Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No mozna kdybyste byl ten epidemiolog,imunolog, virolog...tak byste jiný osobní názor.

Vzhledem k tomu, že celkem evidentně žádné vzdělání v oboru nemáte tak vás osobní názor jaksi pozbývá relevance.

Faktem je, že nic nemění efektivnějšího, levnějšího a hlavně bezpečnějšího než očkování pro boj s covidem nemáme.

A nechat munvolny průběh znamená desítky tisíc mrtvých, zahlcené nemocnice, množství dlouhodobě nemocných ( řádově menší stovky tisíc) a ještě větší ekonomické ztráty.

0 0
možnosti

Covid nikdy nezmizí stejně jako nikdy nezmizí chřipka. To je holej fakt. Tečka žádná neexistuje. Je to virtuální pojem.

Jinak statistiky hovoří jasně. Zatím zemřelo titěrných 70 lidí mladší 34 let. A to nejvíce v době kdy nebyla vakcína.

Proč tedy očkujem mladé lidi (uvažuje se dokonce o dětech) experimentální vakcínou u které nikdo neví její dlouhodobé účinky?

Jinak o kolektivní imunitě si můžete nechat zdát.

0 1
možnosti

Děkuji, že jste napsal, že Řím je v Itálii. Dnešním žákům se to může hodit.

0 0
možnosti

No, já jsem se nechal očkovat. Neudělal jsem to jak se domníváte na základě tlaku medií, politiků, nikoliv, jen z ohledu na mé okolí, rodinu, děti, vnoučata.

Měl jsem možnost, díky jazykové vybavenosti přečíst o viru mnoho názorů odborníků a většina se klonila k vakcinaci a preventivním opatření, stejné to bylo s kvalitou a účinností vakcinace.

Použít slovo apartheid, tam, kde se snaží stát o prevenci proti novému nebezpečí považuji za mírně řečeno nepatřičné. Možná by jste změnil názor, kdybyste si rasovou segregaci skutečně zažil na vlastní kůži.

2 2
možnosti
Foto

J57a37n 26Š38i20k

23. 10. 2021 13:02

Ano, tlak na očkování je vyvíjen, to bezpochyby. Na druhou stranu. Najednou stačí přestat proplácet testy a najednou jsou pevné zásady a postoje antivaxerů Pryč? Test nestojí zrovna málo, zvláště když jich člověk potřebuje za měsíc víc, to chápu. Co nechápu je výměna svého názoru za peníze. Nevím, ale pokud jsem o něčem tak zarytě přesvědčen a stojím si za tím, tak dovolené, kino, restauraci, to všechno za svůj názor vyměním. Protože bez těchto věcí žít dokážu. Vzdát se však svého názoru a vyměnit jej za peníze, při prvních potížích...Napadá mě jen jedno slovo, které tady neřeknu, aby se někdo neurazil. Hezký den

3 1
možnosti

Samotest 80 Kč...

1 0
možnosti

I ty horší země, které někdy nadbytečně zvolily více respirátory než roušky, více testování bezpříznakových (část z nich není vůbec infekční), umožňovaly i ve vlnách pandemie, později epidemie, nyní jen endemických dozvuků lokálních případů pozitivně otestovaných (zpravidla bez příznaků nemoci) volnější možnost sportování dětí a mladistvých a další způsoby seberealizace lidí, aniž by museli vždy předkládat covid-pas (Švédsko ho nikdy nezavedlo pro domácí využití, další země ho rychle zrušily). České ministerstvo se svými "odborníky" (o některých se píše, že mají zisk z určitých firem) dělá vše proti zdraví lidí, ať tělesnému nebo duševnímu. Izolovat lidi, strašit je, tomu tedy říkám "veřejná politika" ve jménu "zdraví veřejnosti". Nevím, zda si to uvědomí nástupce p. Vojtěcha.

2 1
možnosti
Foto

Koukám, že patříte k neočkovaným. Tak vám přeji, abyste nemusel prozřít a aby se vám to vyhnulo.

0 0
možnosti

P90e47t77r 42B31a67j85n26a67r

23. 10. 2021 11:52

To jsem nenapsal. Myslím, že tato otázka je má soukromá věc, stejně jako třeba to, jaké beru léky.

4 0
možnosti
Foto

Diky. Pripomnel jste,ze to nemuze trvat vecne. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 3,68
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.