Zpráva roku: Medvěd na Valašsku je ruský agent!

31. 12. 2018 8:04:43
Rok 2018 byl celkem dobrý rok. A mohl být ještě lepším rokem, nebýt již každoročního evergreenu v podobě temných piklů a rejdů ruského prezidenta Putina a jeho přisluhovačů vůči nám a našim spojencům.

Zatímco hluboké demokratické přesvědčení brání západním politikům šířit dezinformace, vměšovat se do dění jiných států a nedej bože tam ovlivňovat volby, Vladimír Putin to je jiná třída. I přes všechny sankce postihující ruské hospodářství si prostě nedá a nedá pokoj. Nechává rozprašovat nervové jedy v zahraničí. Hackeři v jeho službách stále narušují volby v různých zemích. Není sice ještě známo v čí prospěch: Demokratů či Republikánů, ale podle amerických zdrojů ovlivnili i ty poslední volby do amerického Kongresu. Putinova armáda trollů každodenně zaplavuje internetový prostor dezinformacemi všeho druhu a Putinovi agenti vyvolali dokonce i nepokoje ve Francii proti zákonné vládě prezidenta Macrona.

Máme velké štěstí, že žijeme v zemi, kde bereme boj proti ruské propagandě až na pár ruských švábů v čele se Zemanem opravdu vážné a tak nám francouzský scénář zatím nehrozí. Dovolte, abych některým aktérům boje proti ruským dezinformacím vyjádřil pochvalu a poděkování.

Především bych pochválil ČT. I přes obviňování některých proruských živlů z nevyvážeností jejího zpravodajství, většinou dbá o to, aby do jí vysílaných publicistických pořadů nebyli zváni ti politologové a komentátoři, kteří zastávají názory blízké ruské propagandě, jakým byl třeba nedávno zesnulý publicista Jan Petránek.

Jako druhého bych ocenil vynikajícího českého pornoherce Jakuba Jandu, který se vzdal lákadla jistě příjemnější a lépe placené práce v umělecké branži a svou kariéru zaměřil na drsný a obtížný boj proti ruské propagandě, kterou vede jako výkonný ředitel neziskové organizace „Evropské hodnoty“. Uznání si letos zaslouží například za zápas o čistotu veřejnoprávního rozhlasu, který na rozdíl od ČT je bohužel stále pod vlivem proruských kolaborantů. Koncem roku 2018 Janda napsal: "Když jsme před několika lety začali upozorňovat, že se ředitel Českého rozhlasu stal jedním z blízkých spojenců českých dezinformátorů a kolaborantů skrze tzv. Krameriovu cenu, skoro nikdo to nebral vážně. Od té doby jsou plody tohoto semknutí čím dál víc vidět. Jde o dlouhodobý trend u šéfa rozhlasu pana Zavorala, žádný jednorázový ústřel,“

Jako třetího bych ocenil naší Bezpečnostní a informační službu BIS. Nejen, že varuje před ruskými agenty, ale ve své veřejné zprávě upozorňuje na podhoubí ruského vlivu. Tím je naše škola, speciálně učebnice dějepisu a českého jazyka. Jen tak mimochodem. Nezdá se vám, že například kapitola „národního obrození“ s celým tím slovjanofilstvím je ve skutečnosti jednou velkou ruskou dezinformací? Ve zprávě BIS se konkrétně píše: Sovětský svaz prohrál studenou válku, ale sovětskou propagandu nikdo neporazil a její kontinuální vliv nenarušil. Moderní dějiny prezentované ve školách jsou de facto sovětskou verzí moderních dějin a proruským panslovanstvím je do jisté míry zasažena i výuka českého jazyka, resp. literatury (národní obrození). Trvající vliv sovětské propagandy a fakt, že Rusové ovládají moderní dějiny (Orwell: Kdo ovládá minulost, ovládá budoucnost. Kdo ovládá současnost, ovládá minulost.), tvoří základ pro současné ruské vlivové operace všeho druhu a tedy i hybridní strategie.

I přes všechna tato pozitiva se však domnívám, že jednu velkou hrozbu z ruské strany jsme zatím nedomysleli. Jistě většina z vás slyšela o medvědovi, který letos na podzim řádil na Valašsku. Choval se opravdu divně. Neměl strach z lidí a procházel se valašskými vesnicemi jakoby nic, zabíjel v ohradách chované ovce a rozséval mezi lidmi strach. Když proti němu byla nastražena důmyslná past, jakoby se po něm slehla zem. Zoologové přišli z různými vysvětleními neobvyklého medvědova chování. Brzy prý přišel o svou mámu a tak se nestačil naučit běžným medvědím zvyklostem, především ostražitostí před lidmi. Já osobně mám jiné vysvětlení. Může se vám to zdát zvláštní. Nicméně když svou domněnku zdůvodním, tak mi jistě dáte za pravdu. Jsem si takřka jist, že na Valašsku se nejedná jen tak o nějakého zbloudilého slovenského medvěda, ale přímo Putinem vycvičeného pravého ruského medvěda.

Myslím si, že Putin rozhodl o využití medvědů pro hybridní válku proti Západu letos na jaře, když se dozvěděl o neúspěchu „akce Skripal“. Fakt, že ruští agenti nejen nedokázali dle expertů 100% účinným novičokem Skripala zabít, ale ještě se př své návštěvě Británie nechali natočit na britskou bezpečnostní kameru, dovedli Putina k myšlence, že i vycvičený medvěd by svou práci odvedl lépe. Vzhledem k tomu, že Putin již z minulosti měl zkušenosti s výcvikem zvířat, když učil létat hejno jeřábů, tak vycvičit ruského medvěda pro práci agenta jistě pro něj nebyl nějak zvlášť velký problém. To, že medvěd na Valašsku nemusí být jediný ruský agent tohoto druhu, naznačuje nedávna zpráva z USA. Zdejší medvěd dost možná v rámci plnění svých úkolů navštívil i americkou policejní stanici.

Jsem toho názoru, že dopadení medvěda na Valašsku by měla být pro příští rok naší bezpečnostní prioritou. Pokud by se to agentům BIS povedlo, velice by to zvedlo prestiž této organizace. Pan prezident Zeman by již nemohl říkat, že se BIS nepodařilo dopadnout žádného konkrétního ruského agenta a veřejně by byl nucen odvolat nelichotivou přezdívku čučkaři pro pracovníky BIS.

Autor: Petr Bajnar | pondělí 31.12.2018 8:04 | karma článku: 44.19 | přečteno: 3162x

Další články blogera

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

Minulý týden uplynuly dva roky od zahájení ruské invaze na Ukrajině. Z projevů které k výročí zazněly, nejvíce vzbudil pozornost projev slovenského premiéra Roberta Fica.

3.3.2024 v 11:20 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 37 | Diskuse

Petr Bajnar

Rok 2024: rok zásadních změn

Rok 2024 začal. Někteří lidé jej přivítali s nadějí, že půjde o lepší rok než 2023, jiní se do budoucna dívají s obavami.

1.1.2024 v 10:18 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 75 | Diskuse

Petr Bajnar

Zřiďme pro politiky speciální ZOO!

Po krátké přestávce jsem se letos vrátil k učitelskému povolání. A to víte, není to vždy snadné. Jsou žáci klidní a hodní, někteří však zlobí. Občas se stávají v hodinách i nejrůznějšími zvířátky.

31.12.2023 v 9:06 | Karma článku: 5.63 | Přečteno: 101 | Diskuse

Petr Bajnar

Narodil se Kristus Pán!

Rok 2023 se blíží ke svému konci a jsou tu opět vánoce. Svátky, které si křesťanský svět spojuje s oslavou narození Ježíše Krista v židovském městě Betlémě.

24.12.2023 v 8:22 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 36 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 72 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 11.07 | Přečteno: 150 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 10.59 | Přečteno: 293 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 32 | Diskuse
Počet článků 604 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1410

Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...