Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pravdu s velkým P jsem nikdy neměl rád. Byl to totiž propagandistický deník ÚV KSSS.:-P

1 0
možnosti
JK

To se vám nedivím, když lže i název, že jo. ;-)

Četl jste to se sebezapřením, co. ;-)

1 0
možnosti
EH

Nevím, jestli existuje Pravda s velkým P. K faktům se často nedostaneme. Už k nám přicházejí s interpretací a návodem, jak to máme vnímat, často emocionálně obarveným.

4 1
možnosti
JK

Musím vám gratulovat, vypustila jste skutečně nádhernou barvu. ;-)

1 0
možnosti
PK

Za komunistů existoval jediný názor, jediná pravda a platilo tam, kde je cenzura,tam není možno věřit mediím a proto jsme poslouchali RSE a další zahraniční media. kteří pomáhali prolomit infoblokádu.

V demzemi není cenzura nutná a to ani v dnešní době.

Díky za blog a karma za nějR^

4 1
možnosti
Foto

A teď Vám ustřihli Aeronet a Sputnik. A nemáte odkud opisovat. ;-D

0 1
možnosti
JK

Přes všechna vábení lži, hledá člověk pravdu, proč asi?

Pravda totiž osvobodí ducha i když je nepříjemná, můžeme se svobodně nadechnout a jít cestou, kterou lež jít nemůže. Taky máme ověřeno, že jen to co je pravdivé nás posune vpřed a lživé zase vzad. Pokud se někdy zdá, že díky lži se pokročilo vpřed, jde jen o odraz v zrcadle, které se rozbije hned, jakmile se přiblíží pravda.

Putinovi se rozbíjí jedno zrcadlo za druhým, Ukrajinu nikdy neovládne a spíše prohrává, věhlasná neporazitelná armáda je jen shluk kropičů bez velení a morálky, zdánlivě rozhádaná Evropa dokáže táhnout za jeden provaz i když na ni dlouhodobě působí najatí rozvraceči (Zeman, Orbán). Až Putinovi někdo prozradí, že tygr byl vycpaný, brankář se schválně uhnul, ryby nadháněla stovka potápěčů, to s amforami asi už tuší, ale dorazí ho ten fejkovej černej pásek. Z velkého Putina zbude jen mrňavá troska. ;-)

2 0
možnosti
ZD

Zřetelně vystupuje duch pana Rybáka a jeho úvodníků v ruďásku. Gratuluji !

1 0
možnosti
MB

Odpověď, je velice jednoduchá - Protože neexistuje! ,Pravd je nevyčerpatelné množství. Subjektivní, objektivní, historická, konkrétní, vítězova, poražencova. Věřící nabídnou svou věčnou pravdu. Nevěřící zase tu absolutní, odmítavou. Dokonce i Právo bylo rudé a vše hlásala Naše pravda. Co s tím? No co by. Vzít to na vědomí - Ryzí pravda neexistuje. Následně záleží. Jak byl kdo vychován, jak je na tom s morálkou, jaké hodnoty uznává. Faktem je, že Pravda vítězí. Proklube se. Důkazy existují - Soudní recidivista Miloš, machinátor Bureš. Nu a Vladimirovič? - Válečný zločinec. Každý si vybere, dostanu mínus. Ten kdo to udělá má pravdu. Tu jeho. Já zase vyznávám tu jinou ... :-)

3 0
možnosti
MP

Tak například, řeknu-li, že limita výrazu sinx/x=1, pokud x se blíží k nule, tak to není názor, ale pravda. Kterou lze snadno dokázat :-).

2 0
možnosti
JS

Vždy ,když má pravdu drtivá většina , tak zpozorním.

5 0
možnosti
OD

Dnes je pátek, myslí si to "drtivá většina". Zpozorněl jste?

1 0
možnosti
JF

Máte to postavené na hanebné Mnichovské dohodě? Proč myslíte, že byla hanebná? Lze o tom diskutovat?

0 0
možnosti
Foto

Dost dětinské uvažování:-P

2 1
možnosti
OD

Fakt se bavím tím, jak tu mnozí podléhají tlaku událostí, opouštějí rozum, aby mu zahnuli s emocí, vírou a na chvilku si odpočali od dospělého života a tíhy odpovědnosti za něj tím, že začnou snít a fantazírovat jako děti.

Chápu, to dětství bylo tak bezpečně, protože ať byl náš sen jakkoliv šílený, vždy nás nakonec probudila maminka s připravenou snídaní.

Duševní somnambulismus...

3 1
možnosti
LT

Tak a tady se naprosto mýlíte.

Vy vycházíte z premisy, že zatímco rozum to je to dobré v nás, tak emoce jsou kontraproduktivní a špatné. Chyba.

Ano, pokud se někdo poddává lehce emocím, není to zrovna dobré, ovšem stejně špatné je emoce naprosto potlačit a ignorovat je.

Víte, emoce a rozum jdou ruku v ruce. Ano, emoce je zapotřebí krotit, ale nikoliv se jich naprosto zbavit.

Nu a k těm, co si v klidu dají kafíčko a jdou poznávat fakt....jo, slyšel jsem o takové jedné partičce. Zastávají víru v plochou zemi a taky "JEN" poznávají fakta.

Víte, úžasné na vašich dvou příspěvcích je to, že v nich sice opěvujete rozum, pohrdáte emocemi....ale mám pocit, že právě těmi emocemi jste se nechal až příliš unést.

2 0
možnosti
OD

Pravda.. nejlépe s velkým P a s mnoha vykřičníky. Láska.. nejlépe s velkým L a mnoha srdíčky... každý má tu svou a nenechá si na ní sahat jako by to byl necudný okres na těle.

Pane, v reálném světě máme fakta, ta se získávají pomocí ověřených, funkčních metod. A pak tu máme interpretaci a to je to, o čem tu básníte.

Když dojdou fakta, nebo se s nimi nechceme smířit, pak nastupuje to, co tu předvádíte -hledání interpretace, která se hodí do krámu. Tenhle řekl toto, jiný zase ono.....

Když nenajdeme "Pravdu" zde, jdeme jí hledat do Indie, nebo kamkoliv jinam, kde se povídá něco, v co chceme věřit.

Je to jako s Bohem. Toho si vytvořili lidé, aby měli alibi - to ne já, to on. Bůh je universální výmluva pro vše, co nám "hlava nebere", je to jen další výraz lidské touhy a snění o věcech pozemsky nedosažitelných

Zoufalci se plouží životem a hledají "vyšší cíle", "hlubší pravdy", nějakého hybatele, na kterého svedou důvody, proč ryjí nosem v zemi, či naopak letí vesmírem svého úspěchu.

A pak jsou tu ti, kdo si dají kafíčko a jdou poznávat fakta, ať jsou jakkoliv odporující víře, snění, doufání. V klidu, protože vědí, že rozum emoci nikdy nepřepere. Emoce je to zvíře, ze kterého jsme se vyvinuli, rozum je motor toho vývoje, proto na něj míří všichni ti obchodníci s emocemi, které dávají klamný a chvilkový pocit štěstí z toho, že máme "pravdu"

2 0
možnosti
ZD

Něco dost dobré a polovina hodně špatná. Jako tvor, kterému se na ledu rozjely nohy a on s sebou kecl na tvrdé.

0 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.