Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J97o14s70e41f 31N96i52k53l

8. 5. 2020 17:38

R^karma..argumentačně vyvážený článek...R^

5 4
možnosti
PB

Až na ty lži v něm, že?

4 2
možnosti
MB

Bylo - nebylo. V roce 1990, učinil přítrž jeden poslanec. Řekl, že není důvod podléhat sovětskému vlivu a slavit Osvobození 9. května., Je tomu dnes - 8. 5. Podal návrh, byl přijat a tak jej máme v kalendáři ! Dále dodal -

"Je naší povinností odstranit fikci stalinské historiografie ! Nebýt přání Stalina, mohla být Praha osvobozena Američany už 6.května 1945". Poslanec FS, toho tehdy řekl ještě mnohem víc. Zazněla i slova, že se Praha v povstání osvobodila sama ...

MILOŠ ZEMAN, tak před 30 lety hovořil podobně, jako dnes pražský primátor Zdeněk Hřib. Ten rovněž konstatoval, že Sověti v květnu přijeli do osvobozené Prahy. Jo, jo - bylo nebylo .. :-)

20 1
možnosti
MB

pane Nikl, co mne zase mínusujete ? Pošlete svůj nesouhlas - Na Adresu Kancelář prezidenta republiky. Hrad I. nádvoří č. p. 1. Hradčany 119 08 Praha 1, Co já s tím mám společného ? ... :-)

Poslanec M. Zeman - Souhlasil také se změnou názvu tohoto svátku. Do té doby se jmenoval "Den osvobození Československa Sovětskou armádou". Nový zákon ho přejmenoval na "Den osvobození Československa od fašismu". Stalo se tak při debatě o zákonu (č. 93/1951 Sb.) o státním svátku a dnech pracovního klidu a o památných a významných dnech ...[>-]

15 1
možnosti
JL

V současnosti jediný stát, s kterým vedeme politicko-historické spory. je Ruská Federace. A to jen proto, že strkají nos do našich vnitřních záležitostí.

Koho Rusové označí za hrdinu a koho za zrádce, tím se my nemůžeme řídit.

16 1
možnosti
IB

I89v48o 34B73o33u89š97e

8. 5. 2020 17:13

SSSR se také dopustilo obrovských zvěrstev ale narozdíl od Němců to stále zapírají.

16 3
možnosti
Foto

R^ To je přesně vystižené jádro problému.

2 0
možnosti
LU

Dnes si už každý národ prepisuje históriu 2. svetovej vojny.

My sme boli nútený sa hanbiť za našich slovenských vojakov, ktorí spoločne s wehrmachtom bez vypovedania vojny napadli Sovietsky zväz.

Dnes učíme naše deti, že tisíce slovenských vojakov ktorí padli na východnom fronte boli hrdinovia, ktorí padli pri oslobodzovaní Ukrajiny od komunistického teroru, dokonca Ukrajina obnovila slovenským hrdinom pamätník v ukrajinskom Lipovci, Ukrajinci dokonca aj zachovali tvar slovenského symbolu fašistického dvojkríža.

https://www.teraz.sk/zahranicie/na-ukrajine-obnovili-pamatnik-padlym/209117-clanok.html

7 0
možnosti
Foto

Oslavy výročí osvobození od nacismu ve stínu sovětskofílie? ;-D

8 0
možnosti
JV

Pane Bicera a Tichý, přál bych vám aby jste vyslechli dnešní projev prezidenta BRD pana Steinmeiera. To by jste viděli ten rozdíl mezi Ruskem a Německem.

4 0
možnosti
LU

Rozdiel by tam mal byť, nakoľko Nemecko vojnu nevyhralo.

6 0
možnosti
OT

Zeptejte se nějakého rusa, jak vnímá rok 1968? Skoro všichni řeknou, že bychom jim měli být vděční Okupanty, kteří si nemyslí, že jsou okupanty máte rád?

14 1
možnosti
PB

Spíše si myslím, že toto téma by dnes bylo naprosto mimo vjem Rusů a většina by vůbec nevěděla o co tehdy šlo. I dnes mladá česká generace jen pramálo ví o mladé české historii.

1 0
možnosti
Foto

Mrzí mne, že je zpátky štvaní a lhaní, o které jsem si myslel, že už provždy skončilo. Za mého mládí se nesměla k připomínce osvobození vyvěsit americká vlajka a teď to málem platí o té sovětské.

11 6
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 2
možnosti
JT

J79i29r91i 44T22i14c93h84y

8. 5. 2020 16:17

Stale si davam otazku, kdyz po zverstvech nacismu obchodujeme s Nemeckem a je nasim hlavnim spojencem v NATO a EU, proc po zloradech komunismu nemuzeme obchodovat s Ruskem a mit s nim pratelske vztahy. Demokracie v Rusku jiste neni idealni, to nam ale nevadi pri obchodovani s Cinou, nebo v pripade velkeho spojence "zapadu", Saudskou Arabii.

5 3
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.