Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

jinak celkem rád, bych si přečetl ten původní blog, muselo to být výživné, nemá ho někdo uložený?

0 0
možnosti
OD

Pokud si pan Bajnar za svými názory stojí, jistě Vám původní verzi poskytne

2 1
možnosti
Foto

Pane Bajnare, jednomu čtenáři, který nab Vaším blogem kroutil hlavou, jsem doporučil, aby si našel ty Vaše minulé. např. i 10 let staré.

Stále stejné "pohádky" (silná politická korektnost!).

Takhle blbě to nemůže být za peníze, na to je potřeba nějaké vyšší moci. :-P

3 0
možnosti
TB

Je smutné, že jeden děda v diskuzi potřebuje na prázdné ad homimem 3 dlouhé věty.

2 2
možnosti
Foto

Omezení svobody slova může v určitých případech ve skutečnosti demokracii posílit. V minulosti se často ukázalo, že odpůrci demokracie dokázali využít demokracii k získání moci a jejímu následnému zničení a demokracie nedokázala tomuto zničení jakkoli zabránit.Demokracie nemůže být bezbranná, ale musí se umět bránit, což znamená ochranu demokracie před jejími odpůrci i za cenu potlačení základních principů, na nichž stojí. Tato obrana musí být natolik silná, nakolik jsou připraveni demokracii její nepřátelé zničit. Jestliže jsou odpůrci demokracie a hodnot, na kterých demokracie stojí, připraveni na ni útočit, musí být i demokratický režim připraven bránit se těmto atakům, a to v nutných případech i omezením základních práv.

2 3
možnosti
TB

Přesně tak to dělal Gottwald. Odstranil všechny nepřátele "lidové demokracie". Jen s tím rozdílem, že on se oproti vám alespoň k odstraňování základních práv nepřiznával otevřeně. Nálepkujete ale oba stejně - prázdné fráze o "demokracii a nepřátelích, které je třeba odstranit".

6 3
možnosti
Foto

J93o84s13e97f 47B36á12r11t17a

26. 3. 2022 11:34

Pane Bajnare, s uličním výborem v diskuzi neobstojíte.

12 4
možnosti
OD

Ano, rudí nemohou chybět... "když vrah o morálce káže", zpíval Kryl...

3 1
možnosti
Foto

Svoboda a demokracie není bezbřehá a musí se chránit i třeba tím, že to, co svobodu a demokracii ohrožuje se zakáže. To umožňuje i listina práva svobod. Někdo vás neohrožuje v psaní vašich pamfletů, který svědčí o vaší osobě víc než dost. Vaše demagogie, jakou používáte silně připomíná nacismu a neblahé paměti i komunismus.

4 2
možnosti
TB

Omezit demokracii, aby byla ochráněna demokracie. To mi připomíná pár východních režimů.

5 2
možnosti
MV

To co se nyní děje u nás v souvislostí s děním v Rusku a na Ukrajině lze označit za uměle vyvolanou psychózu a hysterii.

Zdroj: https://bajnar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785449

reakce na ruskou agresi na Ukrajine je u nas umele vyvolana psychoza a hysterie?

pane Boze, ty to vidis...

14 0
možnosti
Foto

Národní divadlo (ND) vyhovělo vedení svého operního souboru a nebude inscenovat operu Petra Iljiče Čajkovského Střevíčky. Důvodem je podle mluvčího ND Tomáše Staňka možné zneužití části obsahu opery, která mluví o velké ruské říši a připojení Ukrajiny k Rusku. Národní divadlo uvádí a bude i nadále uvádět dramatizaci Dostojevského románu Idiot, inscenace Čajkovského baletů Labutí jezero, Spící krasavice a Louskáček, která patří v nabídce k divácky nejatraktivnějším. Hrát se dále bude i Prokofjevův balet Romeo a Julie nebo inscenace Gorkého dramatu Vassa Železnovová, která byla před pár dny oceněna v anketě kritiků jako Inscenace roku 2021.

4 0
možnosti
OD

Bajnare, smazal jste - zřejmě proto, že Váš článek byl stažen pro nevhodný obsah - ta nehorázná svinstva a teď, když se nikdo nemůže "pokochat" tím hnusem, jdete do protiútoku. To jen dokresluje Váš charakter. Ta původní verze nicméně existuje, internet je mrcha, nic se neschová. Považoval jsem věc za uzavřenou, když článek zmizel, Vy se nebojíte drze pokračovat.

Jak chcete...

Jakmile se objeví znova takové lži a pomluvy, které nemají nic společného s názorem, potkáme se u soudu. Uvidíme, buď dá soud zapravdu mně a Vy ponesete odpovědnost za své výroky, nebo soud konstatuje, že ty výroky jsou v pořádku a já se Vám veřejně omluvím.

To je způsob, kterým se takové věci řeší v civilizované zemi.

Nikdo Vám nevyhrožoval ani násilím ani odvetou, postupuji zcela v rámci svých občanských práv. Je to totiž to samé, jako bych Vás chytil na svém pozemku jak kradete a Vy jste drze tvrdil, že jste se "ztratil".

Nemylte se, nejste pro mne hrdina, jste to samé jako vandal, který sprejuje pomluvy a lži někde v podchodu, podomní prodavač dreku, který obelhává lidi pro osobní prospěch, podvodník, který z lidí tahá peníze pod falešnou záminkou Nic víc než přízemní kriminalita.

Vy nebojujete o svobodu názoru, vy zkoušíte, kam až Vás tento stát pustí. Proto je čas, abychom soudně stanovili hranice, které byste rád posunoval ad extremum.

Takže situace se nemění. Jakmile to zkusíte znova, platí výše uvedené.

16 2
možnosti
TB

Nojo, Dubovsky. Samý řev a "hnusu, lžích a svinstvu", vyhrožování soudy, vězením a lágrem, ale schopnost uvést jedinou konkrétní lež nebo jí dokonce vyvrátit nulová.

Tipoval jsem Flašku a nakonec se k tomu udávání přihlásil ještě větší fanatik. Aspoň už se ví pro příště.

7 13
možnosti
MM

To jste hrdina?! Takový bojovník za svobodu slova a proti cenzuře a cenzurujete vlastní článek.

Hanba! ;-D

9 0
možnosti
Foto

;-DR^ sám sobě cenzorem.

3 0
možnosti

Rusko bezdůvodně napadlo sousední suverénní stát, bombarduje civilní objekty a zabíjí civilisty. Způsobilo tím největší humanitární a uprchlickou krizi nejen ve 21., ale možná i ve 20. století. Takto to vidí celý civilizovaný svět. Jakou jinou (alternativní) pravdu k tomu vy a vám podobní potřebujete? Opravdu si myslíte, že teď je zapotřebí patlat se v detailech?:-/

9 0
možnosti
Foto

Rusko tvrdí, že ukrajinští nacisté perzekuovali Rusy žijící na území Ukrajiny. Civilizovaný svět měl osm let na to, poslat na Donbas či Luhansk nestranné novináře, kteří by na místě zjistili skutečný stav. Rusko tvrdilo něco, Ukrajina opak a komu věřit? Teď už slyšíme jen názor jedné strany a díky tomu je to mnohem jednodušší.:-)

1 6
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.