Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chybný nadpis. Správně:

Pár desinformací z dějin Ukrajiny.

Rv

2 2
možnosti
ZZ

Informace jsou to celkem přesné - a vy je nejste schopen ani doplnit, jen mlžíte.

:-(

0 1
možnosti

"Tento, stejně jako jiné incidenty v tomto válečném konfliktu mně nedonutí, abych začal praktikovat každodenní "dvojminutové rituály nenávisti", vůči jedné, či druhé straně."

Zdroj: https://bajnar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785889

Tento jak říkáte "incident" (jde o vraždění civilistů v Buči) vás nedonutí k "dvojminutovému rituálu nenávisti k jedné, či druhé straně". To znamená, že dáváte na stejnou váhu pochybné tvrzení Ruska a věrohodné zpravodajství světových agentur. Nebo-li, jste ochoten věřit i tomu, že civilisty tam zastřelili ukrajinští a západní příslušníci tajných služeb (jakoby existovalo málo jiných důkazů o zvěrstvech ruské armády).Rv

7 1
možnosti
ZZ

On nikdo z nás neví, jak to v té Buči bylo.

Podávané informace jsou jednostranné a ne příliš objektivní.

https://www.kp.ru/daily/27374.5/4567342/

Ostatně, proč by se ustupující jednotky zdržovali nějakým svazováním, když prosté zmáčknutí kohoutku je mnohem rychlejší.

2 6
možnosti
Foto

V jakém smyslu se jedná o historické souvislosti? Jsou to souvislosti příčinné, nebo pseudopříčinné? Opíral Adolf Hitler zabrání Sudet o skutečný útlak Němců? Nikoli. Bylo to hledání záminky, což nakonec potvrdil zabráním všeho, co mohl.

3 0
možnosti
MB

"A tak je důležité shánět informace z různých zdrojů, aby jsme nepodléhali propagandě jedné, či druhé strany."

To je sice hezká myšlenka, ale abyste dokázal rozlišit relevanci zdrojů, musíte mít už nějaké znalosti. V článku mj. opomíjíte zásadní roli Moskvy v šílených dějinách Ukrajiny 20. století (nebyl to jen Stalinem uměle udržovaný hladomor - a i tohle by stačilo...), která se nutně promítla do vztahu k Rusku i po roce 2000. Pokud Putin už dávno před Majdanem želel rozpadu SSSR, pak se asi nikdo příčetný nemůže divit snaze dostat se co nejdál od tradičního velkoruského imperialismu (ostatně že Putinem proklamované osvobození utlačovaných Rusů na Ukrajině byla jen záminka ke klasickým velkoruským snům, je dnes vidět celkem jasně). A jestliže jsou dnes na Ukrajině někdy oslavovány i problematické osobnosti, pak nelze nevidět daleko zásadnější problém "modernizujícího stalinismu" v ruském prostředí. Ostatně Putin stále kyne na přehlídkách...z tribuny mauzolea V. I. Lenina:-)

7 0
možnosti
JZ

Autor bagatelizuje ruský útisk Ukrajiny v 19. století, kdy byla carským režimem ukrajinština zakazována, Ukrajinci pronásledováni a zavíráni do vězení nebo posílání do vyhnanství.

5 0
možnosti
Foto

Mnoho analogií, i ětch nepříjemných, bychom našli v dějinách českých zemí.

1 0
možnosti
ZZ

To určitě, ale to neznamená, že bychom proto měli Bajnara odsuzovat za to, co napsal.

;-)

1 4
možnosti
Foto

J25a37n 95Š38i76k

7. 4. 2022 7:56

Hladomor na Ukrajině vznikl...Dál jsem ta "fakta" nedočetl, pardon.

10 1
možnosti
Foto

R^ Asi jako vznikla justiční vražda Milady Horákové

5 0
možnosti
JK

Pravda umřela ve vašem pseudohistorickém líčení o existenci Ukrajiny. Něco jste přibarvil, něco vyzvedl a spoustu zamlčel. Výsledek vypadá tak, že Ukrajina ani nikdy neexistovala, jen s rámci SSSR. Ale ono to tak není, a jestli jste si skutečně dal práci se studiem ukrajinského sebeurčení, pak je podivné proč zamlčujete některá historická fakta, zejména když se vám to do celkového vyznění nehodí. Tak jen stručně, doplnění a oprava vašich výmyslů.

https://digilib.phil.muni.cz/bitstream/handle/11222.digilib/131876/Books_2010_2019_090-2014-1_8.pdf?sequence=1

9 0
možnosti
Foto

Ano, spravedlnost vítězí - ale někdy to trvá setsakramentsky dlouho...- a tady, bez ohledu na cokoliv, každý den trpí a umírají nevinní... hrozné...

Díky za historické souvislosti, leckdo možná netuší, jak složité to je

R^

3 3
možnosti
Foto

Pokud to ovšem není jinak, než pan autor píše. :-P

0 0
možnosti
Foto

FCB je plný stejných nesmyslů. A čím dál více. Tyto nesmysly obhajují stejní duševní ztroskotanci. Chtěl jsem vám něco napsat o hladomoru na Ukrajině. Ale to nemá význam.

13 0
možnosti
ZZ
  • Počet článků 606
  • Celková karma 4,02
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.