůdce usoudil, že je nepřátel příliš mnoho, nařídil decimaci. Pobít ženy a děti, ani se nestyděl to zapsat do historie, protože tehdy žádná lidská práva nebyla. Bylo jen právo SILNĚJŠÍHO, a k tomu se vrací ten laskavý stařík v KREMLU...Taková je bio-podstata opice , co si říká "homo sapiens". Prostě válčit a zabíjet. Klasika. Geneticky danou agresivitu, nenávist, bojovnost se nepodařilo vyhladit z DNA ani tresty smrti za cokoliv. Hospodin to takhle naprogramoval a když se to spojí s tím, že lidi se hrozně rádi množí, hlavně když jsou chudí, máme blbou kombinaci.

0 0
možnosti
Foto

Pane Bajnare, možná byste se měl zamyslet nad tím, že situaci na Ukranině předcházela masivní desinformační příprava a že příspívat k rozpoutanému vraždění takovými teoriemi je VÍCE než nezodpovědné. Uvědomte si, prosím, kdo je V. Putin.

Poslanec ruské Státní dumy Jevgenij Alexejevič Fjodorov navrhoval podle listu The Daily Mirror už v lednu, aby Rusko odpálilo balistickou raketu s jadernou náloží na zkušební střelnici v americké Nevadě a „poslalo tak vzkaz“ Američanům.

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/poslanec-dumy-chtel-uz-v-lednu-odpalit-jadernou-pumu-na-nevadu-40390735

2 0
možnosti
Foto

On ví, kdo je Putin. Jeho Bůh.

0 0
možnosti
Foto

Papež František by Vám jistě doporučil rozjímání.

https://denikn.cz/minuta/836440/

1 0
možnosti
Foto

Já bych spíš doporučil léčebný ústav.

0 0
možnosti
Foto

Uprchlíků přibývá, ceny rostou, Putin vraždí dál. To je situace, v níž Váš článek může potěšit ty, kteří si přejí, aby to Ukrajina vzdala a přijala ocelovou náruč Ruska. V naději , že se Otesánek napapá a bude už hodný.

1 0
možnosti
Foto

"Všichni mluví o míru, ale nikdo mír neučí. V tomto světě jste vychovávání k soutěži a soutěživost je začátkem každé války. Až se bude vychovávat ke spolupráci a vzájemné solidaritě, tehdy se bude vychovávat k míru"

Zdroj: https://bajnar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785105

Lidé, stejně jako jiní živočichové, se chovají dle Darwinovi teorie. Někdy se vyplatí, aby se nějaká skupina lidí spojila, spolupracovala a vzájemně si pomáhala. To se mnohde děje a to jim pomáhá žít lépe a přežít. S lidmi jako je Putin a většina Rusů by však bylo nejlepší, dát jim pořádně po papule. Mají však jaderné zbraně a tak doufejme, že se tato říše zla rozpadne zevnitř. Němci po 2. světové válce dostali rozum, protože po papule pořádně dostali a stále si to pamatují. :-) Rusy to ještě čeká.

0 0
možnosti
Foto

Pane Bajnare, tímto reaguji na několik Vašich posledních článků. Doporučuji Vám si přečíst tento článek:

https://www.lidovky.cz/nazory/moji-mili-wokove-prepne-li-putin-strunu-nezbasti-to-ani-pokrokari.A220317_162423_ln_nazory_rkj&h=DD0C9FF5F624F5A3054EE9E0B922C613

Vyšel v premium na Lidovkách. Vložil jsem sem odkaz na odemčený článek, aby si ho každý mohl přečíst.

0 0
možnosti
Foto

Ještě citát z jednoho článku na iDnesu

"„Putin se nebojí ničeho. V teploučku svého bunkru se cítí dobře. Ale přitom je tak blízko peklu,“ napsala Bělocerkevská.

Zdroj: https://www.idnes.cz/onadnes/vztahy/rusko-ukrajina-belocerkevska-putin-valka-food-blog-celebrita.A220317_145218_zahranicni_jadv";

0 0
možnosti
Foto

Hitler věřil, že byl vyvolený pro založení tisícileté říše. Asi tomu už nevěřil , když nedokázal vylézt z bunkru a říct svým oddaným vojákům, že se hluboce mýlil.

Já si, na rozdíl od Vás , nepotřebuji klást řadu otázek k jeho osobě a nepotřebuji si vysvětlovat jeho tažení proti světu teorií o minulých životech a hledat v něm Napoleona. Jeho nešťastná duše má srozumitelné kořeny v rodinné a anamnéze.

Považuji Vaše hypotézy za zcela vykolejené ze známé reality, včetně onoho zla pro poučení . Koncentrační tábory nejsou poučením o spravedlivém trestu, ale o moci, která byla vložena do rukou člověka, který svým podpůrcům přerostl přes hlavu tak, že si s ním už nevěděli rady.

Vaše představa o Bohu na mne dělá dojem jako produkt nějaké sekty.

2 0
možnosti

Bible je napsána tak, aby jí porozuměla i ta poslední babka z dědinky.

0 1
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 4,02
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.