Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
JT

J84i87r89i 44T75i70c29h37y

8. 5. 2020 16:21

Vidim tu to slovicko rusofil. Ja jsem si myslel, ze rusofil je clovek, ktery miluje ruskou hudbu, treba Sostakovice, poesii, obdivuje ruske sachisty a je pratelsky k obycejnemu ruskemu clovekovi. Germanofil nevadi.

0 0
možnosti
MS

Nikdo vám nebrání aby jste sochu Koněva vyhledal a postavil si ji doma v obýváku.

5 5
možnosti
Foto

To by nebylo ono,

0 1
možnosti
PL

P98e47t63r 58L75u77k35e66š

8. 5. 2020 15:44

"Rusofobové" obviňují velikou zemi ze šíření dezinformací? Koho by to napadlo. Stačí si prolistovat sovětský tisk z let 1937-1941. Můžete to zkusit. Slabší povahy by měly mít po ruce vědérko.

9 2
možnosti
PB

Já vím jedno. Když v červnu či červenci 1939 chtěli jednat Rusové s Francií a Anglii o spolupráci proti Hitlerovi, dané státy poslaly na jednání jen bezvýznamné státní úředníky. Pak až přišel pakt Molotov-Ribentrop? Je to tak?

0 1
možnosti
Foto

Rusko je nešťastnou zemí. Od doby obsazení Tatary, přes Ivana Hrozného, carské figurky, bolševickou hrůzovládu až po dnešní neschopný režim. Při historické absenci demokracie s okořeněním všeobecným alkoholismem, megalomanií atd. je nejlépe se od takové země držet co nejdál.

9 2
možnosti
PB

Z vašeho textu je cítit jen pohrdání a povýšenost. Pro mně je Rusko zemí, která jako každá jiná má svojí slunnou i stinnou stránku. Země, která měla a má schopné i neschopné politiky. Země kterou poškodil alkoholismus, ale dala světu i velká díla kultury. Země, kde žijí lidé šťastní i nešťastní. Země, s kterou sdílíme poměrně blízký jazyk a slovanské kořeny. Země kterou nedokázal porazit Napoleon ani Hitler za cenu obrovských ztrát a velké osobní statečnosti, která si zaslouží poklonu.

4 0
možnosti
Foto

Stalo se v poslední době již mantrou obviňovat Rusko šíření dezinformací a nepodložených zpráv.

Zdroj: https://bajnar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751089

... a hajdy do Polska a vysvětlit pozůstalým těch 22 tisíc obětí - zajatců a především elitních důstojníků polské armády...masakru Katyně 1940, že je panu Putinovi zcela volné, jak strana jistých aktivsitů jemu nakloněná odstranila jeden památník s tím, že masakr se Nestal!!!. A že v těch hrobech leží rudoarmějci popravení Němci... Máme 21. století, Němci uznávají naprosto všechna zvěrstva, co se jich dopustili...ale někde je mantinel...Ta deska se odstranila relativně nedávno. Z Ruska čím dál víc zaznívá to, co jsem napsala, jako stále opakovnější a nikým nevyvracovaná verze..!!!.

Takže pane Bajnare - představit si sebe, vzdělaného důstojníka, jak čekáte, až na vás dojde řada - poprava zastřelením do týla a jeden za druhým. Rychle... stovky za den popravit jako dobytek... Za tyhle cancy - uvázat vás do křesla a stačilo by závěrečných patnáct minut filmu Katyň pustit párkrát na smyčku. Jsem v tomhle relativně ras - když někdo srovnává viny a přiznání se k nim.Rusko se k věci oficiálně přiznává až na evidentní nátlak v roce 2011. Není to trochu pozdě a divné?

15 4
možnosti
Foto

Definice údajné "rusofobie" je jednoduchá. Odmítání ruské rozpínavosti.

Rusko je, Bohu žel, jediným státem v Evropě, který se dosud nezřekl imperialistické dobyvačné politiky. To, co dělal Stalin (agrese vůči sousedním zemím a zabírání jejich území - viz Polsko, Finsko, Pobaltí, Rumunsko, atd.) dělá znovu současné Rusko - viz Čečensko, Gruzie, Ukrajina, atd.

Přeji všem pěkné sváteční dny

17 1
možnosti
PB

Já spíše v nedávné minulosti viděl dobyvačnou politiku USA a NATO. Ostudné bombardování Jugoslávie, Irák, Libye. Za posledních 50 let se Rusko chová rozhodně mírumilovněji než Západ.

4 4
možnosti
JK

Interpretujete to velmi zkresleně. Například, že se socha Koněva stala nějakým symbolem boje a vítězství nad nacismem. Tím nebyla nikdy. Socha postavená v roce 1980 byla symbolem servility pohlavárů KSČ vůči Sovětskému svazu v době normalizace. Nebo - Polsko sice obsadilo Těšínsko, ale následně bylo napadeno z obou stran, a to Německem a Sovětským svazem. Pakt Molotov-Ribbentrop nebyl ani zdaleka jen důsledkem neochoty Francia a Anglie jednat se Sovětským svazem o společné obraně. Nacistický a bolševický režim byly velmi příbuzné, Sovětský svaz pomáhal hitlerovskému Německu například se vyzbrojit tanky a vycvičit tankisty, pakt obsahoval i doložku o vzájemné výměně odpůrců obou režimu atd. Dále, jak můžete považovat svobodné rozhodnutí demokraticky zvoleného zastupitelstva Prahy 6 za provokaci? Rusku absolutně není nic do toho, zda na náměstí Interbrigadistů v Bubenči stojí nějaká socha.

18 3
možnosti
TB

Vlasovci ve své podstatě nebyli zrádci. Vlastizrádce z nich udělal Stalinův režim, protože kdo se dostal do zajetí Němců tak se jim prostě stal. Přece se neobviní sami, že je Moskva posílala do prohraných bitev. A prohrávali je proto, že dobré velení bylo vymláceno čistkami v armadě v roce 1936. A ti mladí co byli dosazeni za ně neuměli vést válku. Vemte si i to , že generál Vlasov měl vyznamenaní hrdina Sovětského svazu, které dostal osobně od Stalina.

A do zajetí se dostal proto, že jeho armáda nebyla posilována z boku,když se na příkaz Stalina snažil prolomit blokádu Leningradu, no a druhý den už byl vlastizrádcem.

Kam mám potom posadit Slováky, kteří se 1 divizí dostali i do Polska aby pomohli Němcům, a pak také poslali 2.divize na východní frontu? A když Němci prohrávali, tak najednou chtěli pod naše křídla, aby byli v té straně co vítězové?

16 2
možnosti
OS

Vlasovci byli prohlášeni za zrádce Stalinem a zároveň dostali rozkaz na popravy bez soudu při jejich dopadení. Jako sedmiletý kluk jsem byl přítomen oslavy osvobození po příjezdu RA a to v malé vesnici Budětsku. Hledali ruské zajatce, které Němci již nestačili vléci sebou. Objevili dva a následovalo jejich předvedení k veliteli. Jeden byl okamžitě zastřelen, druhý si musel nasadit lodičku plnou krve na hlavu a po vyzvání aby utíkal k lesu byl jako škodná také zastřelen. Tehdy jsem nevěděl proč, po několika letech mě děda teprve vše vysvětlil.

3 0
možnosti

Západ Hitlera podporoval především proto, že jej vnímal jako "kladivo" na bolševiky, nikdo přitom nečekal, že se nacisté otočí nejdříve na západ. Asi nejsem sám, kdo si myslí, že nebýt Hitlerova dobrodružství na východě, byla by tu Třetí říše dodnes.

2 6
možnosti
Foto

Stalin podporoval německé nacisty od počátku. Včetně toho, že měli němečtí komunisté od Kominterny doporučeno přestupovat do NSDAP, aby ji posílili. Až kolem 30% německých komunistů na pokyn Kominterny do NSDAP opravdu přestoupilo. Pak měla německá komunistická strana zakázáno vstoupit do povolební koalice se sociální demokracií, což by skýtalo určitou šanci zablokovat tvrdý tah NSDAP na uchvácení moci. Stalin posléze korunoval svoji oddanost partnerství s Hitlerem tím, že mu odevzdal seznamy německých komunistů. A uprchlé německé komunisty, kteří hledali záchranu v SSSR vrátil Stalin do Německa, do rukou nacistů. Pomoc při vyzbrojování nacistické armády materiálními dodávkami ze SSSR a ohavné spiknutí v paktu Ribbentrop-Molotov, jehož součástí byla i vzájemná dohoda o rozdělení Evropy, to jsou známá fakta. Podobně například Stalinova gratulace k vítězství nad Francií a masivní sovětská materiální podpora nacistické armádě chystající se na útok proti Británii (seznam těchto strašlivých skutků je téměř nekonečný)

9 1
možnosti
RC

Ohledne tech svatku.... kolik svatku v kalendari je vazano k okupaci 39 a kolik k okupaci 68. Zkusil jste si to nekdy spocitat?

5 2
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.