Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážení a milí, zde jde totiž a především o jedno. Poněvadž spějeme k zářným socialistickým zítřkům, ostatně tyto tendence má celá EU..., tak se stát uchyluje čím dál více k buzeraci svých občanů. Dnes jsou to léčitelé, zítra třeba vegetariáni, poté bude na pranýři domácí vyučování...atd., stát se socialistickými vládami chce mít zkrátka své občany srovnané pěkně do latě a slepci ti, kdo to nevidí. A pokud vyčuhuješ z řady, běda, jsi na pranýři, tak to holt v levičáctví chodí! Co jste zvolili, to máte! Jeden význačný politik kdysi řekl, kdo volí sociální jistoty na úkor svobody, ztratí nakonec oboje. A tak to je.

0 0
možnosti

Je zvláštní, že v článku máte kdejaké odkazy, ale chybí odkaz na dokument ministerstva, o kterém celý článek je:

http://www.mzcr.cz/dokumenty/varovani-ministra-zdravotnictvi-pred-nebezpecnymi-%E2%80%9Csarlatany_9136_1.html

"Je mou povinností co nejdůrazněji varovat před lidmi, kteří vážně nemocné pacienty odrazují od lékařské péče. Tímto jednáním je mohou bezprostředně ohrožovat na životě. Proto vyzývám k obezřetnosti, jak těžce nemocné pacienty, tak nejbližší okolí všech vážně nemocných. Pokud jste se s takovým případem setkali, zašlete nám podrobné informace na sarlatani@mzcr.cz."

Tedy jde jen o léčitele, kteří odrazují vážně nemocné od lékařské péče, především v onkologii. Solidní léčitelé s lékaři více či méně spolupracují; proti těm kampaň zaměřena není.

Pokud jde o průkaznost výsledků léčby (včetně alternativní), jsou na to vypracovány metodiky. Průkaznost s vysokou spolehlivostí je ale hodně drahá a na to alternativní metody nemají skoro nikdy peníze. To stejné platí pro potravinové doplňky atd.

2 0
možnosti

P98e93t32r 53B61a89j47n56a55r

26. 6. 2014 18:55

Znova se ptám. Proč je v tom dokumentu uvedeno jen zasílejte negativní odkazy a ne pozitivní, opravdu se Vám to nezdá jednostranné?

Co se týče  toho, že část lékařů odrazují lidi od lékařské péče, tak to s Vámi souhlasím. Biotronika nikdy od lékařské péče lidi neodrazuje. Je doplňkem klasické medicíny.

Obávám se, že s tou spolupráci to tak optimální není. Jistě jsou lékaři, kteří spolupracují s léčiteli. Ale je řada těch, kteří šmahem označují většinu alternativních léčeb šmahem za šarlatánství a odmítají se tím zabývat.

S tím souvisí i průkaznost léčby. Skrz jeden z mých odkazů se lze dostat na lékařské zprávy potvrzující léčebný efekt biotroniky, včetně závažných  onkologických onemocnění. Přesto oficiální medicína tato fakta převážně ignoruje. A to je velká škoda.

1 0
možnosti

V naší zemi to nejen ve zdravotnictví, ale i s dalších resortech bolí. To, že zaměstnanci odvádí na zdravotní a sociální pojištění 45% své hrubé mzdy to nemá ve světě obdoby. Občan se prakticky ve všem musí spoléhat pouze na sebe, přesto nadále bude svou politickou volbou podporovat "sociální" byrokracii a dirigismus státních transferů, které jsou v rozporu svobody a zájmu individuality.

2 1
možnosti
Foto

Lidem chybí základní kritické myšlení a proto si dají nabulíkovat kde co.  Myslím si, že člověk se má léčit tak, jak to on sám pokládá za správné.

3 0
možnosti

To bohužel ví jen ten, kdo míní být svobodný.:-)

2 0
možnosti

Léčit by mohli jen ti registrovaní a měli by stejnou odpovědnost jako lékaři. U nás jde určitě o byznys, vzalo by to prachy farmaciím. Peníze jsou až na prvním místě. Málokdo to ví, ale léky nejsou na to, aby vyléčily, ale na to aby celoživotně léčily. Týká se dlouhodobých nemocí- rakovina, cukrovka... Inu byznys je byznys...

0 1
možnosti

A navíc čím účinnější lék na nemoc, tím účinněji vám likviduje jiný, dosud zdravý orgán.

1 1
možnosti

V každé profesi se objeví několik podvodníků, i v léčitelství. Poznat lze někdy velmi snadno, dle výše platby. Ideální je léčitel, spolupracující s lékařem. Každopádně by měli mít zkoušky aspoň ze základních věcí. Pokud nebudou veřejně uznáni a někde registrováni, do té doby je to i příležitost pro podvodníky.

0 1
možnosti

P75e11t86r 32B88a54j82n67a33r

26. 6. 2014 10:13

Jistě by léčitel měl mít základní znalosti z anatomie, patologie a příbuzných oborů. Biotronici je také mají. Stejně tak by bylo ideální, kdyby i lékaři byli informováni o možnostech alternativní léčby. Spolupráce léčitelů a lékařů je jistě ideální-s tím souhlasím. Co se týče odbornosti léčitelů. Měl by tady být určitý garant který bude vychovávat, ručit a odpovídat za své členy. Pokud je mi známo, tak za biotroniku je tady Svaz Sanátor.  V posledních letech se vyrojilo hodně "biotroniků", kteří se tak nazvali aniž prošli příslušným výcvikem. Tudíž na to označení nemají právo. Slovo biotronika zavedl první Zezulka s tím, že existuje postup a přísné podmínky toho, jak se jím člověk stane.

2 0
možnosti

V některých státech léčitelské výkony proplácí pojištovny. Bezpochyby tito léčitelé musí mít nějaké zkoušky o znalosti anatomie, atd. Pak by měl dostat nějaký dekret k povolení léčení. A je po problému.:-)

0 1
možnosti

Jistě, jsou státy kde je léčitelství součásti pojištění. S těmi dekrety a zkouškami je to trochu složitější. Domnívám se, že tak jako léčitel nemůže posuzovat kvality chirurga-to může jen zkušený chirurg, tak stejně kvalitu biotronika zase může posuzovat jen zkušený biotronik, který se nazývá sanátor.

1 0
možnosti

Broučkové milí!

Tažení je správné proti léčitelúm, kteří jsou ochotni zabránit účinné léčbě, nenahradí ji efektivní léčbou a pacient zemře.

Tažení není správné pokud je v duchu jediného správného materialistického světového názoru.

Pokud řadíš biotroniku na úroveň homeopatie a čínské akupunktuřy, pak věz, že akupunkturu a homeopatii vyjmuli z léčitelství a uvedli do slávy medicíny někteří lékaři navzdory mnohým svým kolegům. Umožnilo jim to jejich vědomí omezenosti metody a preference klasické exaktní medicíny.

Celý život si kladu otázku o vztahu léčitelství, medicíny a člověka. Pokud Tě uráží slovo "placebo", pak věz, že jej lze vyjádřit překladem "líbí se".

Já vnímám v člověku síly konstruktivní a síly destruktivní. Konstruktivní vedou k integritě, k celistvosti a k životu. Destruktivní vedou k rozvratu těla a ke smrti. A jak klasická, exaktní medicína, tak i léčitel musí umět mobilizovat síly konstruktivní. A pak se mohou dít zázraky přírody. Pro mne není podstatné, kdo vzbudí tyto konstruktivní síly v člověku. Ale za destrukci by měli být souzeni nejen lékaři, ale i léčitelé. To je spravedlivé. :-)

1 0
možnosti

Za vším jsou peníze. Kdo jde k léčiteli neodvádí peníze farmaceutickým lobby a ty se pochopitelně brání. Nejlepší léčitelé peníze neberou i když by jim je nemocný, kterému pomohou rád dal.

2 2
možnosti

Čtu váš příspěvek, začátek - za vším jsou peníze - a chci se ohradit... ale dál je to přesně, třeba dočíst do konce. :-)Ano, takhle se brání ty chemické firmy, co vyrábí tzv. léčiva. Poněvadž mnoho léčitelů znám, vím, že jim jde o nemocnou nebo jinak postiženou bytost, nebavím se tu o příživnících, ti jsou i v nemocnicích, tohle je jejich priorita.

2 0
možnosti
Foto

Akci jsem neznal, dík za informaci...já ji schvaluji :) Ti, co něco umí zařídit tzv. mezi nebem a zemí, se přeci nemusí být...podvodníci by mohli díky akci přibrzdit :)

2 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 4,02
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.