Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Petre Bajnare. Mala otazka k vam. Odkud berete ten presny popis o Jezisovy Nazaredskem?

Pokut je znamo, ten koncil 313 byl zakladem krestanske viry s celym ucenim o Kristu. Vsechny psane dokumenty o krestanech a o Kristu byly zniceny a jen ctyri "gospels" byly zakladem uceni. Jinak vse je jen podle techto ctyr dokumentu, jen jejich datum vzniku je otazkou dodnes. Podle cirkevnich historiku, datum vzniku je asi 100 let po Kristu. Sebrane podle vypraveni vyznavacu krestanstvi v te dobe. Znalosti byly prenaseny ustne.

Jedine co je dolozeno, ze Jezis existoval a take byl popraven. Vse ostatni se dostava do oblasti viry. Ja to necham na premysleni.

0 0
možnosti
IH

No, je to zajímavé - máte víc takových odkazů?

0 0
možnosti
Foto

No jejda, zkuste si najít nějaké starší blogy pana autora. :-)

1 0
možnosti
PK

Rád jsem přečetl zajímavý text, tedy pro mě pro agnostika...R^

0 0
možnosti
Foto

V Persii kolem roku 313 našeho letopočtu vzniká tak zvaný babylonský Talmud, jenž byl v tehdejším židovstvu chápán jako „protievangelium“ a nenávistná polemika s Novým zákonem. Týkalo se to hlavně postavy Ježíše Krista, jenž musel být vylíčen jako snůška všech neřestí, přičemž se otevřela stavědla všem možným fantaziím a pomluvám. I v předchozím palestinském Talmudu, jenž byl hotov již ve 3.-4. století, se vyskytují rouhavé a urážlivé poznámky o Ježíši Kristu, ale babylonský Talmud jej několikanásobně překonává.

0 0
možnosti
Foto

Žádný zfanatizovaný dav shromážděný před palácem Piláta Pontského nežádal jeho ukřižování. To je výmysl, který vznikl 100 let po smrti Ježíše a neexistuje žádný doklad, který by tohle potvrzoval. To je stejné, jako kdyby se ptal Frank, zda může popravit odbojné Čechy.

0 1
možnosti
Foto

Zapomněl jste úmyslně na volbu Ježíš - Barabáš?

0 0
možnosti
PB

P57e94t47r 48B13a88j96n61a43r

15. 4. 2022 10:57

Jistě jsem zmínit mohl. Ale ta věc je myslím dostatečně známa. Takže jsem v tomto článku vynechal.

0 0
možnosti
LC

"Ještě stále mladý"? Možná podle kritérií posledních dvou desetiletí. Určitě znáte Lennonův výrok na toto téma.

0 0
možnosti
JL

Bylo by zajímavé vědět, jak to vlastně všechno bylo. Ale to už se nedozvíme. Máme tu jen hezký mýtus, který živí křesťanské církve.

0 0
možnosti
Foto

Bože, to jsou bláboly člověka vydávajícího se za znalce historie a přitom o tom neví zhola nic a už vůbec ne o době Ježíšově.RvRvRv

0 2
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 4,02
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.