Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J46a43n 67D67o64u15š65e76k

21. 4. 2022 8:39

Mohl by mi to někdo vysvětlit? Když bych případně nahlásil hostinského z podezření z krácení daní (trestný čin s horní sazbou 10 let) budu za práskače. Každý mi to říkal, hlavně tehdejší opozice. Když nahlásím člověka s podezření za schvalování ruské agrese (trestný čin se sazbou až 3 let) budu za hrdinu.

Tak jak to je? Můžete se vy šášulové už domluvit? Ať vím, jestli práskám nebo hrdě stojím na straně morálky?

0 0
možnosti
JK

Pokud hostinský krátí daně, můžete hlásit jak je vám volno. On dostane pokutu, rozhodně ne 10 let a vy už tam pivo nedostanete, tak zanechte hysterie. Stejně jako v případě schvalování invaze, rovněž pokuta a vám národ poděkuje, kromě několika málo dalších schvalovačů. Pokud bude hostinský krátit v miliardách a dotyčný organizovat ozbrojené bojůvky na podporu Putina, pak bude na přetřesu horní sazba. Doufám, že je to jasné.

7 0
možnosti
MB

Tak trochu jsem nepochopila větu o Pavlíku Morozovovi? Máte na mysli příběh, který známe ze školy, o statečném pionýrovi, který z lásky k vlasti udal otce? Nebo narážíte na to, jak obrovská to byla dezinformce?

7 1
možnosti
MS

Klasický příklad naroubování extrému. Dva studenti se baví na chodbě, ale vy děláte jakoby ten student stál na pódiu s mikrofonem v ruce, nebo učitel před třídou plnou žáků. V tom je totiž ten rozdíl. Nedělejte zase z policajtů gestapáky, kteří automaticky potrestají každého hlupáka. To už by za ty téměř tři měsíce blog IDnes byl bez blogerů a diskutérů včetně mě. Že jsou někteří chorobní udavači všeho a za všech okolností, kteří jsou schopni jít na policajty i kvůli tomu, že někdo něco v soukromí prohodí, to tak bylo vždycky. Stačí si vzpomenout na začátky EET a udavačský web ministerstva financí. Ale určitě to nejde smíchat se skupinou lidí, které už nebaví přihlížet neustálému bagatelizování zvěrstev.

Ta stránka vás nevybízí k udávání dvou studentů na chodbě, ale pouze k nahlašování adminům něčeho, co už vám váš instinkt napovídá, že je za hranou. Takže když na sociální síti bude někdo psát "Z" jak o život a k tomu doplňovat jak je dobře, že russáci nakládají Ukrajincům, tak logicky už můžete toto nahlásit bez toho, abyste se cítil jako práskač. Když bude někdo v reálu oslovovat - místo rozhovoru s kamarádem - desítky a stovky posluchačů (nebo online čtenářů na internetové diskuzi) s tím, že schvaluje agresi, už to je trestný čin. Snad si najdete definici "skutková podstata"

8 2
možnosti
JH

Tyhle vládní výzvy k uvědomělému "nahlášování" spoluobčanů je nošením dříví do lesa. Práskalo se za Rakouska, za Němců, za komunistů. I bez toho poňoukání, se bude nahlašovat i teď za těch pseudodemokratů!;-D

10 4
možnosti
Foto

Pane Havránku a Vy se považujete za demokrata, "demokrata", pseudodemokrata, "pseudodemokrata" nebo prostě jen za alternativně inteligentního?

4 8
možnosti
JZ

Tak já bych panu Bajnarovi poděkoval, že mě upozornil na web o o kterém jsem dosud nevěděl. Děkuji. :-)

4 0
možnosti
OU
Foto

Za citaci notoricky známé věty je těch 14 dní příliš. .

0 0
možnosti
EH

Chudák police ČR. Ze sto nahlášených devadesát tam bude kvůli nečernobílému vnímání války na Ukrajině. Dalších pět, protože milují ruský národ a nesnášejí USA. Další čtyři, protože čtení konspiračních webů jim dává pocit výjimečnosti. A ten poslední šíří dezinformace, protože věří všemu, co našel na internetu.

Zatímco opravdoví škůdci působí ze zahraničí...

Udávání za nacismu bylo také legitimní dle platných zákonů. Kolik lidí skončilo v koncentráku kvůli osobním sporům se sousedem?

10 6
možnosti
OU
Foto

Souhlasím s paní Krištofíkovou, navíc tam mají několik chyb a celé to na mě působí dojmem, že to je z pera nedostudovaného středoškoláka. A k smíchu mi je už zase to odkazování na web manipulátoři.cz – pochybné, nikým nevolené soukromé sdružení samozvaných soudců osobujících si právo a monopol určovat, co je a co není pravda, které platí bůhvíkdo. Za všechny viz třeba tento článek:

https://www.necenzurujeme.cz/michal-maly/2524/cemperovi-vadi-trikolora-a-tak-lze-a-manipuluje.html

Čili stejně jako za kovidu: co je pravda a co ne, určuje strana a vláda... ehm, pardon, dneska už se tomu mediálně-politickému tandemu asi říká jinak. Každopádně občan má za úkol nepřemýšlet, netvořit si vlastní názor a pouze udávat ty, kteří dělají opak. Supr, jako vždy...

16 7
možnosti
OU
JD

J76a96n 29D37o25u67š42e58k

21. 4. 2022 7:14

Jéžiši, to by mě zajímalo co ta, hm, ten, webík stál. Odhaduji tu dvou hodinovou práci za 50 tyček. Jak já nesnáším ty státní IT zakázky. Navíc, ne že bych nesouhlasil, ale to vyvracení v druhé sekci je jen tvrzení proti tvrzení.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
11 5
možnosti
Foto

Ve virtuálním prostoru je dovoleno lhát jen oficiálním médiím a profesionálním politikům. Kam bychom došli, kdyby si tu každý, mohl vyslovit vlastní názor? Až k anarchii, vážení... Nepřipomíná vám to něco? Mně ano, protektorát a normalizaci. ;-ORv

8 8
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.