Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S těma kruhama a ufounama jste to dokonale zazdil. Doporučuji: http://cs.wikipedia.org/wiki/Kritick%C3%BD_racionalismus R^:-)

0 0
možnosti

Operujete sto let starými výroky zakladatelů moderní fyziky a snažíte se jimi popsat dilema dnešní vědy. Problém je v tom, že ani Planc(K!) ani Fleming svými výroky nemohli obsáhnout dnešní situaci, z jednoduchého důvodu - jejich výroky se týkají doby před 100 lety a byly použity v kontextu tehdejší doby, které neberete v úvahu.

2 0
možnosti

Máte pozoruhodně selektivní myšlení. O provalených podvodech ve vědě se nikdo z vědců nesnaží prohlašovat, že je to pravda. Provalené podvody ve svých ezoterických pavědách ignorujete a stále je za pravdu považujete. Aneb člověk je omylný, člověk je zištný, ale věda je nastavena tak, že se na podvody dříve nebo později přijde. Vaše ezoterika je plná šarlatánů, dokonce plná odhalených šarlatánů, ale vy přesto věříte jejich lžím (chybí vám ona zdravá skepse, kterou se vyznačuje věda).

5 0
možnosti
Foto

Lidé se prostě snaží usnadnit si život na této planetě.

Až nám metafyzika a esoterika umožní studovat polovodiče nebo zdroje energie se stejnou úspěšností jako inženýrské disciplíny odvozené z fyziky, jistě se jim dostane příslušného uznání. Lidstvo se prostě i v oblasti poznání chová tržně a snaží se své intelektuální zdroje nasměrovat do oblastí ze kterých vyplyne největší užitek.

Jo, a kvantovku studoval nějakej Planck...

3 0
možnosti
Foto

Vše, co dělají lidé, je plno omylů...nicméně odvozovat z toho, že právě jen proto je správně něco jiného, co je opět jen produktem lidí, je také jen ...omyl :)

3 0
možnosti

Máte to celé pomotané. Vědu dělají lidé, už to vylučuje absolutní dokonalost. poté se jí zmocní (výsledků) ostatní, inženýři, politici, novináři a Vy na počítači konečném produktu vědy napíšete pačlánek.

3 0
možnosti

Pardon, chybí tam čárky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 4,01
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.