Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KC

Autor plete hrušky s jabkama. Pan Zeman opakovaně nahrává Putinovi na smeč proti našim spojencům. Tam už překročil čáru zdravých vztahů. Volby vyhrál především proto, že nikdo jiný nemohl čelit kandidátu pražské kavárny v zabrzdění vpádu islámu do Česka, jako on. Vytrubováním tajných informací už flagrantně porušil nepřekročitelné dekorum svého úřadu a měl by dostat najevo, že užvaněnost a formát státníka mají své bariéry.

27 9
možnosti
VK

Zeman je ruský agent.

- "Zpráva je v režimu "vyhrazené"," potvrdil Aktuálně.cz mluvčí BIS Ladislav Šticha a zdůraznil, že tedy jde o utajovanou informaci... "Vyhrazené" je sice nejnižším ze čtyř stupňů utajení, to ale nic nemění na tom, že ani takto klasifikované informace nelze zveřejňovat.". Takže Zeman zveřejňuje utajovaní informace ve prospěch Kremlu!a ruským dezinformacím naopak napomáhá.

- mikrosyntéza v množství několika mikrogramů není podle mezinárodních úmluv považována za výrobu, takže Zemanovo tvrzení o výrobě je lež!, kterou obratem využil Kreml, "(...) žvást vlády Theresy Mayové o tom, že novičok se vyráběl pouze v Rusku, vyvrátil prezident Česka, který potvrdil, že jeho země vyrobila tuto otravnou látku," uvedla mluvčí Kremlu Zacharovová.

32 5
možnosti
MB

Nesmysl.

Takhle označené dokumenty jsou považované za "interní", tzn. že se nemohou předávat v dané podobě a úpravě ven ...ale informace z nich lze volně šířit.

To je především proto, že tam jsou nějaká jména zpracovatelů, podpisy, razítka, spisové značky a tak..

Jinak obsah tajný není ..ani "důvěrný"..

5 2
možnosti
MG

Lebo "nie som rusofil, ale..." je novodobe "nie som rasista, ale...";-D

4 0
možnosti
MB

Nojo, ale zase je naprosto legitimní upozornit na to, že "nejsem rasista" před nějakým negativním výrokem vůči příslušníkovi jiné rasy ... protože za takový výraz zpravidla následuje osočování z rasismu.. Přitom se nevyjadřuji k nějaké rase jako takové ..ale třeba jen k činu nebo jednotlivcům, kteří jsou shodou okolností příslušníky jiné rasy..

Takže ono je to přirozená obrana před takovým tím automatickým nálepkováním..

0 0
možnosti
Foto

Dobře to říká politik Jaroslav Bašta: " Konstatovat holou pravdu se už zase označuje za velezradu. Lhát a popírat skutečností, které měly vnitřní logiku a prostou úvahou k nim dospěl skoro každý, je označováno za státnický počin a povinnost každého demokratického politika."

10 10
možnosti
VK

Nahlédněte do Zákona č. 19/1997 Sb. Zákon o některých opatřeních souvisejících se zákazem chemických zbraní.

§ 1 odstavec (1) "Tento zákon upravuje práva a povinnosti fyzických nebo právnických osob, související se zákazem chemických zbraní a nakládáním s toxickými chemickými látkami a jejich prekurzory, zneužitelnými k porušování zákazu chemických zbraní."

§ 2 Pro účely tohoto zákona se rozumí

a) chemickými zbraněmi: 1. toxické chemické látky a jejich prekurzory, jichž může být vzhledem k jejich toxickým vlastnostem a množství využito jako prostředku vedení bojové činnosti, s výjimkou těch, které jsou určeny pro účely nezakázané tímto zákonem.

g) výrobou stanovených látek jejich vytváření chemickou reakcí;

Mikrosyntézu novičoku tedy nelze označit za výrobu dle § 2 odst. g), protože v případě mikrosyntézy není splněna podmínka § 2 odst. a), týkající se množství, kdy toxické vlastnosti mikrogramů látky jsou tak nepatrné, že ji nelze využít jako prostředku k vedení bojové činnosti, naopak je podle téhož odstavce syntetizována pro účely nezakázané tímto zákonem, tedy zkoumání její detekce.

Všichni víme, že hlavní problém je zneužití lživého tvrzení o výrobě novičoku v ČR Kremlem, který sám za asistence západních zemí musel zlikvidovat 30.000 tun chemických zbraní.

Vzhledem k definici pojmu výroba zatím nevím o žádné jiné zemi, která jej zaručeně vyráběla (jejich tvrzení, že "program novičok" nikdy nerealizovali a "novičok" nikdy nevyráběli je bezpředmětné slovíčkaření, protože pro totéž jen používali jiný název "Foliant"), než je Rusko, pokud víte o nějaké jiné, podělte se s ostatními.

PS Zemanovo nejnovější tvrzení, že ve svém prohlášení vycházel ze zprávy v tisku, komentář snad ani nepotřebuje.

2 0
možnosti
BM

Napadá mě toto. Pokud prezident o "novičoku" řekl pravdu, tak ostatní kteří s ním nesouhlasí podporují lež a nepravdu a pravdu chtějí před vlastními občany tajit. To znamená že pokud jsou proti vlastním občanům tak ať jdou do..... To vlastně oni jsou proti demokracii podporujíc lži.

3 7
možnosti
JZ

Zeman jde Rusku na ruku až příliš, to už je za hranicí pouhé "nerusofobie". Bohužel tím nahrává eurounijním propagandistům, kteří toho vnějšího nepřítele (tedy Rusko) potřebují jako sůl.

2 6
možnosti
RP

Jistě, že není, ale už zapomíná co se může říct a co ne. Má štěstí, že tu ještě nejsou padesátá léta, to by jsme si ho na základě anglických poradců mohli legálně odsoudit a popravit.

No co od té doby jsme ledacos zdokonalili. Mohli bychom ho odvést na Guantanamo, ať si tam na ten soud počká.;-D;-D;-D

1 7
možnosti
KH

Samozřejmě je proruský. A v 50. létech se nepostupovalo dle anglických, ale dle sovětských "zkušeností", popravovalo ve vykonstruovaných procesech a zavíralo do pracovních, uranových lágrů. A tento krví vytěžený uran nekončil na Guantanámu, ale v SSSR....., kterému dnes leze Zeman do p....:-/

7 5
možnosti
PK

Prezident Zeman je silně proruský a bylo by ke zvážení,zda není zapotřebí začít ho vyšetřovat kvůli jeho úmyslnému poškozování naší země,to co dělá je zcela evidentní a je jen otázkou,proč nebo za co to dělá i když spoustě lidem to asi docvakne,že někdo musel zaplatit jeho první kampaň a i při druhé vyplula na povrch řada nejasností a lidé kolem Zemana tomu rozhodně nepomáhají a tím na mysli Nejedlého a Mynáře s kontakty na pofidérní ruské firmy a podnikatele.[>-]

22 7
možnosti
TH

Prezident České republiky je zároveň vrchním velitelem armády.A veřejně vytrubovat co se dočetl ve zprávě tajných služeb.No nevim,můj obdiv tím nezískal.Vše pro stát,nic proti státu a mimo stát.Komu přísahal věrnost?

34 6
možnosti
MB

1/ Zprávy tajných služeb nejsou všechny tajné a o utajovaných skutečnostech.

2/ Z té zprávy byly citovány pouze veřejně dostupné informace (plynoucí z toho, že se jedná o schválený program mezinárodní Organizace pro zákaz chemických zbraní OPCW) .. tedy to, co je všem zainteresovaným zemím, včetně Ruska, známé.

3/ Zpráva, nebo alespoň Zemanovy výroky, POTVRDILY, že je vše v pořádku, a že ČR jedná pouze na základě legálního povolení a pod příslušným dohledem.

Je to ujištění o tom, že se tu nic nekoná bez povolení a dohledu.

4/ Pakliže nečiníme nic nad rámec mezinárodního povolení, tak podobné ujištění mělo následovat hned po těch ruských argumentech (které nikoho neobviňovaly, pouze poukazovaly na chatrnost britských tvrzení). Tím, že jsme se snažili "solidárně" podpořit britská tvrzení (navzdory nepopiratelným faktům, logice a férovosti), tím jsme zbytečně a hloupě nahráli Rusům.

1 3
možnosti
MB

Bohužel, ta protiruská hysterie je tak vygradovaná, že překračuje míru soudnosti a férovosti. Racionálně uvažující člověk má pak potřebu na to poukázat, přičemž se v očích fanatiků stává agentem druhé strany.

17 15
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.