Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Úplně nejzákladnější vlastností, kterou politická strana musí mít je to, že jí lidé věří, že to co slibuje chce dodržet. Protože volební sliby nejsou smluvní vztah, u kterého by se nedodržení dalo reklamovat a volič si svůj hlas mohl vzít zpět nebo je mohl nějak soudně vymáhat, tak právě důvěra je naprostým základem.

A jak ČSSD o tuto důvěru přišla?

1. Slibovala naprosté nesmysly (ale to ne každý volič pozná)

2. Pro ty co to jednodušší co to nepoznali, to řekla veřejně ("sliby nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce ....")

3. Ukázala, že nebude dodržet nejen nepsané sliby, ale dokonce nebude dodržovat ani psané sliby (Altner).

Já osobně bych dnes nedodal ČSSD ani deset rohlíků. I kdybych měl ústavním soudem ověřenou, křišťálově čistou smlouvu, že mi zaplatí. Prostě bych jim nevěřil ani ve standardním dodavatelsko-odběratelském vztahu, kterých jsou po republice milóny každý den. A je někoho kdo by jim věřil, že dodrží nějaké sliby, které nelze ani právně vymáhat? Tak takového člověka bych pokládal za naprostého blázna.

Pokud by se ČSSD měla vrátit nad 5% tak musí nejprve zaplatit Altnerovo dědicům, pak se omluvit za lživé sliby, a pak udělat nějaké (asi personální) opatření, aby bylo jasné, že to co slibují nejsou zase lži.

A to ČSSD určitě neudělá, takže z politiky vypadne. A to je dobře.

2 0
možnosti
Foto

ad 1,2 ) to samé jinými slovy řekla ODS, také se neomluvila a přesto mírně jde nahoru, tak doufejme, že to tak bude i s ČSSD.

0 0
možnosti
AR

Proč ztrácí voliče? No proto, že nedodržuje to co před volbami slibovali. Totiž, že nepodpoří takovou vládu v níž by působit trestně vyšetřovaný Babiš. A žádná trestně vyšetřovaná osoba ve vládě by neměla být!! No a pak udělali kotrmelec a kolaborují s ním;-D. To naštvalo mnohých.

1 0
možnosti
BJ

Naprostý souhlas, byl jsem dlouholetým voličem ČSSD až do té doby,co se strana stala pouhým kývalem Západu, bez vlastního názoru jen proto, že jsme členy EU a NATO. A politici jako Petříček tomu nasazují korunu.

2 0
možnosti
Foto

Socdem je strana z doby, kdy vlaky táhly parní lokomotivy, ty už dnes nejsou a ani socdem nikdo nepotřebuje. Svět je prostě někde jinde. A českým důchodcům nikdo nepomůže, ti jsou stresovaní, protože, když se koncem února vrátí z koupání v Thajsku, tak mají jenom týden, dva, aby se přešaltrovali na jarní lyžovačku v Alpách! A to není žádná sranda, věřte mi!! ;-D;-D

2 0
možnosti
MB

1) ČSSD je v těžké pozici. V ČR existují ještě další dvě levicové strany - KSČm + Hnutí Ano. To je hodně. Mj., jde o základ tlaku na populismus rozdávání - To je fakt hodně, výsledek je zde - 51 miliard Kč fuga ...

2) ČSSD si nese dobové břímě - Již není zájem. Dělnická třída praktiky neexistuje a otec na MD to nezachrání. Dělník v krčmě nesmí kouřit, OSVČ je Parazit a důchodce vidí ANO. Fantastické ! - Kdo je vůbec koncový volič? Na hřbětě si ještě nese svého škůdce M. Zemana - Síla se od něj odstřihnout není. Pro AB pak Oranžová rohožka

3) AB dělá chybu ! Sám se vyhlašuje za Občanské Hnutí, nikoliv za politickou stranu. Po náměstích se mu shlukuje Občanské hnutí. Logicky Občan - s Občanem má mluvit! Nic to nestojí, projeví se dobrá vůle a vede se Dialog. Pokud je veden, není důvod ke kamení, či dalším shromážděním. AB sám, zavdává důvod, aby se konaly další shluky. Může jít před kamery - mimo, je zkušený - Z besedy do besedy. Pak taktika, rozmělňovat , dementovat co jsem řekl atd. On se zatl - (Přesně jako Komunisté!), blbě sdělí, že je hezké počasí a tak se jde za muzikou. Nevím kdo mu radí - Dle mne, blbě ... :-)

0 0
možnosti
DR

A v tomto má Babiš, jak ho nemusím, naprostou pravdu. To by bylo hodně špatné kdyby o složení vlády rozhodovali namísto voleb křiklouni v ulicích.

A proč ztrácí ČSSD voliče? Osobně se tomu vůbec nedivím, stačilo se dnes podívat na OVM a na to co tam předváděl Petříček. Pokud tam budou takoví, tak po příštích parlamentních volbách zaslouženě pápá. Rv

4 3
možnosti
FL

"...První je důsledná prosociální politika" - Já myslím, že problém Česka je, že sociální politika už je přebujelá. Kvůli tomu máme vysoké daně a nízké příjmy - to je problém. Schopní lidé ze země kvůli tomu utíkají ... Myslím, že lidi tak nějak tuší že je potřeba se zbavit "výdobytků" z dílny levicových stran. Proto Socani mají problém jaké téma zvolit, aby neuškodili ještě víc a přitom zůstali levicoví. To se těžko hledá

0 0
možnosti
PB

Asi jste necetl clanek pozorne.

1 0
možnosti
SN

:-)...........Souhlas, tak to je! Nevýrazná, ohebná, ti kteří by to chtěli změnit odstaveni! Foldyna, jihočeský hejtman....nebyli dost ohební! R^R^R^

2 2
možnosti
Foto

J86a26k76u44b 98R61o44t18h

9. 6. 2019 12:00

Když jsem viděl titulek a autora, říkal jsem si, k čemu tak asi dojde. Ale takovou kravinu, jako jsou vaše tři kroky, jsem opravdu nečekal:

Mimochodem, kdyby ČSSD začala dělat "skutečnou pronárodní" politiku, už by to nebyla sociální demokracie. Ta an sich nic takového dělat nemůže, bylo by to popřením všeho, co socdem dělá socdem.

A ještě - těžko může ČSSD dělat cokoliv, když je jen Babiš/Burešovým ouchcapkem.

A opravdu mne serštve, že tady kvůli vašim hloupostem musím hájit socdem, která mi opravdu k srdci nepřirostla. :-/

3 2
možnosti
PB

Pan Foldyna je socialni demokrat a zaroven pronarodni politik.

3 1
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 3,68
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.