Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A podobné obrovské shromáždění bylo 3.9. i před zámkem Sychrov. Vypadalo to, že lid přišel demonstrovat proti cenám dřeva v lese - ale pak se ukázalo, že to byla obvyklá sychrovská pouť, která dokonce trvá až 3 dny. Jak je vidět, venkov nechce ani vystoupit z EU a z NATO, ani svrhnout vládu. A místo aby si hrůzou rval vlasy z toho, že v zimě umrzne, jde se klidně veselit a utrácet u stánků za všelijaké zbytečnosti a tretky. Nějak si to neumím vysvětlit. ;-D

4 16
možnosti
LT

V roce 2017 bylo v Ostravě na dnech NATO v sobotním dnu zhruba něco kolem 65 tisíc návštěvníků. Což nějak tak podobný počet jak na Václaváku.

A VY mi chcete tvrdit, že na akci, která má regionální charakter a je vedena jako trhy, jarmarky a akce pro děti bylo podobně velké shromáždění?

Tak to jsou dvě možnosti. Buďto věhlas Sychrovské poutě přesahuje hranice země, nebo těžce neumíte počítat.

Vlastně je tu třetí možnost. Příště ty lidi musíte počítat dříve, než se napijete, protože když potom vidíte místo jednoho deset, tak to pak bych i pochopil, že jste to měl za podobně obrovské shromáždění. ;-D

2 0
možnosti
PB

Slova komentátora pana Kamberského z Lidových novin

Před necelými třemi lety se na Letenské pláni sešlo skoro čtvrt milionu lidí protestujících proti premiérovi Andreji Babišovi. Z bouřlivých mračen nakonec neukápla ani kapka. Máme se proto vůbec zabývat pouhými sedmi desítkami tisíc demonstrantů, tedy zhruba čtvrtinou tehdejšího počtu? Máme. A dokonce musíme. Rozdíly jsou totiž zásadní – a možná překvapivě je mnohem nebezpečnější dnešní „malá“ demonstrace.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/nazory/demokrate-probudte-se-namesti-dvojnasobek-lidi-nebudou-narodovci-kambersky.A220903_173858_ln_nazory_lros?zdroj=LN_top

2 2
možnosti
Foto

Pane Typnere, psal jsem někde o nějakém počtu? Jen jsem poreferoval o oblíbené lokální slavnosti s tím, že jak je vidět, na venkově se lidé radují.

Typicky demagogicky mi podsouváte, co jsem nenapsal.

Nojo, celej Typner. Rv

1 4
možnosti
LT

Takže si to budeme rozebírat?

Toto jste napsal: A podobné obrovské shromáždění bylo 3.9. i před zámkem Sychrov.

Slovo podobné můžeme definovat jako něco, co vyjadřuje stejný vzhled, vlastnosti, počet. Neboli, pokud napíšete, že podobné obrovské shromáždění bylo i před zámkem Sychrov, lze z toho vyvodit, že se bavíme o podobném (neboli téměř stejném) počtu lidí. A pokud takovýto příspěvek dáte pod článek, který se věnuje demonstraci, na které bylo odhadem 70.000 lidí, pak vám z toho vyjde přesně tohle.

Takže ne pane Dvořáku, žádná demagogie. Prostá logika.....

7 0
možnosti
EN

Pane Dvořáku, já vám nikdy nerozumím, vy snad něco hulíte...vás bych chtěla mít doma

1 0
možnosti
JZ

Pěkné srovnání. V Ostravě na dnech NATO 65 tisíc lidí, v Praze 70 tisíc mimoňů.:-)

1 6
možnosti
ZZ

Vulgární a xenofobní !

3 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.