Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Postup Vašeho figuranta je zcela špatný. Pokud přijdu o práci, musím postupovat systematicky metodou ne na co mám nárok, ale co mám proto udělat, abych to dostal. To znamená, že vyčistím účet (syn si založí nejaký účet zdarma, kde mi umožní na jeho jméno el. bankovnictví a platební kartu), pokud mám byt, tak jej prodám a to nejlépe někomu z rodiny, třeba jako splátku imaginárního dluhu. V bytě zůstanu a příbuzný mi napaří nájem v maximální míře. Potom bude příspěvek na bydlení samozřejmě vyšší a o peníze se nějak s "majitelem" rozdělím - tak tuším fungují i ubytovny. Do bytu si nastěhuji starou pračku, ledničku a televizi (mimo jiné nemusím platit za televizní poplatky) a zažádám si o příspěvek na nové (až 30 tKč za rok). Mám spoustu volného času a můžu chodit na brigády za hotové. I takový čórka bussiness je jednoduší, když není z čeho platit pokuta. Možností je spousta. je to jenom o tom, jak se k situaci postavím - sociální systém není určen pro pasivní účastníky, každou skulinku si musíte najít sami nebo se poradit a potom si za tím jít. Určitě potom pochopíte, že princip kolektivního soužití našich spoluobčanů je dokonalý - všichni zkoušejí všechny dávky, na úřad nejdou s prosíkem, dej nebo dostaneš ...

10 0
možnosti
MD

To je dobry nastin. A kdyz se rekne nastin znamena to, ze se zdaleka nejedna o vsechny moznosti. I tak by jeho autora jeden podezrival .... Jinak vyraz pasivni ucastnik se moc libi.

0 0
možnosti
Foto

Sociální stát nutí některé občany nepracovat. Všude čtu, že se hledají skladníci, dělníci, prodavčky. Pokud někdo u nich nastoupí, tak mu slibují pomalu modré z nebe a lidi stále nejsou a jsou jenom na pracáku U nás sklářská firma AGC marně shání lidi do výroby a přitom je známá tím, že dělníkům, kteří ve firmě pracují všemožně fouká pod pytlík. Přitom na Úřadu práce už několikrát promítala nezaměstnaným film, jaké výhody je čekají, když u nich nezaměstnaní nastoupí. Zájem se rovná nula.

7 0
možnosti
MD

Priklad Novak ovsem nepredstavuje typicky pripad, ze? Takze objektivita clanku je razem ta tam.

9 0
možnosti
TB

" Pokud nebude v jeho okolí nikdo, kdo jej bude ochoten mu přispívat na živobytí, pak bude muset přijmout jakoukoliv práci, aby se nepotácel v hluboké bídě"

A to je jako špatně? 8-o

4 0
možnosti
PB

P91e94t43r 25B23a28j19n76a60r

7. 10. 2016 15:43

Neni to spatne pokud v okoli budou pracovni nabidky normalni a ne polootrocke prace.

0 0
možnosti
LV

L44i20b89o26r 69V25a38n17ě17k

7. 10. 2016 12:10

|Příklad z praxe

Propustili pro nedostatek zakázek v době krize jednoho pracovníka. Neměli pro něj práci na víc než pár hodin týdně.

Dostal odstupné + mzdu prakticky v 6-místné výši, na ÚP nedostával 50% ale tuším odstupňovaně - cca 80 -60 -50. Skoro 3/4 roku pobíral a vedle toho přes různé cesty na černo pracoval, takže jeho reálné příjmy v době nezaměstnanosti stouply.

V Německu po reformách Hartz, které podobné věci značně stížily nezaměstnanost nestoupla, ale rychle klesla a zvýšila se výkonnost německé ekonomiky dosti výrazně.

2 0
možnosti
Foto

R21o13m35a13n 90K22o84z97e59l

7. 10. 2016 14:46

Už několik let se vyplácí podpora v nezaměstnanosti až po třech měsících, pokud dostal odstupné a její výše v prvních dvou měsících činí podle zákona 65 % čistého výdělku.

3 0
možnosti
LD

Má jednu chybu,pan Novák.JE BÍLEJ!

2 2
možnosti
Foto

K tomu uchazeč dostane příspěvek na úhradu potřeb dítěte, příspěvek na úhradu bydlení, příspěvek hmotné nouze. Když jsem měl dceru na vysoké a manželka byla bez práce, bral jsem na dceru přípvěk od státu, který zahrnoval zaplacení kolejí, menzy, vlaku. Když žena si našla práci bylo pro nás podstaně horší, než kdyby zůstala na Úřadu práce.

5 0
možnosti

Pane, ty příspěvky v hmotné nouzi a na bydlení autor ve svém výpočtu má. A jeho příklad byl bezdětný, takže příspěvek dostal jen na sebe.

0 0
možnosti
Foto

Ano, sociální stát preferuje plození těch neodpovědných, kteří jsou zvyklí žít převážně ze státní pomoci.

Jinak váš popsaný příklad sociální pomoci je pouhá teorie. Praxe bývá mnohem barvitější a hovořící jasně proti sociálnímu státu v dnešní podobě.

6 1
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.