Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejsou žádné geologické doklady, že by existoval ztracený kontinent. Vyobrazení připomínající dinosaury pak můžou mít původ v tom, že prostě někdo té doby našel fosílii a po svém si ji interpretoval. Tak, jako je nacházíme dnes. Je velmi pravděpodobné, že byly nacházeny i před lety. Tehdy ovšem nebylo k dispozici vědecké vysvětlení. Tak se z nálezů stali draci, kyklopové a podobně (u kyklopů je mimochodem celkem přesvědčivě vysvětleno, že se jednalo o nálezy lebek slonů, kteří na egejských ostrovech žili ještě krátce před vznikem řecké civilizace - díra pro chobot byla interpretována jako očnice, proto jednoocí obři).

1 0
možnosti

Těch kamenů je mnoho. Jsou na nich zobrazeni nejrůznější představitelé vyhynulé živočišné říše. To na základě pouhého fosilního nálezu nějakého dinosaura starými peruánci zrekonstruovat nelze.

0 0
možnosti
Foto

V Tichém oceánu je skutečně vědecky prokázaný potopený kontinent. Nalézá se sice na trošku jiném místě, než se všeobecně udává mapa Mu. Tento kontinent se podařilo dokázat teprve nedávno. A tak se ptám, odkud o tomto faktu věděli příslušníci starých civilizací. Podrobněji jsem se tomu věnoval v článku:  http://liborcermak.blog.idnes.cz/c/320996/Vedely-davne-civilizace-o-potopenem-kontinentu.html

0 0
možnosti

P36e64t39r 85B77a14j81n50a87r

22. 1. 2014 12:40

Díky za odkaz. Pár Vašich článků jsem četl, ten ne. O objevu jsem nevěděl. Jinak jistě ta hladina moře byla jiná a tak i mapa světa vypadala jinak, včetně tvarů současných pevnin. Nicméně se domnívám, že všechny procesy spojené s pohyby zemské kůry neznáme a tak bych přece jen existenci pevniny mezi Velikonočním ostrojem, Mikronésii a Havajskými ostrovy nevylučoval, zvláště když národy těchto ostrovů tvrdí, že jejich ostrovy byly součástí velké pevniny.

0 0
možnosti

Tohle všechno nám komunisti zatajili ......;-D

1 0
možnosti
Foto

Kdepak...psal o tom třeba Ludvík Souček a Erich von Däniken byl také běžně k sehnání :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 3,99
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.