Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Nesouhlasím s tím, aby vám zde zatrhli působení, ale osobuji si právo napsat, že váš postoj je odporný hnus.

Přijdu k vám domů všechno rozbiju, umlátím vám manželku, něco ukradnu a poté uzavřeme kompromis, že u vás částečně budu zadarmo bydlet. To zhruba vyjadřuje resumé minulého článku.

7 2
možnosti
OD

Pan Bajnar zabloudil ve vlastní hlavě, to se stává.

Člověk ze zoufalství snadno pomate se,

muchomůrky bíle začne sbírat v lese....

2 0
možnosti
KT

Vědomé šíření dezinformací je pravda nebo lež?

2 0
možnosti
Foto

To se zeptejte minulé vlády, která měla na webu seznam tzv. největších kovidových dezinformací, které se ukázaly jako pravda (na což bylo "mimotelevizní" vědeckou obcí dlouhodobě upozorňováno, včetně studií atd.), čímž se právě ten seznam paradoxně stal dezinformačním.

Zdá se ovšem, že se lidé nepoučili a nové vládě už zase věří, ačkoli její panda zákon protlačený v nesmyslné, podvodné "legislativní nouzi" dává tušit, jakým směrem se v tomto ohledu i ona hodlá ubírat...

Informace vs. dezinformace, tato novodobá černobílá rakovina společnosti, je většinou čistě subjektivní záležitost. Nejsou zde žádné autority "pro naše dobro", to je dlouho živená iluze. Nechť si každý tvoří úsudek sám.

Hezký den.

4 0
možnosti
ST

"Ale i kdyby byla zavedena ta nejtvrdší cenzura, pravdu nikdy zcela nepotlačí. Ten, kdo bude po poznání pravdy upřímně toužit, vždy se k pravdě dostane."

Autor má zřejmě na mysli "PRAVDU" z Aeronetu, Sputniku, Protiproudu, atd. ... že? ;-)

3 0
možnosti
TD

"Žijeme v době kdy končí věk, který Indové nazvali kali-juga (železný věk). Trval 6000let a v analogii s pozemským rokem byl věkem duchovní zimy. Ve společnosti vládl egoismus, války, soutěživost, vykořisťování, lež, potírání pravdy, dogmata, faleš...Vcházíme do věku který indové nazvali satya-juga(zlatý věk), který bude věkem duchovního jara. Bude opět vládnout více než 6000let a postupně přinese obrodu a rozkvět lidské společnosti. Bude ve znamení míru, lidské sounáležitosti, harmonie s přírodu. rozvoje poznání a na duchovních principech založeného pokroku."

Zdroj: https://bajnar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=312060

Petr Bajnar, 21.12.2012

"Žijeme nyní ve věku kalijugy, věku kdy světu vládne egoismus a lži. Bez lží by si vládci nedokázali nad lidem udržet svou moc. Neochota lidí si přiznat, že jsou stále dokola klamáni, činí politiku lží dočasně úspěšnou. Pravdu však dlouhodobě potlačit nelze, stejně jako nelze udržet vodu v přehradě, do které neustále přitéká voda. Dříve či později voda hráz protrhne, či jí přeteče. Na velkých kosmických hodinách se blíží změna. Již brzy temný věk kalijugy vystřídá světlý věk satjajugy, doslova věk pravdy, podobně jako nyní jaro střídá zimu."

Zdroj: https://bajnar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785413

Petr Bajnar, 25.3.2022

10 let fuč a pořád tvrdneme v duchovní zimě kalijugy ;-D To Vaše "již brzy" by měl každý brát se značnou rezervou.

2 0
možnosti
Foto

Kdybyste si dal tu práci a pár vteřin trochu googlil, možná byste zjistil, že ta období se nestřídají zrovna po dekádách. Ale proč se namáhat, lepší je rovnou plivnout...

2 0
možnosti
ST

"...blokování některých NEZÁVISLÝCH webů "

Prý "nezávislých"...

Řečeno klasikem (https://1url.cz/JKAFJ): "H.... nezávislých. Lživých a dezinformačních!

4 0
možnosti
AT

Jen 2 poznámky si dovolím:

Je poněkud komické, když dáváte rovnítko mezi potlačením pravdy a blokováním tzv. nezávislých webů

Žádný zločin, ani vojenskou agresi není možné automaticky omlouvat jakousi imaginární vinou napadeného. Jistě znáte ten příměr se znásilněnou ženou ...

3 0
možnosti
HH

No a nejsmutnější je to, že ti největší hledači pravdy a zpochybňovači všeho (zejmána absolventi VŠŽ)drží u moci ty největší lháře...viz. Babiš...

5 0
možnosti
KT

Tenhle autor - neochvějný šiřitel pravdy obhajuje lživé weby a požaduje jejich spuštění.

Může sloužit jako živoucí výklad pojmu paradox.

5 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.